Νέα και καλύτερα σίριαλ στην ελληνική τηλεόραση και την επόμενη χρονιά

Νέα και καλύτερα σίριαλ στην ελληνική τηλεόραση και την επόμενη χρονιά

Στο MEGA έρχεται το ανατρεπτικό «Milky Way» μαζί με τη συνέχεια των επιτυχημένων «Maestro» και «Αγιος Παΐσιος» - Τρεις νέες σειρές στην ΕΡΤ - «Το προξενιό της Ιουλίας» στον Alpha και στον ΑΝΤ1 άρχισαν τα γυρίσματα για τη «Μάγισσα» και τις «Ψυχοκόρες» - Πιθανόν να επιστρέψουν και οι «Πανθέοι»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
maestro_arthro
Τον χορό τον έσυρε ο ΑΝΤ1 με τις «Αγριες Μέλισσες». Μπήκαν κι άλλοι ευτυχώς και συγκεκριμένα ο ALPHA και το MEGA με «Σασμό» και «Γη της ελιάς», προσπάθησε ο ΣΚΑΪ με «Γλυκάνισο» και «Στοργή» και φυσικά ο κύκλος μεγάλωσε με θριαμβευτικά παραδείγματα, όπως το «Maestro» και αξιόλογες προσπάθειες όπως το «Κάνε ότι κοιμάσαι», το «Μαύρο Ρόδο», «Αυτή η νύχτα μένει», το «Βραχιόλι της φωτιάς» και οι «Παγιδευμένοι».

Το κοινό αποφάσισε ότι μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από αντίστοιχες ιστορίες τηλεοπτικής τρέλας και τοξικότητας, όπως αυτές που λαμβάνουν χώρα στα πλατό των ριάλιτι, και ο κύβος ερρίφθη. Οι μηχανές της μυθοπλασίας πήραν φωτιά και μετά από μία ακόμη σεζόν όπως η φετινή, οι εταιρείες παραγωγής είναι ήδη έτοιμες για του χρόνου.

MEGA: Μεγάλες παραγωγές

Βραβευμένος και ξεχωριστός, ο Βασίλης Κεκάτος έρχεται στο MEGA με το «Milky Way», το οποίο τελικά, αν και το περιμέναμε φέτος, πήρε σειρά για την επόμενη σεζόν. Το «Milky Way», που γυρίστηκε σε διάστημα επτά μηνών σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, διαδραματίζεται σε μία απομακρυσμένη ορεινή πόλη, και ακολουθεί τη Μαρία, η οποία είναι τελειόφοιτη Λυκείου και ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια. Τα σχέδιά της όμως σταματούν απότομα όταν μένει έγκυος από τον Τάσο, ο οποίος τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται στο μοναδικό βενζινάδικο της πόλης.

Δείτε το βίντεο: Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μιλάει για τη νέα σειρά «Milky Way»
Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης για την οικογένειά του, τις σκληρές συμπεριφορές και τη νέα σειρά Milky Way
Κλείσιμο



Παρόλο που η οικογένεια και οι φίλοι της τη στηρίζουν, περιμένοντας ότι η Μαρία θα παντρευτεί και θα δημιουργήσει οικογένεια, μια τυχαία συνάντηση με τον Τζο, έναν νέο, non binary συμμαθητή της, την καλεί να σκεφτεί εάν θα συμμορφωθεί με τους συντηρητικούς κανόνες της τοπικής κοινωνίας ή αν θα ανατρέψει τα πάντα και θα ακολουθήσει δική της πορεία. Παίζουν οι Κορίννα Ντουλλάαρτ, Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιούλικα Σκαφιδά, Θέμις Μπαζάκα, Ακύλλας Καραζήσης, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Καλλιμάνη, Σοφία Κόκκαλη, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Αλέξανδρος Βούλγαρης.

sirial__1_
«Maestro», MEGA: Aυτή την περίοδο ετοιμάζετα η συνέχεια της επιτυχημένης σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που σφράγισε την ελληνική μυθοπλασία με το ταξίδι της στη συνδρομητική πλατφόρμα του Netflix


Φυσικά αυτή την περίοδο ετοιμάζεται και η συνέχεια της επιτυχημένης σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Maestro», μιας σειράς που σφράγισε την ελληνική μυθοπλασία με το ταξίδι της στη συνδρομητική πλατφόρμα του Netflix. Ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής της σειράς συνεχίζει την ιστορία διατηρώντας τον θεματικό πυρήνα σε μεγάλο βαθμό όπως και το εξαιρετικό καστ. Ο ίδιος άλλωστε είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του πως «Το τέλος του δεύτερου κύκλου για το Maestro το έχω στο μυαλό μου. Δεν το έχω γράψει. Προς το παρόν γράφω την πρώτη τετράδα επεισοδίων, όπου σε δύο μήνες θα ξεκινήσουμε τα γυρίσματα για τα πρώτα τέσσερα επεισόδια του δεύτερου κύκλου».


Μαρία Καβογιάννη, Κλέλια Ανδριολάτου και Χάρις Αλεξίου είναι η δυνατή γυναικεία τριάδα η οποία παραμένει στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Μία ακόμη επιστροφή θα είναι αυτή της παραγωγής «Αγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό». Ο δεύτερος κύκλος της επιτυχημένης παραγωγής, σε σενάριο Γιώργου Τσιάκα και σκηνοθεσία Στάμου Τσάμη ξεκινά γυρίσματα μέσα στον Απρίλιο, θα αποτελείται από 12 επεισόδια και θα εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στον ασκητικό βίο του Αγίου Παϊσίου στο Αγιον Ορος.

ΕΡΤ: Τρία στοιχήματα

Εχει κάνει μεγάλα βήματα και έχει εντάξει στο πρόγραμμα μεγάλες σειρές οι οποίες, ως επί το πλείστον, βασίζονται σε λογοτεχνικά κείμενα τα οποία ευτύχησαν στην τηλεοπτική μεταφορά τους. Για την επόμενη χρονιά η ΕΡΤ δηλώνει έτοιμη και ήδη τρεις σειρές είναι αποφασισμένες και με πλήρη καστ. «Η πτώση», το  εγκληματολογικό δράμα σε σενάριο Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου, με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Λούλη, Θάλεια Ματίκα, Ιωάννη Παπαζήση, Λένα Παπαληγούρα, Εριέττα Μανούρη, Βάνα Πεφάνη και πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών είναι η πρώτη.

Η ιστορία είναι σύγχρονη και ξεκινά ένα βράδυ, όπου ο καταξιωμένος χειρουργός Φίλιππος Ραζής (Χρήστος Λούλης) βρίσκει έξω από το νοσοκομείο ένα εγκαταλειμμένο 12χρονο κορίτσι Ρομά που σφαδάζει από τον πόνο. Ο ίδιος βρίσκεται εκτός υπηρεσίας, όμως βλέποντας ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της, αποφασίζει να τη χειρουργήσει ο ίδιος. Στο χειρουργείο συνειδητοποιεί ότι το νεφρό του κοριτσιού λείπει. Το επόμενο πρωί το κορίτσι πεθαίνει και κανείς δεν ψάχνει γι’ αυτό εκτός από την Μπελού Αλσάμπα (Αλίκη Ανδρειωμένου), μια μετανάστρια που φαίνεται να γνωρίζει γιατί το κορίτσι πέθανε.

sirial__2_
«Η πτώση», ΕΡΤ: Εγκληματολογικό δράμα που εξελίσσεται γύρω από τον μυστηριώδη θάνατο μιας 12χρονης την οποία εντοπίζει εγκαταλειμμένη έξω από το νοσοκομείο ο καταξιωμένος χειρουργός Φίλιππος Ραζής (Χρήστος Λούλης). Στη φωτογραφία η Θάλεια Ματίκα και ο Γιωργής Τσαμπουράκης


Αυτό όμως που προκαλεί μεγαλύτερη αναμονή είναι ένα άλλο σίριαλ, «Η παραλία», που βασίζεται στο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι». Με τη σκηνοθετική ματιά του Στέφανου Μπλάτσου και εξαιρετικούς ηθοποιούς, ανάμεσα στους οποίους οι Δανάη Μιχαλάκη, Δημήτρης Μοθωναίος, Κώστας Νικούλι, Γιάννης Κουκουράκης, Γιώργος Νινιός, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Μάκης Παπαδημητρίου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Γιούλικα Σκαφιδά, η νέα σειρά θα κατακτήσει το τηλεοπτικό κοινό και θα το ταξιδέψει στην παραδεισένια παραλία-σύμβολο μιας εποχής, τα Μάταλα, γεμάτης ξεγνοιασιά και ελευθερία.

Τέλος έρχεται και μία έκπληξη. Πρόκειται για τον «Τρίτο όροφο». Ενα ζευγάρι νέων στην ψυχή, ο Αντώνης Καφετζόπουλος (Γιάννης) και η Λυδία Φωτοπούλου (Υβόννη) έρχονται στην ΕΡΤ1 για να μας θυμίσουν τι σημαίνει αγάπη, σχέσεις, συντροφικότητα σε κάθε ηλικία και να μας χαρίσουν άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης, μέσα από τη νέα κωμική σειρά «Τρίτος όροφος» σε σενάριο-σκηνοθεσία Βασίλη Νεμέα. Η νέα 15λεπτη σειρά, που θα μεταδίδεται καθημερινά από την ΕΡΤ1, παρακολουθεί την καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού συνταξιούχων. Μέσα από τις ξεκαρδιστικές συζητήσεις που κάνουν στο σπίτι τους, ο 70χρονος Γιάννης, διαχειριστής της πολυκατοικίας, και η 67χρονη Υβόννη μάς δείχνουν πώς κυλάει η καθημερινότητά τους, η οποία περιλαμβάνει στιγμές γέλιου, αλλά και ομηρικούς καβγάδες, σκηνές ζήλιας με πείσματα και χωρισμούς, λες και είναι έφηβοι.

Στον ρόλο των παιδιών τους ο Χάρης Χιώτης (Ανδρέας) και η Ειρήνη Αγγελοπούλου (Μαρία).  Επίσης, θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν η σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, αλλά με άλλη ιστορία. 

ALPHA: Γιατροί και προξενιά

Μια νέα σειρά, «Το προξενιό της Ιουλίας», βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη, έρχεται στον σταθμό που τιμά ιδιαίτερα τη μυθοπλασία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το «ΘΕΜΑ», η τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου έχει συμφωνηθεί, έχει δρομολογηθεί και είναι παραγωγή του Διονύση Παναγιωτάκη. Πώς είναι να διαγράφονται ξαφνικά κομμάτια της ταυτότητας κάποιου; Ας πούμε τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του. Πώς μπορεί να ζει χωρίς αυτή τη μνήμη; Και πώς μπορεί να νιώθει μέσα του όταν δεν ξέρει πώς έχει φτάσει εκεί όπου βρίσκεται; Την απώλεια της αίσθησης της μνήμης, ίσως και κατ’ επέκταση του  εαυτού, αυτό τον αποπροσανατολισμό έχει να διαχειριστεί «Ο γιατρός» στο ομώνυμο ιατρικό δράμα το οποίο παρουσιάζεται από τον ΑLPHA την επόμενη σεζόν, με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΑΝΤ1: Σειρά εποχής

Ηταν θέμα χρόνου να επιστρέψουν τρεις άνθρωποι που σφράγισαν τη επιτυχία του ΑΝΤ1 στη μυθοπλασία. Το συγγραφικό δίδυμο Πέτρος Καλκόβαλης και Μελίνα Τσαμπάνη και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος κάνουν ήδη γυρίσματα μιας σειράς που αναμένεται εδώ και μήνες αλλά τελικά το πράσινο φως δόθηκε για την επόμενη σεζόν, τη «Μάγισσα».

Πρόκειται για μία απαιτητική σειρά εποχής, της οποίας το σενάριο δεν θυμίζει κανένα άλλο. Η χώρα ετοιμάζεται για τη μεγάλη Eπανάσταση. Δύο οικογένειες στη Μάνη βρίσκονται αντιμέτωπες, λόγω μιας τεράστιας βεντέτας. Προκειμένου να ενωθούν, για χάρη του μεγάλου Αγώνα, συνάπτουν έναν γάμο μεταξύ των παιδιών τους. Από αυτό τον γάμο γεννιέται ένα μικρό αγόρι, το οποίο και χάνεται ξαφνικά, λίγους μήνες μετά τη γέννησή του.

Η υπηρέτρια της μιας οικογένειας, την οποία θα υποδυθεί η Ελλη Τρίγγου, βλέπει σαν όραμα πως το παιδί βρίσκεται στο ποτάμι. Ενημερώνει τους γονείς και όλοι μαζί τρέχουν στο μέρος που είδε στα μάτια της η υπηρέτρια. Ξάφνου, μέσα στο ποτάμι, εντοπίζουν το μωρό νεκρό. Τότε η ιστορία μας ξεκινά, με επίκεντρο τη μάγισσα. Βασική πρωταγωνίστρια της «Μάγισσας» θα είναι η Ελλη Τρίγγου, την οποία θα πλαισιώσουν σημαντικοί ηθοποιοί όπως οι Γιώργος Γάλλος, Αναστάσης Ροϊλός και Νίκος Ψαρράς. Η δεύτερη μεγάλη παραγωγή του σταθμού είναι οι «Ψυχοκόρες».

Το σενάριο, το οποίο υπογράφει η Πένυ Φυλακτάκη, αναφέρεται σε νεαρές κοπέλες οι οποίες έρχονται από την επαρχία στην Αθήνα, για να προσφέρουν οικιακές υπηρεσίες σε ανθρώπους της ανερχόμενης αστικής τάξης, με μοναδική τους ελπίδα να νυμφευθούν. Στη νέα και πολυαναμενόμενη σειρά θα δούμε τη Δήμητρα Ματσούκα, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, τη Γιούλικα Σκαφιδά, τη Μαρίνα Ασλάνογλου, τον Ταξιάρχη Χάνο και τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, ενώ μία από τις «Ψυχοκόρες» θα υποδυθεί η Μαριάννα Κιμούλη.

Πανθέοι, η επιστροφή;

Μια αναβίωση που ξάφνιασε στο άκουσμά της, καθώς πρόκειται για μια πολύ παλιά σειρά βασισμένη στο έργο του Τάσου Αθανασιάδη που προβλήθηκε πριν από δεκαετίες, επιστρέφει ως πρόταση της εταιρείας παραγωγής JK Productions, δηλαδή του αγαπητού Καραγιάννη, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο. Οι μνηστήρες είναι πολλοί και ήδη έχουν γίνει ραντεβού με ΕΡΤ και ALPHA. Το τελευταίο διάστημα ακούγεται και ο ΣΚΑΪ, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network