Σε μπελάδες οι κόκκινες σόλες των Louboutin - Τι αλλάζει;

Σε μπελάδες οι κόκκινες σόλες των Louboutin - Τι αλλάζει;

Πού έφτασε η διαμάχη του με μία άλλη εταιρεία

Σε μπελάδες οι κόκκινες σόλες των Louboutin - Τι αλλάζει;
Τα πάνω κάτω στους διάσημους, κόκκινους, πάτους των Christian Louboutin παπουτσιών φέρνει μία δικαστική απόφαση, προκαλώντας αίσθηση στον χώρο της μόδας, αλλά και «πονοκέφαλο» στο γνωστό brand!

Όλα άρχισαν το 2012, όταν ο ίδιος ο Louboutin κινήθηκε νομικά κατά της ολλανδικής αλυσίδας Van Haren που πωλούσε παπούτσια με κόκκινους πάτους, έχοντας ως στόχο να την εμποδίσει να χρησιμοποιεί το χαρακτηριστικό που εκείνος εισήγαγε στον χώρο της μόδας και έχει γίνει σήμα κατατεθέν του.

Οι δικηγόροι του σχεδιαστή ισχυρίστηκαν ότι τα παπούτσια που πωλούνται από την Van Haren παραβιάζουν το εμπορικό σήμα της μάρκας, το οποίο είναι καταχωρημένο στο Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο ως κόκκινο χρώμα (Pantone 18 1663TP) που εφαρμόζεται στο πέλμα του παπουτσιού.

Κλείσιμο
Αν και η ολλανδική εταιρεία έπρεπε να σταματήσει προσωρινά να κατασκευάζει και να πουλά παπούτσια με κόκκινες σόλες, οι δικηγόροι της έφτασαν την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου ο γενικός εισαγγελέας Maciej Szpunar τόνισε ότι, βάσει της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι κόκκινες σόλες δεν μπορούν τυπικά να κατοχυρωθούν ως σήμα κατατεθέν του οίκου!

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως κι άλλες εταιρείες μπορούν να βάζουν κόκκινους πάτους στα παπούτσια τους, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε υποτίμηση της αξίας του οίκου.

Σημειώνουμε πως ο Γάλλος σχεδιαστής -που σκέφτηκε το εν λόγω χαρακτηριστικό όταν είδε τη γραμματέα του να βάφει τις σόλες των παπουτσιών της με κόκκινο βερνίκι νυχιών- είχε κερδίσει ανάλογη «μάχη» το 2010 και το 2011, κατά του Yves Saint Laurent στα αμερικανικά δικαστήρια.

Πηγή Peoplegreece
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης