LIVE

Κορωνοϊός

Η δική σας ημέρα!

Η δική σας ημέρα!

Τι κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια νερόβραστη “τυπική” δεξίωση και ένα πετυχημένο “κάηκε το πελεκούδι” πάρτι; Το σημαντικότερο από όλα είναι να συνειδητοποιήσετε ότι αυτή η μέρα ανήκει σε εσάς και εσείς θα είστε η ψυχή του πάρτι είστε εσείς. Πρέπει να το χαρείτε και να εκφραστείτε αληθινά, από καρδιάς. Οι “στημένες” εμφανίσεις και τα πρόσωπα που προσπαθούν να καλύψουν το άγχος, την κούραση ή την απογοήτευσή τους για κάτι που πήγε στραβά (έστω και λεπτομέρει

Τι κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια νερόβραστη “τυπική” δεξίωση και ένα πετυχημένο “κάηκε το πελεκούδι” πάρτι; Το σημαντικότερο από όλα είναι να συνειδητοποιήσετε ότι αυτή η μέρα ανήκει σε εσάς και εσείς θα είστε η ψυχή του πάρτι είστε εσείς. Πρέπει να το χαρείτε και να εκφραστείτε αληθινά, από καρδιάς. Οι “στημένες” εμφανίσεις και τα πρόσωπα που προσπαθούν να καλύψουν το άγχος, την κούραση ή την απογοήτευσή τους για κάτι που πήγε στραβά (έστω και λεπτομέρεια...) δεν πείθουν κανένα.

Η τελευταία λέξη της μόδας είναι ο θεματικός γάμος και άρα η θεματική δεξίωση, δηλαδή η διοργάνωση της βραδιάς γύρω από μια βασική ιδέα. Αυτό θα μπορούσε να είναι ο,τιδήποτε από μια δεξίωση που θα έχει ως βασικό στοιχείο την δεκαετία του 30’ μέχρι κάτι που θα παραπέμπει σε κάτι πιο έθνικ. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε ένα αντικείμενο το οποίο θα αποτελέσει και το βασικό μοτίβο της δεξίωσής σας. Αρχικά θα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους εμπειρία θέλετε να ζήσετε και σε ποιους θέλετε να δώσετε το μεγαλύτερο βάρος σας. Θέλετε να ευχαριστήσετε τους γονείς και τον επαγγελματικό σας κύκλο,  ή μήπως τους στενούς σας φίλους σας.

Σε κάθε περίπτωση, ζυγίστε σωστά τι μιλάει στη δική σας καρδιά, αλλά και σε τι σας ακολουθεί το “κοινό” σας. Εξετάστε προσεκτικά τη λίστα των καλεσμένων. Μπορείτε να περάσετε τέλεια σε ένα πάρτι που αρχίζει με Ιτιά και τελειώνει με σάμπα και ζεϊμπέκικα και να πλήξετε σε μια καλοκουρδισμένη χλιδάτη δεξίωση. Οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά. Αφήστε τις φαντασιώσεις και γίνετε ρεαλιστές. Το θέμα είναι να το απολαύσετε. Η μουσική είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για την επιτυχία του γαμήλιου πάρτυ. Είναι ο κλασικός λόγος ναυαγίου ακόμη και στις πιο όμορφα σκηνογραφημένες δεξιώσεις. Δώστε λοιπόν εξαρχής βάρος και συνεννοηθείτε με τον DJ, διευκρινίζοντας και τα ψιλά. Επίσης, διορίστε κάποιον φίλο σας που ξέρει από μουσική, ως “ πυροσβέστη”, σε περίπτωση που δεν είστε ευχαριστημένοι ή ο κόσμος “πέσει” κατά τη διάρκεια του πάρτι. Επίσης, έχει τεράστια σημασία να ακούσετε από την αρχή έως το τέλος, το τραγούδι με το οποίο θα  μπείτε ως ζευγάρι στην αίθουσα.

Δώστε ιδιαίτερη σημασία στο φωτισμό, όποιο χώρο κι αν επιλέξετε. Αποφύγετε πάση θυσία το υπερβολικό, σκληρό ή λευκό φως. Αντίθετα προτιμήστε τα κεριά, το χαμηλό, διάχυτο φως, το οποίο  γλυκαίνει τα πρόσωπα, , κολακεύει τα σώματα και διεγείρει τους πόθους. Αποφασίστε που θα ποντάρετε διακοσμητικά. Κατά κανόνα τα δυνατά σημεία του χώρου της δεξίωσης είναι συγκεκριμένα. Αν το οργανώσετε σε εξωτερικό χώρο, εκμεταλλευτείτε τα όποια στοιχεία –για παράδειγμα, μια εντυπωσιακή σκάλα, μια προβλήτα αν είστε σε νησί, ή ένα δέντρο αν επιλέξετε Κτήμα– ώστε να ρίξετε το βασικό διακοσμητικό βάρος σ αυτά.

Προσοχή: τα διακοσμητικά αντικείμενα (ιδίως στο κέντρο του τραπεζιού) πρέπει να μας επιτρέπουν να βλεπόμαστε... Τέλος προτιμήστε να κάνετε μια μίξη των προσκεκλημένων, χωρίς να φτάσετε στο σημείο να “χωρίσετε” ανθρώπους που είναι σίγουρο ότι θα τους βρείτε στη μέση της βραδιάς να τα λένε στο όρθιο με την τους κολλητούς τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης