Βίβιεν Γουέστγουντ: Γιόρτασε τα 80ά γενέθλια της στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή

Βίβιεν Γουέστγουντ: Γιόρτασε τα 80ά γενέθλια της στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την κλιματική αλλαγή

Η διάσημη σχεδιάστρια, στη μικρού μήκους ταινία που δημοσίευσε, κάνει λόγο για την αδιαφορία του κοινού για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και πώς αυτό συνδέεται με το εμπόριο όπλων

vivienne
Με αφορμή τον εορτασμό των 80ών γενεθλίων της στις 8 Απριλίου, η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Βίβιεν Γουέστγουντ έδωσε στη δημοσιότητα μία ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Do Not Buy A Bomb», την οποία δημιούργησε η ίδια.


Το φιλμ έκανε πρεμιέρα στη διάσημη οθόνη του Λονδίνου, Piccadilly Lights και είναι διαθέσιμo στον ιστότοπο circa.art. Η οργάνωση Circa δημιουργήθηκε από τον Josh O’Connor και κάθε μήνα δίνει τη δυνατότητα σε έναν καλλιτέχνη να παρουσιάσει το έργο του, προβάλλοντας το στην Piccadilly Lights, τη μεγαλύτερη οθόνη της Ευρώπης. Κατ' αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι της τέχνης βρίσκουν έναν ασφαλή τρόπο να παρουσιάσουν τη δουλειά τους εν μέσω της πανδημίας.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό μήνυμα, το οποίο αφορά στις καταστροφικές συνέπειες, που φέρει η αδιαφορία του κοινού για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Στο φιλμ η Βίβιεν Γουέστγουντ  ερμηνεύει το τραγούδι «Without You» από το γνωστό μιούζικαλ «Ωραία μου Κυρία». Αναφέρεται, επίσης, στο εμπόριο όπλων και πώς αυτό συνδέεται με την κλιματική αλλαγή, ενώ προειδοποιεί για επικείμενες περιβαλλοντικές καταστροφές, που απειλούν τον πλανήτη μας.
Κλείσιμο
vivenne_husband
viviene
westwoond

Η σχεδιάστρια αναφέρει σχετικά με την κίνηση της: «Έχω ένα plan B για να σώσω τον κόσμο. Ο καπιταλισμός είναι μια οικονομία πολέμου και ο πόλεμος ρυπαίνει τον πλανήτη περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Επομένως, σταματήστε τον πόλεμο και αλλάξτε την οικονομία προς μια δίκαιη κατανομή του πλούτου… Ας είμαστε ειλικρινείς, εσείς κι εγώ δεν μπορούμε να σταματήσουμε τον πόλεμο έτσι απλά. Αλλά μπορούμε να σταματήσουμε την παραγωγή όπλων που θα σταματούσε την κλιματική αλλαγή και την οικονομική καταστροφή και μακροπρόθεσμα θα σταματούσε τον πόλεμο».

Πέρα από το φιλμ, η ίδια φιλοτέχνησε ένα print με τον ίδιο τίτλο «Do Not Buy A Bomb», το θα οποίο πωλείται έναντι 100 λίρων μέχρι τις 8 Μαΐου στον ιστότοπο του circa.art. Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της οργάνωσης.

print


Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Ημέρα αποφάσεων για μέτρα σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και εμβόλιο AstraZeneca

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Έβγαλε την πρίζα, πέταξε το μόνιτορ, τράβηξε τον σωλήνα!

Ενοίκια: Όσα πρέπει να ξέρετε για λήξεις συμβολαίων και αυξήσεις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης