«Πυρετός» εκλογών στα κανάλια: Η «μάχη» της 26ης Μαΐου στη μικρή οθόνη

«Πυρετός» εκλογών στα κανάλια: Η «μάχη» της 26ης Μαΐου στη μικρή οθόνη

Επί ποδός ο τηλεοπτικός τομέας ενημέρωσης προκειμένου να καλύψει την εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου - Πώς οργανώνεται το πρόγραμμα κάθε σταθμού και ποια ώρα θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία από τα exit polls

ekloges_kanalia
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες των τηλεοπτικών σταθμών εν όψει των εκλογών και όλο το δημοσιογραφικό δυναμικό βρίσκεται στις επάλξεις προκειμένου την επόμενη Κυριακή το πρόγραμμα να βρίσκεται σε συνεχή ροή καλύπτοντας την εκλογική διαδικασία.

Οι κεντρικοί παρουσιαστές, οι σχολιαστές, οι ρεπόρτερ και σύσσωμες οι συντακτικές ομάδες μετρούν αντίστροφα καθώς σε λίγα εικοσιτετράωρα θα μπουν στην αρένα του ανταγωνισμού με στόχο την καλύτερη ενημέρωση για την ημέρα των Ευρωεκλογών, των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών 2019.

Από τις 06:00 με Παπαδάκη ο Ant1

Στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπαδάκης θα βρίσκεται στο στούντιο από τις 06:00 το πρωί και θα μεταδώσει την έναρξη της εκλογικής αναμέτρησης με ανταποκρίσεις από όλη την Ελλάδα μεταφέροντας για έξι ώρες ζωντανά το κλίμα, μεταξύ άλλων και από τα εκλογικά κέντρα όπου θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί. Στις 12:00 το Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 παίρνει τη σκυτάλη της ενημέρωσης και συνεχίζει μέχρι τις 13:45 να μεταδίδει τον παλμό των εκλογών αλλά και τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας. Στις 18:00 ο εκλογικός μαραθώνιος κορυφώνεται και αρχίζει η μεγάλη εκλογική βραδιά στον ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ζωντανές συνδέσεις με τα στρατηγεία των κομμάτων, οι πρώτες δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών και όλες τις αντιδράσεις σε απευθείας μετάδοση. Στις 19:00 στο ειδικά διαμορφωμένο εκλογικό στούντιο του σταθμού θα βρίσκεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marc, Θωμάς Γεράκης, για την πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Το πρόγραμμα του Alpha

Η αυλαία του εκλογικού μαραθωνίου στον Alpha ανοίγει στις 08:00 με την Ράνια Τζίμα και τον Σπύρο Λάμπρου, οι οποίοι θα μεταφέρουν το κλίμα της εκλογικής διαδικασίας, δίνοντας παράλληλα χρηστικές πληροφορίες.

Στις 10:00, τη σκυτάλη της ενημέρωσης παραλαμβάνει ο Νίκος Μάνεσης, για να καταγράψει τον παλμό των εκλογών, με τον δικό του εναλλακτικό τρόπο. Στις 13:50, ακολουθεί η εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται!», με τη Ναταλία Γερμανού, που με ειδικές συνδέσεις θα μεταφέρει την εικόνα της ημέρας, μέσα από το δικό της πρίσμα.

Ο «μαραθώνιος» συνεχίζεται στις 18:00 με τον Αντώνη Σρόιτερ και τους πρωταγωνιστές των εκλογών. Ταυτόχρονα, μέσα από μια σύνδεση - έκπληξη ο Νίκος Μάνεσης, σε ειδική «αποστολή», θα δώσει τον σφυγμό της εκλογικής αναμέτρησης από μια ανθρώπινη πλευρά. Στις 19:00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του exit poll.
alpha_ekloges

Ενημερωτικός «μαραθώνιος» στον Σκάι

Νωρίς το πρωί ξεκινά ο ενημερωτικός «μαραθώνιος» και στον ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά από τις 6.00 να ενημερώνει για τα χρηστικά και ουσιώδη της εκλογικής διαδικασίας. Αμέσως μετά, 09:00-11:00 ο Δημήτρης Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου θα συνεχίσουν να καταγράφουν το στίγμα της επικαιρότητας με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις καθώς και καλεσμένους στο στούντιο. Στις 11:00 με 13:00 τη σκυτάλη θα πάρουν οι Τάκης Χατζής και Δημήτρης Καμπουράκης συνεχίζοντας την ενημέρωση για όλα τα θέματα της κρίσιμης αναμέτρησης.

Κλείσιμο
Την επόμενη ώρα, 13:00 με 14:00, θα συνεχίσουν στον ίδιο παλμό τον εκλογικό μαραθώνιο ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντσούνος. Στις 14:00 το δελτίο ειδήσεων με την Εύα Αντωνοπούλου θα κάνει το πρώτο συνοπτικό απολογισμό των σημαντικών ειδήσεων μέχρι εκείνη την ώρα. Στις 18:00 ξεκινά στον ΣΚΑΪ η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη.

Μαζί της ο διευθυντής της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Αλέξης Παπαχελάς αλλά και η ομάδα των σχολιαστών του καναλιού. Στις 19:00 ο Γενικός Διευθυντής της Pulse RC, Γιώργος Αράπογλου, θα παρουσιάσει μαζί με τη Σία Κοσιώνη τη μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ για τα αποτελέσματα της εκλογικής βραδιάς.
skai_ekloges

Τι θα δείχνει το Star

Το Star επιλέγει το μεσημέρι ως αφετηρία του εκλογικού μαραθωνίου ενημέρωσης, και στις 15:00 με την Κατερίνα Παναγοπούλου, θα παρουσιαστούν αναλυτικά ρεπορτάζ για την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας και τις δηλώσεις των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων. Το Κεντρικό «εκλογικό» Δελτίο Ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα ξεκινά στις 18:30. Στις 19:00 ακριβώς το EXIT POLL της MRB και τον Δημήτρη Μαύρο, θα αποπειραθεί να «φωτογραφίσει» τον νικητή των εκλογών.
star_ekloges

Στην τηλεοπτική «αρένα» και το Open

Στην παρθενική του εκλογική τηλεοπτική αναμέτρηση το Open ξεκινά πολύ νωρίς, στις 5.30 με την εκπομπή  «Εκλογές 2019: Τώρα Ο,τι συμβαίνει» την οποία θα παρουσιάσει η Φαίη Μαυραγάνη. Ακολουθούν στις 10 με την «Ωρα της κάλπης» η Αμαλία Κάτζου και ο Βαγγέλης Γιακουμής. Στις 12 τη σκυτάλη θα πάρουν ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και ο Γιάννης Σαραντάκος. Από τις 17.30 αρχίζει ο εκλογικός μαραθώνιος με την Ελλη Στάη ενώ στις 19.00 ο Κώστας Παναγόπουλος θα παρουσιάσει το exit poll. Μετά τη λήξη του εκλογικού μαραθωνίου και μέχρι τις 05.30 της Δευτέρας θα μεταδίδονται τα αποτελέσματα.
open_ekloges

Οι εκλογές στην ΕΡΤ

Η ΕΡΤ1 θα καλύψει την εκλογική διαδικασία της Κυριακής 26 Μαΐου 2019 από νωρίς το πρωί έως τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Τον εκλογικό μαραθώνιο ανοίγουν στις 07.00 ο Γιάννης Σκάλκος και η Ευρυδίκη Χάντζιου, τους οποίους διαδέχεται στις 10.00 έως τις 12.00 ο Τάκης Σαράντης και στις 13.00 έως και τις 15.00 η Σταυρούλα Χριστοφιλέα. Στις 17.45 ξεκινά η βραδιά του εκλογικού μαραθωνίου, με παρουσιάστρια τη Δώρα Αναγνωστοπούλου. Μαζί της, ο γνωστός εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος ο οποίος θα δώσει την πρώτη εκτίμηση για την ετυμηγορία της κάλπης. Τις εξελίξεις στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης και τον αντίκτυπο των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών θα μεταφέρουν με απευθείας συνδέσεις οι ανταποκριτές της δημόσιας τηλεόρασης ενώ και με το δίκτυο τοπικών ανταποκριτών η ΕΡΤ1 θα καταγράφει την εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα. Αμέσως μετά το τέλος της εκλογικής βραδιάς και μέχρι τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, η Ανδριάνα Παρασκευοπούλου και η Μαριάννα Πετράκη συνεχίζουν τη ροή των αποτελεσμάτων για την τελική καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά τμήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης