Σκάνδαλο στα αμερικανικά πανεπιστήμια: «Ένοχη» θα δηλώσει η «Νοικοκυρά σε απόγνωση» Φελίσιτι Χάφμαν

Σκάνδαλο στα αμερικανικά πανεπιστήμια: «Ένοχη» θα δηλώσει η «Νοικοκυρά σε απόγνωση» Φελίσιτι Χάφμαν

Η 56χρονη Χάφμαν είναι μία από τους δεκάδες VIP γονείς στην Αμερική που είχαν αγοράσει θέσεις για τα παιδιά τους σε διεθνούς φήμης πανεπιστήμια, όπως το Γέηλ, το Στάνφορντ και το Τζορτζτάουν, σε μια πλεκτάνη ύψους 25 εκατ. δολαρίων

feliciti_ar
Η ηθοποιός Φελίσιτι Χάφμαν, διάσημη για τον ρόλο της Λινέτ Σκάβο στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Νοικοκυρές σε απόγνωση», θα παραδεχθεί τελικά την ενοχή της όσον αφορά στον σκάνδαλο απάτης που πλήττει το τελευταίο διάστημα το εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Η 56χρονη σήμερα Χάφμαν, όπως αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάρτιο, είναι μία από τους δεκάδες VIP γονείς στην Αμερική που είχαν αγοράσει θέσεις για τα παιδιά τους σε διεθνούς φήμης πανεπιστήμια, όπως το Γέηλ, το Στάνφορντ και το Τζορτζτάουν, σε μια πλεκτάνη ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η «Λινέτ» της πετυχημένης σειράς, που κυριαρχούσε για πολλά χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο, είναι μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο όνομα από τους διάσημους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο που παραδέχεται την ενοχή του. Σύμφωνα με νομικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, εκτός από την Χάφμαν ένοχοι θα δηλώσουν 12 ακόμη γονείς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Η ηθοποιός κατηγορείται ότι κατέβαλε $15.000 σε έναν σύμβουλο, για να ζητήσει από έναν επιτηρητή να αυξήσει τη βαθμολογία της κόρης της στις εξετάσεις SAT, ώστε να γίνει δεκτή ευκολότερα στο πανεπιστήμιο της επιλογής της. Σύμφωνα με τις Αρχές, η Χάφμαν σχεδίαζε αρχικά να ακολουθήσει το ίδιο σχέδιο και για την μικρότερη κόρη της, όμως τελικά αποφάσισε να μην το κάνει.

Άλλοι γονείς που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση περιλαμβάνουν εξέχουσες προσωπικότητες του νομικού και οικονομικού κόσμου, της μόδας, της βιομηχανίας τροφίμων και άλλων επικερδών κλάδων.

Κλείσιμο
Πρόκειται μακράν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο απάτης στην ανώτατη εκπαίδευση που έχει διερευνήσει μέχρι σήμερα το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, και αποκαλύπτει τον βαθμό στον οποίο τα μέλη της αμερικανικής ελίτ είναι πρόθυμα να παραβούν τον νόμο, ώστε τα παιδιά τους να εξασφαλίσουν μια θέση σε μία από τις Ivy League σχολές.

Στις πρώτες της δημόσιες δηλώσεις μετά τη σύλληψή της τον περασμένο μήνα, η Χάφμαν ζήτησε συγγνώμη και τόνισε ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις ενέργειές της, συμπληρώνοντας ότι είναι έτοιμη να αποδεχτεί τις συνέπειες. «Κατανοώ ότι η επιθυμία μου να βοηθήσω το παιδί μου δεν αποτελεί δικαιολογία για να παραβώ τον νόμο» υπογράμμισε η 56χρονη επιμένοντας ότι η κόρη της δεν είχε την παραμικρή γνώση για τις πράξεις της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο ακόμη ηχηρά ονόματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, η ηθοποιός Λόρι Λάφλιν και ο σχεδιαστής σύζυγός της Μόσιμο Τζιανούλι δεν συμπεριλαμβάνονται στους γονείς που θα παραδεχτούν την ενοχή τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης