Μέγκαν Μαρκλ & πρίγκιπας Χάρι: Χαιρετισμός μύτη με μύτη με τους Μαορί της Νέας Ζηλανδίας

Μέγκαν Μαρκλ & πρίγκιπας Χάρι: Χαιρετισμός μύτη με μύτη με τους Μαορί της Νέας Ζηλανδίας

Το βασιλικό ζευγάρι ακολούθησε το έθιμο του χαιρετισμού hongi όπου θέλει τους ανθρώπους να μοιράζονται τις αναπνοές τους και κατ' επέκταση ένα κομμάτι της ψυχής τους

Harry-Meghan
Στη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται σήμερα ο πρίγκιπας Χάρι και η εγκυμονούσα σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ. Το βασιλικό ζευγάρι υπδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Νέας Ζηλανδίας η πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Άρντερν. Ο Χάρι και η Μέγκαν είναι πολύ δημοφιλείς καθώς χιλιάδες πολίτες είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους.

Ακολούθησε μια παραδοσιακή τελετή υποδοχής με τους επιβλητικούς Μαορί να πρωταγωνιστούν στο δρώμενο. H Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι κλήθηκαν να τρίψουν τις μύτες τους με τους πολεμιστές ακολουθώντας το έθιμο του χαιρετισμού hongi. Το περίεργο αυτό έθιμο κρύβει υψηλό συμβολισμό για τους Μαορί καθώς η ένωση των δύο κεφαλιών με τη μύτη, θέλει τους ανθρώπους που συμμετέχουν να μοιράζονται τις αναπνοές τους, και κατά την παράδοση ένα κομμάτι της ψυχής τους.

Μάλιστα σχετικές φωτογραφίες ανέβασε στην επίσημη σελίδα του στο Instagram το παλάτι


H Νέα Ζηλανδία είναι ο τελευταίος σταθμός της 16ήμερης περιοδείας του ζευγαριού. Το ζευγάρι θα περάσει τέσσερις ημέρες στη Νέα Ζηλανδία με διάφορες εκδηλώσεις και επισκέψεις σε αξιοθέατα να έχουν ήδη προγραμματιστεί. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας το ζευγάρι εκτός από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία επισκέφθηκε επίσης τα νησιά Φίτζι και την Τόνγκα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης