LIVE

Κορωνοϊός

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο Concordia Summit

Mariana_0682

Κατά την ομιλία της, με θέμα «Κοινωνική Αλληλεγγύη: Ο δρόμος για μία πιο ανθρώπινη κοινωνία», η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε την ανάγκη οι σύγχρονες κοινωνίες να επιστρέψουν στον δρόμο της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης

Στις εργασίες του ετήσιου Συνεδρίου «Concordia Summit» που διεξάγεται στην Νέα Υόρκη, συμμετείχε, την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Στο συνέδριο που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Νέα Υόρκη, παράλληλα με την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μετέχουν ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων από ολόκληρο τον κόσμο, επικεφαλής διεθνών οργανισμών αλλά και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων.

Το «παρών» κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου έδωσαν, ανάμεσα σε άλλους, η κόρη και Σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, κυρία Ivanka Trump, η Πριγκίπισσα Mary της Δανίας, ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου κ. Dusko Markovic, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κύριος David Milliband, οι συνιδρυτές του Concordia Matthew Swift και Νικόλας Λογοθέτης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Libra Group κύριος Γιώργος Λογοθέτης, oι Έλληνες ομογενείς επιχειρηματίες Andrew Liveris και John Koudounis, καθώς και πολλοί άλλοι.

Mariana_0682
 Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη κατά την διάρκεια της ομιλίας της

Mariana_0052

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο Concordia Summit

Mariana_0520

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με την Lara Trump, σύζυγο του Eric Trump, γιου του Προέδρου των ΗΠΑ 
Mariana_0230
Mariana_7322

H Ivanka Trump στο Concordia Summit   Κατά την ομιλία της, με θέμα «Κοινωνική Αλληλεγγύη: Ο δρόμος για μία πιο ανθρώπινη κοινωνία», η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε την ανάγκη οι σύγχρονες κοινωνίες να επιστρέψουν στον δρόμο της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν ευημερία για όλους.

Παρουσιάζοντας το παράδειγμα του έργου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», η κυρία Βαρδινογιάννη σημείωσε την ανάγκη για συλλογική δράση, ως απάντηση στα σύγχρονα προβλήματα.

«Είναι ανάγκη να συνεργαστούμε. Να δουλέψουμε όλοι μαζί και να ξαναχτίσουμε τις κοινωνίες μας πάνω στις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης, της προσφοράς και της αλληλοβοήθειας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι νέες τεχνολογίες, μας δίνουν την δυνατότητα να μοιραστούμε την γνώση που θα εξασφαλίσει σε όλους ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Στο περιθώριο των εργασιών, η κυρία Βαρδινογιάννη είχε ιδιαίτερη συνάντηση με την Πριγκίπισσα Mary της Δανίας. Η συζήτηση των δύο κυριών περιστράφηκε γύρω από θέματα κοινού τους ενδιαφέροντος, σχετικά με την κοινωνική προσφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Concordia Summit» έχει στόχο να κινητοποιήσει τον ιδιωτικό τομέα, ώστε σε συνεργασία με κράτη και διεθνείς οργανισμούς να δώσει λύσεις στα σύγχρονα παγκόσμια προβλήματα. Αυτά περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030 με τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα.
Marina_0047

H Μαριάννα B. Βαρδινογιάννη με τον ομογενή επιχειρηματία John Koudounis
Mariana_0122
Mariana_7353
Κάποια από τα πάνελ του συνεδρίου


Mariana_0550r
O Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, ο Πρωθυπουργός των Solomon Islands, o Πρωθυπουργός της Saint Lucia, μαζί με τον Πρόεδρο της Arton Capital, Armand Arton


Mariana_0626r
Η Πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας    


Mariana_7377

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο Concordia SummitMariana_7271
Andrew Liveris, Nicholas Logothetis

Mariana_2018
Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Matthew Swift

Mariana_7443

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στην Women Lead Reception, που ακολούθησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης ημέρας του Concordia Summit


Mariana_7451

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με την CEO των Special Olympics κυρία Mary Davis
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης