«Survivor 2»: 70.000 υποψήφιοι στον δρόμο που χάραξε ο Ντάνος

«Survivor 2»: 70.000 υποψήφιοι στον δρόμο που χάραξε ο Ντάνος

Δύο επίδοξοι διάδοχοί του αποκαλύπτουν τη διαδικασία επιλογής - Επτά Τούρκοι και μόνο ένας Έλληνας αποφασίζουν στην κριτική επιτροπή - Τρεις top casting directors προτείνουν τους «τέλειους διάσημους»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
«Survivor 2»: 70.000 υποψήφιοι στον δρόμο που χάραξε ο Ντάνος
Η φρενίτιδα συνεχίζεται. Για την ακρίβεια, γιγαντώνεται. Σχεδόν 70.000 άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή προκειμένου να περάσουν από ακρόαση για να πάρουν μία από τις θέσεις των Μαχητών στο «Survivor 2». Ανθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των δυνατοτήτων: γυμνασμένοι, αγύμναστοι, άνεργοι, υπάλληλοι Δημοσίου, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, άνδρες και γυναίκες. Οι οντισιόν γίνονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Η Acun Medya, γνωρίζοντας ότι θα βρεθεί ενώπιον χιλιάδων υποψηφίων για το ριάλιτι επιβίωσης, που συνεχίζει να αποτελεί φαινόμενο για τα δεδομένα όχι μόνο της ελληνικής τηλεόρασης αλλά και της κοινωνίας, επιστράτευσε δεκάδες Τούρκους υπαλλήλους της με σκοπό να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία.

Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κατηγορία των Μαχητών, γιατί σε εκείνη των Διασήμων θα αναλάβουν μόνο τα υψηλόβαθμα στελέχη της σε συνεργασία με αυτά του ΣΚΑΪ. Μέχρι στιγμής η εταιρεία παραγωγής του Ατζούν Ιλιτζαλί κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τα ονόματα των Διασήμων που έχουν δεχτεί τηλεφώνημα ή κάποια πρόσκληση προκειμένου να γίνουν συζητήσεις.
Κλείσιμο

Ακόμη και τα ονόματα που διαρρέουν στον Τύπο διαψεύδονται και από την πλευρά του καναλιού αλλά και από τους ίδιους, οι οποίοι σπεύδουν με ένα post να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, όπως έγινε πρόσφατα με την περίπτωση της Ολυμπιονίκη Αννας Κορακάκη.

Το «thema people» κατάφερε να εντοπίσει δύο υποψηφίους οι οποίοι πέρασαν ήδη οντισιόν για την είσοδό τους στο «Survivor 2». Οπως είναι λογικό, επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ωστόσο η εφημερίδα έχει στη διάθεσή της τα πλήρη στοιχεία τους.

Το έντυπο που καλούνται να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για συμμετοχή στο «Survivor 2» 



Η αθλήτρια
Πρόκειται για μία δημόσιο υπαλληλο άνω των 30, με πολλές διακρίσεις σε πολλά αθλήματα και σε πολεμικές τέχνες, η οποία πήρε την απόφαση να στείλει αίτηση συμμετοχής. Πριν από μερικές εβδομάδες δέχτηκε τηλεφώνημα προκειμένου να πάει σε οντισιόν στο Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου. «Εφτασα στον χώρο υποδοχής όπου βρίσκονταν 15 με 20 άτομα περίπου. Στη συνέχεια, μαζί με άλλες δύο κοπέλες μάς οδήγησαν σε ένα δωμάτιο στο οποίο υπήρχαν τρεις Τούρκοι και μία Τουρκάλα που μιλούσε ελληνικά.

Οι ερωτήσεις που μου έγιναν ήταν βιογραφικού περιεχομένου και επέμειναν πολύ σε ό,τι αφορά τη σχέση μου με τον αθλητισμό. Στη συνέχεια προσπάθησαν να με αιφνιδιάσουν και με ρώτησαν: “Αν αύριο το πρωί σού πούμε ότι φεύγεις για 6 μήνες, τι θα κάνεις;”. Στη συνέχεια οι ερωτήσεις αφορούσαν την υγιεινή και πώς θα αντιμετωπίσω τις συνθήκες στο παιχνίδι, αν θα μου λείψει το φαγητό και αν θα μου λείψουν οι γονείς μου. Συζητήσαμε και για το θέμα της συμβίωσης με τους άλλους παίκτες».

Σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης, όπως θα επιβεβαιώσει και ο άλλος υποψήφιος με τον οποίο μίλησε το «thema people», υπήρχε μία κάμερα η οποία κατέγραφε τη διαδικασία. Oμως είχαν φροντίσει οι υπεύθυνοι να τους ενημερώσουν από νωρίς τους υποψηφίους ότι το μαγνητοσκοπημένο υλικό θα χρησιμοποιηθεί αυστηρά για τη διαδικασία της επιλογής και πουθενά αλλού.

Η συγκεκριμένη υποψήφια ειδοποιήθηκε από την εταιρεία παραγωγής να προσέλθει την περασμένη Κυριακή προκειμένου να περάσει τη β’ φάση. «Αυτή τη φορά μάς υποδέχτηκαν επτά Τούρκοι και ένας μεταφραστής και ήμασταν δύο κοπέλες. Πάλι δέχτηκα ερωτήσεις βιογραφικού περιεχομένου και, φυσικά, για τη σχέση μου με τον αθλητισμό. Αυτό που με ρώτησαν όμως και στην αρχή δυσκολεύτηκα να καταλάβω τι εννοούσαν ήταν τι θα μου βγάλει το νησί και πώς θα διαχειριστώ τις εντάσεις με τους άλλους παίκτες. Η διαδικασία κράτησε μόλις πέντε λεπτά περίπου και μας ενημέρωσαν ότι σε περίπτωση που περάσουμε και αυτή τη φάση θα ειδοποιηθούμε για την τρίτη, όπου κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρχουν ερωτήσεις αλλά δοκιμασίες με αθλήματα».

Ο γυμναστής
Παρόμοια περίπου ήταν η εμπειρία και του άλλου υποψηφίου που μίλησε στο «thema people». Πρόκειται για έναν 28χρονο γυμναστή ο οποίος αν και έφτασε πέντε λεπτά μετά το ραντεβού τον δέχτηκαν. Ολη η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε. Του έδωσαν να κρατά και ένα μικρόφωνο. «Με ρώτησαν ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, επάγγελμα. Στη συνέχεια γιατί θέλω να συμμετάσχω στο “Survivor”, πώς μου φάνηκαν τα περσινά αγωνίσματα, για τις σωματικές μου δυνατότητες.

Επίσης με ρώτησαν πόσες φορές την εβδομάδα γυμνάζομαι και τι σπορ κάνω. Τέλος, αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι έπρεπε να απαντήσω τι θα κάνω με τα λεφτά του επάθλου. Ηταν πέντε συνολικά στην επιτροπή. Ούτε πολύ αυστηροί, ούτε υπέρ το δέον φιλικοί. Τις ερωτήσεις τις έκανε στα ελληνικά μία γυναίκα. Οι άλλοι δεν μιλούσαν ελληνικά - πιθανότατα ήταν Τούρκοι. Μου είπαν ότι θα ενημερωθώ το πολύ σε δύο εβδομάδες αν θα πάω και σε δεύτερο κάστινγκ».

Οι οντισιόν συνεχίζονται κανονικά και αυτή την εβδομάδα. Στόχος της εταιρείας παραγωγής είναι να βρεθούν διαφορετικοί παίκτες και όχι νέοι «Ντάνοι» οι οποίοι κάτι θα θυμίζουν. Πλέον το κοινό είναι υποψιασμένο, οι υποψήφιοι επίσης, οπότε μία επανάληψη του ίδιου έργου δεν θα βοηθούσε καθόλου ούτε την τηλεθέαση αλλά ούτε και το prestige του παιχνιδιού. Αλλωστε στις 14 Ιανουαρίου θα έχουμε την πρεμιέρα. Μια πρεμιέρα η οποία ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα κρύβει εκπλήξεις, ωστόσο σίγουρα θα σημάνει αλλαγές.

Το παιχνίδι θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, σχεδόν 6 μήνες, και οι καιρικές συνθήκες  θα είναι δύσκολες αφού ξεκινά τον Γενάρη, με κύριο χαρακτηριστικό τις τροπικές βροχές. Θα είναι γενικά πιο σκληρό, με πιο δύσκολες δοκιμασίες και αγωνίσματα. Κάθε ομάδα θα έχει περισσότερους παίκτες - δίχως να είναι ακόμη γνωστός ο αριθμός.

Θα αλλάξουν μάλλον οι παραλίες, αλλά θα είναι στον Αγιο Δομίνικο. Ως προς τη διαδικασία επιλογής, εκτός από ιατρικές εξετάσεις και αθλητικά τεστ (στη φάση της επιλογής οι υποψήφιοι δοκιμάζονται έτσι κι αλλιώς και σε διάφορα αθλήματα), φέτος δίνεται μεγάλο βάρος και στα ψυχομετρικά τεστ (συμπεριφορά σε συνθήκες πίεσης, ομαδικότητα, συνεργασία κ.λπ.).

Ιδού η ιδανική ομάδα Διασήμων

Κι ενώ παραμένει μυστήριο ποια θα είναι τα ονόματα που θα στελεχώσουν την ομάδα των Διασήμων, το «thema people» βρήκε τους τρεις κορυφαίους casting directors οι οποίοι πρότειναν τα πρόσωπα που κατά την εμπειρία τους ιδανικά θα δημιουργούσαν το πιο προκλητικό ριάλιτι όλων των εποχών.

Ομορφοι, δυναμικοί, προκλητικοί, εριστικοί, δαιμόνιοι, σέξι, ιντριγκαδόροι, καλά παιδιά, ατσαλάκωτοι, όλες οι κατηγορίες όταν δεν έχεις τον φόβο του «όχι» είναι ανοιχτές. Εκτός από τις κατηγορίες των αθλητών και του lifestyle, οι συγκεκριμένοι επιλέγουν πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής τα οποία θεωρούν ότι θα έχουν ενδιαφέρον εφόσον αποφασίσουν να τσαλακωθούν και να αλλάξουν λίγο το προφίλ τους. 

Και όπως ισχυρίζονται, το casting ούτως ή άλλως σε συνδυασμό με το concept είναι τα δύο βασικά συστατικά της επιτυχίας. Αν διαλέξεις λάθος πρόσωπα, το όλο εγχείρημα θα είναι βαρετό, δεν θα έχει ενδιαφέρον, οπότε η τηλεθέαση θα πέσει στα Τάρταρα. 


Σπύρος Γιαννιώτης


Η Σοφία Δημοπούλου της εταιρείας Ready 2 Cast χαρακτηρίζει «κρίσιμη την επιλογή των προσώπων. Γι’ αυτό και θα πρέπει να είναι πρόσωπα τα οποία θα ενδιαφέρονται γι’ αυτό που θα γίνει, θα είναι οι ίδιοι ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και ως προς την εμφάνιση και ως προς τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους - και σίγουρα θα είναι ακομπλεξάριστοι». 
Από την πλευρά του ο Παύλος Μάνεσης, ο οποίος θεωρείται βετεράνος του είδους, θεωρεί πιο σημαντικό το concept και εν συνεχεία την επιλογή των προσώπων.

Ο ίδιος έχει δουλέψει στο παρελθόν σε όλα τα ριάλιτι («Big Brother», «Bar», «Survivor», «Rising Star», «Voice», «Φάρμα» κ.ά.). Σημαντικό, δε, είναι και το τηλεοπτικό περιβάλλον, δηλαδή η δυναμική του καναλιού στον τηλεοπτικό χάρτη. Συνήθως μικρά κανάλια που έχουν συγκεκριμένη αισθητική «καίνε» τα πρόσωπα, σε αντίθεση με τους ισχυρούς παίκτες που έχουν ήδη διαμορφωμένο κοινό και αισθητική περιεχομένου. Στο «Survivor 1» η επιτυχία οφειλόταν και στο γεγονός ότι εστίασαν σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους. «Κακά τα ψέματα», λέει ο ίδιος,  «ο Ντάνος, ο Βασάλος, ο Μάριος και η Ευρυδίκη ξεχώρισαν από το παιχνίδι. Οπότε και πάλι, ακόμη και σε αυτή τη φάση, έχει μεγάλη σημασία το ποιοι θα επιλεγούν και στα δύο στρατόπεδα». 


Ρία Αντωνίου



Η Χαρά Τσιώλη πιστεύει ότι το σημαντικότερο είναι «η ταύτιση των παικτών με τον κόσμο. Το “Survivor” πέτυχε, κατά τη γνώμη μου, γιατί διαπραγματεύτηκε το ζήτημα της επιβίωσης που απασχολεί τον μέσο Ελληνα. Και μάλιστα η επιβίωση στο ριάλιτι ήταν πιο δύσκολη από αυτή του τηλεθεατή. Ο τηλεθεατής θέλει πάντα ένα επίπεδο πιο κάτω το τηλεοπτικό περιεχόμενο για να ταυτιστεί. Στο επόμενο “Survivor” χρειάζεται να βρεθούν δυνατά ονόματα και όσοι κάνουν το casting θα πρέπει να τους διαβάσουν όλους πολύ καλά. Ενα μεγάλο προσόν του casting director πρέπει να είναι το να κάνει τον άλλον να τον εμπιστευτεί και να του ανοιχτεί. Να τον πείσει πως είναι σαν και εκείνον. Ο casting director πρέπει να είναι χαμαιλέοντας και να προσαρμόζεται στην ψυχολογία και στον χαρακτήρα του ανθρώπου που έχει απέναντί του για να του βγάλει το καλύτερο αποτέλεσμα».

Κατερίνα Στικούδη




Ελενα Ράπτη




Μάρκος Σεφερλής 


Αδωνις Γεωργιάδης




Οι προτάσεις των casting directors

Παύλος Μάνεσης

«Η πρώτη που θα καλούσα θα ήταν η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου γιατί θέλει πολύς κόσμος να τη δει, γιατί μαγνητίζει και γιατί έχει ενδιαφέρον η επιστροφή της μετά από το διάστημα απουσίας της από την τηλεόραση. Ο Σπύρος Γιαννιώτης είναι η επιλογή μου από τον τομέα των αθλητών, γιατί εκτός από δυνατός αθλητής είναι και ωραία προσωπικότητα. Επίσης, τον Πέτρο Πολυχρονίδη διότι έχει κάνει πολλά και είναι ενδιαφέρων τύπος. Ακόμη, θα ήθελα πολύ να πει “ναι” η Ρία Αντωνίου. Πρόκειται για μία πολύ όμορφη Ελληνίδα, η οποία αρέσει στο ανδρικό κοινό και δεν έχει κάνει κάτι στην Ελλάδα. Ομως αυτό που θα είχε πραγματικό ενδιαφέρον θα ήταν να μπορούσε να πει το “ναι” το ζευγάρι Αδωνις Γεωργιάδης - Ευγενία Μανωλίδου. Μάλιστα δεν θα τους έβαζα στην ίδια ομάδα, αλλά σε αντίπαλες, για να δω πώς θα καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα στον ανταγωνισμό».

Παύλος Μάνεσης


Σοφία Δημοπούλου

«Πρώτη επιλογή μου θα ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης. Πρόκειται για έναν πολύ ενδιαφέροντα τύπο, ο οποίος μπαίνοντας σε ριάλιτι θα προκαλούσε πολύ. Αλλωστε είναι άτομο που του αρέσει ιδιαίτερα η δημοσιότητα. Από γυναίκες, μια πολύ ωραία παρουσία και μία γυναίκα που πραγματικά μπορεί να κάνει αίσθηση είναι η Πόπη Τσαπανίδου. Εχει κάτι να πει, έχει έντονη προσωπικότητα. Ο Κωστής Μαραβέγιας είναι η τρίτη επιλογή μου. Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο άνδρα ο οποίος έχει χιούμορ και επίσης αυτοσαρκάζεται, κάτι που έχει ενδιαφέρον στην τηλεόραση. Αρέσει πολύ αυτή την περίοδο και κάνει γκελ στο κοινό. Ο πιο άμεσος και χαλαρός παίκτης θα ήταν ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Δεν υπάρχει κάποιος που να του μοιάζει και επίσης είναι πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος. Ως πέμπτη επιλογή προτείνω τη Δάφνη Καραβοκύρη από το “Vice”, η οποία είναι νέα, ωραία, διαφορετική και έχει και τσαγανό». 

Σοφία Δημοπούλου


Χαρά Τσιώλη

«Ιδανικά ο πρώτος παίκτης που θα έβαζα μέσα στο ριάλιτι θα ήταν ο Αντώνης Σρόιτερ. Είναι ένας άνδρας πολύ ωραίος και έχει μια προσωπικότητα η οποία έρχεται σε αντίθεση με όλους όσους ξέρουμε στην τηλεόραση. Θα επέλεγα επίσης την Κατερίνα Στικούδη, η οποία εκτός από εντυπωσιακή γυναίκα αρέσει πολύ στο νεανικό κοινό και έχει ιδιαίτερη απήχηση. Επόμενη επιλογή μου θα ήταν η Ελενα Ράπτη, γιατί θα άρεσε στον κόσμο να τη δει να τσαλακώνεται και να βγάζει κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπουμε στην πολιτική. Τον Μάρκο Σεφερλή θα τον επέλεγα γιατί όπου και να είναι βγάζει πολύ γέλιο, θα ήταν ο καλύτερος παίκτης που θα μπορούσε να κάνει και τους συμπαίκτες του αλλά και το τηλεοπτικό κοινό να διασκεδάζουν. Και βέβαια, θα έβαζα ασυζητητί τον Μένιο Φουρθιώτη για να τα κάνει όλα άνω κάτω. Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο ιδανικό πρόσωπο από τον συγκεκριμένο σε ρόλο ίντριγκας και αναστάτωσης και στις δύο ομάδες, όχι μόνο σε αυτή των Διασήμων».

Χαρά Τσιώλη



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης