Για την απουσία οργανωμένου σχεδίου εκκένωσης κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το Σάββατο 26 Ιουλίου στα Κύθηρα μίλησαν ο Αιμίλιος Χειλάκηςκαι η Αθηνά Μαξίμου, οι οποίοι βρέθηκαν στο νησί και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν μαζί με άλλους πολίτες δια θαλάσσης.
Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί και επεκτάθηκε γρήγορα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στον οικισμό του Μυλοποτάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, 139 άτομα απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια του Λιμενικού από το λιμάνι του Καψαλιού, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, κάτοικοι και παραθεριστές κλήθηκαν να συνδράμουν με ίδια μέσα στην προσπάθεια περιορισμού της φωτιάς.
Ο Αιμίλιος Χειλάκης, σε δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, ανέφερε ότι δεν υπήρξε σαφής καθοδήγηση ή οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης. Όπως δήλωσε, οι παρευρισκόμενοι οδηγήθηκαν σε σημείο όπου λίγο αργότερα ξέσπασε φωτιά, με αποτέλεσμα να κινηθούν μόνοι τους προς την παραλία του Λιμνιώνα. Εκεί συγκεντρώθηκαν περίπου 150 έως 200 άτομα, οι οποίοι τελικά μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά σκάφη, σε συνεργασία με το Λιμενικό.
Δείτε το απόσπασμα μετά το 4:30
«Προσπάθησαν τα παιδιά να μας διώξουν από έναν δρόμο που εκείνη τη στιγμή έπιανε φωτιά κανονικά και έτσι αποφασίσαμε οι περισσότεροι να φύγουμε προς το Λιμνιώνα. Φτάσαμε εκεί γύρω στα 150 με 200 άτομα και έτσι τους είπαμε ότι είμαστε στο Λιμνιώνα και φέρανε τρία ιδιωτικά σκάφη μαζί με συνεργασία του Λιμενικού, για να μας απεγκλωβίσουν», δήλωσε.
Από την πλευρά της, η Αθηνά Μαξίμου υποστήριξε πως, πέρα από λίγες ρίψεις νερού από αέρος, δεν υπήρξε άλλη ουσιαστική παρέμβαση την κρίσιμη ώρα. «Μας αφήσαν στο έλεος του Θεού! Δεν έγινε τίποτα απολύτως πέρα από τρεις ρίψεις που μετά τα αεροπλάνα έφυγαν και μας άφησαν μόνους», τόνισε.
Από τα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και το all-inclusive ενοίκιο μέχρι τις κοινότητες φοιτητών και την ψηφιακή διαχείριση της καθημερινότητας, η Unity Smart Living προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να ζει κανείς τα φοιτητικά του χρόνια
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.