Ο
Τζόσουα Τζάκσον κατέθεσε επείγον αίτημα στο δικαστήριο για την τροποποίηση της συμφωνίας επιμέλειας της κόρης του, Τζούνο, όπως αποκαλύπτουν έγγραφα που εξασφάλισε το E! News.
Ο 46χρονος ηθοποιός ισχυρίζεται ότι η πρώην σύζυγός του,
Τζόντι Τέρνερ-Σμιθ, άλλαξε το σχολείο της 5χρονης, επιλέγοντας εκπαιδευτικό ίδρυμα που βρίσκεται 45 λεπτά μακριά από το σπίτι του, αγνοώντας την αρχική συμφωνία. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η ηθοποιός του έστειλε μήνυμα γράφοντας ότι «
δεν είναι μεγάλο θέμα να ξεκινήσει η Τζούνο από την αρχή σε άλλο σχολείο», ενώ φέρεται να του εξήγησε πως η κόρη τους δεν χρειάζεται σταθερό τόπο εκπαίδευσης και ότι υπάρχει η εναλλακτική της κατ’ οίκον διδασκαλίας.
Ο Τζάκσον αντέδρασε έντονα, λέγοντας πως φοβάται ότι η Τέρνερ-Σμιθ επιδιώκει να έχει τη μικρή συνεχώς μαζί της σε ταξίδια, στερώντας της το σχολικό περιβάλλον.
«Ως παιδί-ηθοποιός μορφώθηκα από δασκάλους στα γυρίσματα, και ακόμα κι έτσι, η εμπειρία δεν συγκρίνεται με τη σταθερότητα, τις κοινωνικές σχέσεις και τα ερεθίσματα που προσφέρει ένα σχολείο», δήλωσε στα δικαστικά έγγραφα. Ζητά από το δικαστήριο να παραμείνει η Τζούνο στο σχολείο όπου ήδη φοιτά, υπογραμμίζοντας πως οι διαρκείς αλλαγές στη ζωή της -όπως
η απώλεια του σπιτιού του από τις φωτιές στην Καλιφόρνια- την έχουν ήδη αποσταθεροποιήσει.
Το διαζύγιο του ζευγαριού, που παντρεύτηκε μυστικά το 2019 και απέκτησε την Τζούνο το 2020, εκδόθηκε τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο, η διαφωνία για το σχολείο της κόρης τους παραμένει ανοιχτή. Η Τέρνερ-Σμιθ φέρεται να υποστήριξε ότι είχε το δικαίωμα να πάρει την τελική απόφαση για την εκπαίδευση της κόρης τους, αλλά όφειλε να συμβουλευτεί τον Τζάκσον, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο δεν έγινε. Παράλληλα, του ζητά να της καταβάλει 75.000 δολάρια για τα δικαστικά της έξοδα.
Η νομική διαμάχη των δύο ηθοποιών συνεχίζεται από το 2023, με επίκεντρο την κοινή επιμέλεια της Τζούνο. Τότε, η Τέρνερ-Σμιθ είχε δηλώσει πως αποφάσισε να φύγει
«για να μην αφήσει πληγές από σχέσεις που δεν είναι καλές για εμάς ή τα παιδιά μας». Σήμερα, δηλώνει πως δεν την απασχολούν τα ραντεβού ή οι σχέσεις, ενώ ο Τζάκσον έχει συνδεθεί ερωτικά με τη Λουπίτα Νιόνγκο και πιο πρόσφατα με το μοντέλο Νατάσσα Ρόμπερτς.