Η Βέφα Αλεξιάδου έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα, σε ηλικία 91 ετών, ύστερα από νοσηλεία στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλευόταν λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.
Δείτε το βίντεο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d5wvcuvnbwa1)
Από τα ελάχιστα πρόσωπα που πήγαν να την αποχαιρετήσουν ήταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος αντέδρασε στην κάμερα λέγοντας πως είναι ντροπή και κρίμα άνθρωποι τους οποίους ανέδειξε η μαγείρισσα να μην παρευρέθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη της. «Αυτή η γυναίκα άνοιξε δρόμους για νέους ανθρώπους, είναι κρίμα, κάποιοι που γίνανε μάγκες από τη Βέφα, να μην είναι παρούσες και παρόντες σε αυτή την ύστατη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αρχικά, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ανέφερε: «Χρόνια ήμασταν πολύ κοντά στη Χαλκιδική, 200-300 μέτρα τα σπίτια μας, και είναι κρίμα τέτοιοι άνθρωποι που έχουν ανοίξει τέτοιους δρόμους για νέους ανθρώπους να φεύγουν ταλαιπωρημένοι και με πόνο ψυχής. Δεν νομίζω ότι πρέπει να πω κάτι άλλο».
Σε ερώτηση για το πότε ήταν η τελευταία τους επαφή, απάντησε: «Χρόνια πριν. Ταλαιπωρημένη ήταν τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο, έμενε στη Χαλκιδική. Δυστυχώς όχι μόνο αυτή, αλλά πολλοί σήμερα νιώθουμε μια οικονομική "χούντα" να χτυπάει την πόρτα μας».
Σχετικά με την απουσία επώνυμων φίλων και γνωστών της τηλεοπτικής μαγείρισσας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχολίασε: «Το έλεγα σε έναν φίλο μου εδώ, είναι κρίμα, κάποιοι που γίνανε μάγκες από τη Βέφα, να μην είναι παρούσες και παρόντες σε αυτή την ύστατη στιγμή. Είναι κρίμα. Ειλικρινά, πρέπει να μας προβληματίσει όλους παιδιά».
Η είδηση του θανάτου της προκάλεσε βαθιά θλίψη σε όσους τη γνώριζαν, την εκτιμούσαν και την αγαπούσαν για το έργο της, καθώς και για την επιδραστική παρουσία της στις τηλεοπτικές εκπομπές. Τα βιβλία με τις συνταγές της αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας χιλιάδων σπιτιών, διαμορφώνοντας τις γευστικές συνήθειες πολλών γενιών.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, ενώ η ταφή πραγματοποιήθηκε στα κοιμητήρια του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.