Επιμένει το Ισραήλ: Πρωτοφανής η επίδειξη μίσους εναντίον μας από άλλες χώρες στην Eurovision

Επιμένει το Ισραήλ: Πρωτοφανής η επίδειξη μίσους εναντίον μας από άλλες χώρες στην Eurovision

Μας άσκησαν πίεση μόνο και μόνο γιατί είμαστε Ισραηλινοί και γιατί ήμασταν εκεί, αναφέρει σε δήλωσή του ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας

eden_golan
Η ισραηλινή αντιπροσωπεία στη Eurovision αντιμετώπισε μια «άνευ προηγουμένου επίδειξη μίσους» από άλλες χώρες και τους συμμετέχοντες, ισχυρίστηκε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας.

Την Πέμπτη (16/5), εκπρόσωπος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα Kan εξέδωσε δήλωση στο BBC, κατηγορώντας τις άλλες χώρες για αντι-ισραηλινή συμπεριφορά.

«Φέτος, η ισραηλινή αντιπροσωπεία αντιμετώπισε τεράστια πίεση και άνευ προηγουμένου επίδειξη μίσους, κυρίως από άλλες αντιπροσωπείες και καλλιτέχνες, δημόσια και συλλογικά, μόνο και μόνο λόγω του απλού γεγονότος ότι είμαστε Ισραηλινοί και ότι ήμασταν εκεί», ανέφερε.

Προσθέτει τα εξής: «Kαθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, η αντιπροσωπεία διατήρησε μια αξιοπρεπή και γεμάτη σεβασμό προσέγγιση προς τους καλλιτέχνες και τις άλλες αντιπροσωπείες, προσπαθώντας να προωθήσει την ενότητα γύρω από τη μουσική, τηρώντας παράλληλα τους κανόνες του διαγωνισμού, σε αντίθεση με ορισμένες άλλες αντιπροσωπείες».

Κλείσιμο
Τη Δευτέρα, η διοργανώτρια EBU εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι ορισμένες αντιπροσωπείες «δεν σεβάστηκαν το πνεύμα των κανόνων και του διαγωνισμού». Δεν κατονόμασε πάντως τις αντιπροσωπείες αυτές.

Η φετινή διοργάνωση ήταν μία από τις πιο έντονες των τελευταίων ετών, στη σκιά του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και των διαμαρτυριών.

Το BBC υπενθυμίζει σειρά περιστατικών στα παρασκήνια της Eurovision από τις δηλώσεις του Bambie Thug, στο χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι και τον αποκλεισμό της Ολλανδίας που όλα σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το Ισραήλ.

Η ολλανδική και η ελληνική αποστολή κατηγόρησαν μάλιστα την ισραηλινή αντιπροσωπεία ότι τους βιντεοσκοπούσε και δημοσίευσε αποσπάσματα στο Διαδίκτυο χωρίς την άδειά τους.

Τελικά, η Έντεν Γκολάν, που εκπροσώπησε το Ισραήλ, τερμάτισε πέμπτη.

Ο φορέας αναφέρει ότι η Γκόλαν «χειρίστηκε το ζήτημα με θαυμαστό τρόπο, κερδίζοντας τον σεβασμό. Οι πόντοι που έλαβε από το ευρωπαϊκό κοινό μιλούν από μόνοι τους, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο υπερήφανοι για το αποτέλεσμα».



Ειδήσεις σήμερα:

Τέσσερις δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ πάνω από τις ευρωεκλογές του 2019 και κυριαρχία Μητσοτάκη

Θανάσης Μπάφας: Η μυθιστορηματική ζωή του Έλληνα στρατηγού που πέθανε στα 72 του χρόνια

Σλοβακία: Οι θεωρίες συνωμοσίας μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίτσο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης