Μπίλι Άιλις: Ξεκαθαρίζει ότι δεν στράφηκε εναντίον της Τέιλορ Σουίφτ με τα πρόσφατα σχόλιά της

Μπίλι Άιλις: Ξεκαθαρίζει ότι δεν στράφηκε εναντίον της Τέιλορ Σουίφτ με τα πρόσφατα σχόλιά της

Σε συνέντευξή της, η τραγουδίστρια κατέκρινε τους καλλιτέχνες που κυκλοφορούν πολλές και διαφορετικές παραλλαγές των άλμπουμ τους για να αυξήσουν τις πωλήσεις

eilish-swift
Πριν από λίγες ημέρες, η Μπίλι Άιλις μίλησε στο περιοδικό «Billboard» για την προσπάθειά της για περιβαλλοντική βιωσιμότητα στην καριέρα της και επέκρινε -χωρίς να τους κατονομάσει- «μεγάλους καλλιτέχνες» που χρησιμοποιούν αντιοικονομικές και φαινομενικά ανήθικες μεθόδους για την πώληση και τη συσκευασία των άλμπουμ και βινυλίων τους.

Η Άιλις υποστήριξε πως πολλοί από τους μουσικούς δεν λαμβάνουν υπόψη τους τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχουν πουλώντας πολλαπλές παραλλαγές των δίσκων τους με στόχο να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Τα σχόλιά της θεωρήθηκε ότι αφορούσαν την Τέιλορ Σουίφτ, κάτι που εξαγρίωσε τους θαυμαστές της δεύτερης. 
Τώρα, η Άιλις απάντησε στις εν λόγω εικασίες, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι επιτέθηκε στην ομότεχνή της.

«Εντάξει, θα ήταν τόσο φοβερό αν οι άνθρωποι σταματούσαν να βάζουν λόγια στο στόμα μου και διάβαζαν πραγματικά τι είπα σε αυτό το άρθρο του Billboard», έγραψε η τραγουδίστρια σε story της το Σαββατοκύριακο.

Η 22χρονη διευκρίνισε την Κυριακή ότι δεν είχε «ξεχωρίσει κανέναν» στη συνέντευξη.

Συγκεκριμένα, εξήγησε: «Πρόκειται για συστημικά ζητήματα που αφορούν ολόκληρη τη βιομηχανία. Όταν πρόκειται για παραλλαγές, τόσοι πολλοί καλλιτέχνες τις κυκλοφορούν, συμπεριλαμβανομένου και εμού, κάτι που αναφέρεται ξεκάθαρα στο άρθρο».

Και πρόσθεσε: «Η κλιματική κρίση συμβαίνει τώρα και αφορά όλους εμάς που είμαστε μέρος του προβλήματος και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Κλείσιμο
Αντί να κατονομάσει ονόματα στη συνέντευξή της, η Άιλις είπε στο πρακτορείο ότι «όλοι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες» φτιάχνουν «40 διαφορετικά πακέτα βινυλίου που έχουν μόνο ένα διαφορετικό πράγμα μόνο και μόνο για να σας κάνουν να συνεχίσετε να αγοράζετε περισσότερα. Είμαστε ακόμα σε ένα σημείο όπου νοιαζόμαστε τόσο πολύ για τα νούμερα σου και νοιαζόμαστε τόσο πολύ για να βγάλουμε χρήματα».
Και συνέχισε: «Είναι ακριβώς μπροστά στα μάτια μας και οι άνθρωποι τη γλιτώνουν όλη την ώρα, και το βρίσκω πραγματικά απογοητευτικό ως κάποια που πραγματικά προσπαθεί να είναι βιώσιμη και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και προσπαθεί να κάνει όλους στην ομάδα μου να ακολουθούν βιώσιμες πρακτικές».

Ειδικότερα, η τραγουδοποιός χρησιμοποίησε ανακυκλωμένο βινύλιο και συρρικνωμένο περιτύλιγμα από ζαχαροκάλαμο όταν κυκλοφόρησε τις οκτώ εκδόσεις του «Happier Than Ever» το 2021.

Δεδομένου ότι η Σουίφτ είναι γνωστή για την πώληση πολλαπλών εκδόσεων των άλμπουμ της στο παρελθόν - όπως και η Αριάνα Γκράντε και η Ολίβια Ροντρίγκο - οι πιστοί φαν της 34χρονης κατακεραύνωσαν την Άιλις στο διαδίκτυο.

Η Άιλις και η Σουίφτ έχουν μοιραστεί πολλές φιλικές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια, με την πρώτη μάλιστα να ευχαριστεί την τραγουδίστρια του «Cruel Summer» στην ομιλία της για τις Γυναίκες της Χρονιάς του Billboard το 2019.

Δύο χρόνια αργότερα, η Σουίφτ έκανε το ίδιο για την Άιλις, ενώ παραλάμβανε ένα βραβείο BRIT.

Φωτογραφίες: Shutterstock, EPA

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Βέροια: ΙΧ έπεσε σε στάση λεωφορείου, νεκρές μια 68χρονη και μια 21χρονη

Με drones και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του 2χρονου Εμίλ στη Γαλλία


Κανένα ελαφρυντικό για Μίχο, μητέρα 12χρονης και «Μιχάλη» - Η απόφαση του δικαστηρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης