Γαλλία: Με drones και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του 2χρονου Εμίλ

Γαλλία: Με drones και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του 2χρονου Εμίλ

Τώρα είναι η ώρα για να θρηνήσουμε, να προσευχηθούμε και να σκεφτούμε, δήλωσαν οι γονείς του αγοριού μέσω του δικηγόρου τους

emil-fr
Περίπου 100 χωροφύλακες, drones και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά επιστράτευσαν σήμερα οι γαλλικές Αρχές, δύο ημέρες μετά τον εντοπισμό των οστών του δίχρονου αγοριού, που αγνοείτο από τις 8 Ιουλίου του 2023.

Η περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα οστά του Εμίλ έχει αποκλειστεί. Η έρευνα ειδικών συνεχίζεται προκειμένου να διαλευκανθεί το μυστήριο αναφορικά με τα αίτια θανάτου του άτυχου αγοριού. Η αστυνομία είχε «χτενίσει» πολλές φορές την συγκεκριμένη περιοχή όμως δεν είχε βρει τίποτα με πολλούς ειδικούς να διερωτώνται αν κάποιος έχει αφήσει εκεί οστά του.

Η ανακάλυψη των οστών του Εμίλ έγινε από έναν πεζοπόρο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Parisien.


Όπως επισημαίνει ο συνταγματάρχης Pierre-Yves Bardy, διοικητής Χωροφυλακής των Άλπεων Haute-Provence, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα σύστημα ελέγχου στην περιοχή για να αποτρέψει τους πεζοπόρους να αλλοιώσουν το έδαφος όπου διεξάγεται η έρευνα» εκεί δηλαδή που βρέθηκαν τα οστά του μικρού αγοριού. Με τον τρόπο αυτό, οι επιστήμονες θα μπορούν να κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά τους.

Κλείσιμο
Το Ινστιτούτο Εγκληματικών Ερευνών της Εθνικής Χωροφυλακής (IRCGN) βρίσκεται επίσης στην περιοχή κι έχει κινητοποιήσει «μια ομάδα πολύ υψηλής τεχνογνωσίας». Ωστόσο, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθιστούν δύσκολο το έργο των εμπειρογνωμόνων και των drones.

Aπό την πλευρά του, ο ιατροδικαστής Μπρουνό Φρεμόν, εξηγεί πως θα διευκρινιστεί εάν η σορός του Εμίλ έχει μετακινηθεί από τρίτο πρόσωπο.

Σε δηλώσεις του στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien, o ιατροδικαστής υποστηρίζει πως, «όταν η σορός βρίσκεται στο έδαφος, σ΄ένα συγκεκριμένο σημείο, επί εννέα μήνες, ο σκελετός αφήνει το σημάδι του στη γη. Αν έχει μετακινηθεί, δεν θα δούμε κάποιο αποτύπωμα στο έδαφος, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα ότι υπήρξε παρέμβαση από άγνωστο πρόσωπο».

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής Φρανσουά Μπαλίκ στην εφημερίδα «Le Figaro», τα οστά βρέθηκαν «σε ένα μονοπάτι ανάμεσα στην εκκλησία και ένα παρεκκλήσι του οικισμού». Ο ίδιος έσπευσε να τονίσει ότι, η περιοχή αυτή «είχε ερευνηθεί εξονυχιστικά από τους αστυνομικούς. Είναι απίθανο κάποιο ζώο να έφερε ανθρώπινα υπολείμματα πίσω στο χωριό όταν κάποιος είναι αγνοούμενος. Αυτό μας οδηγεί στο σενάριο κάποιο άτομο να έφερε πίσω τα οστά του Εμίλ και πιθανότατα πολύ πρόσφατα».

Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail επικαλούμενη πηγή, σημειώνει ότι αυτό που βρέθηκε στην περιοχή είναι οστά και το κρανίο του μικρού Εμίλ.

«Αυτά τα συγκλονιστικά νέα είναι αυτά που φοβόμασταν. Τώρα ξέρουμε, ανήμερα της Ανάστασης των Καθολικών, ότι ο Εμίλ μας παρακολουθεί υπό το φως και τη στοργή του Θεού, αλλά ο πόνος και η θλίψη παραμένει. Τώρα είναι η ώρα για να θρηνήσουμε, να προσευχηθούμε και να σκεφτούμε» δήλωσαν οι γονείς του μικρού Εμίλ μέσω του δικηγόρου τους, ο οποίος απηύθυνε έκκληση να γίνουν σεβαστές οι ιδιωτικές στιγμές της οικογένειας.

Το χρονικό της εξαφάνισης του Εμίλ

Το Σάββατο 8 Ιουλίου του 2023, ο δίχρονος Εμίλ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μέσα από την αυλή του σπιτιού των παππούδων του στο χωριό Βερνέ της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Αρχικά οι Αρχές είχαν εντοπίσει ένα όχημα με αίμα στο μπροστινό μέρος του, με τους φόβους ότι το αγόρι παρασύρθηκε από αμάξι να ενισχύονται, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο «BFMTV», η αστυνομία αποκάλυψε ότι υπήρχαν τουλάχιστον άλλα δέκα μέλη της οικογένειας που βρίσκονταν στο σπίτι των παππούδων στο Βερνέ τη στιγμή της εξαφάνισης του Εμίλ: «Γινόταν μια οικογενειακή συγκέντρωση, συνολικά ήταν δέκα άτομα, με αρκετούς θείους και θείες του παιδιού, όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ανηλίκων. Ο Εμίλ εθεάθη το πρωί του Σαββάτου, μαζί με άλλα παιδιά», υποστήριξαν οι τοπικές Αρχές.

Τελευταία φορά ο Εμίλ εθεάθη από δύο άτομα καθώς έφευγε από το σπίτι των παππούδων του όπου έκανε διακοπές. Το αγοράκι βρισκόταν στο Βερνέ, ένα μικρό χωριό με 20 περίπου σπίτια και 125 κατοίκους.

Όταν οι παππούδες αντιλήφθηκαν ότι το παιδί έχει εξαφανιστεί, ειδοποίησαν την αστυνομία και αμέσως στήθηκε τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του, με τη συμμετοχή χωροφυλάκων, πυροσβεστών αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης, με ελικόπτερο, drones εξοπλισμένα με θερμικές κάμερες μαζί με σκυλιά ανιχνευτές είχαν χτενίσει τότε την περιοχή, ωστόσο δεν είχε βρεθεί κανένα ίχνος του, παρότι η έρευνα έχει καλύψει περισσότερα από 1.200 στρέμματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τριπλή ήττα για Ερντογάν στις αυτοδιοικητικές εκλογές - Reuters: Οι Τούρκοι των τιμώρησαν

Αλλάζουν όλα στους ελέγχους της εφορίας: Κάμερες, συντηρητικές κατασχέσεις και ρύθμιση «πληρώστε και γλιτώστε»

Οι Κόκκινοι έπαιξαν με στρατηγική στην κάλπη του Survivor - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης