Θανάσης Πασσάς: Στην κατάθλιψη ζεις σαν πεθαμένος, δεν μπορείς να το ελέγξεις

Θανάσης Πασσάς: Στην κατάθλιψη ζεις σαν πεθαμένος, δεν μπορείς να το ελέγξεις

Η εξομολόγηση του ραδιοφωνικού παραγωγού στον «αέρα» για τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε 

passas_katathlipsi
Ο Θανάσης Πασσάς πήγε καλεσμένος στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας», το πρωί του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, προκειμένου να μιλήσει για την αναβλητικότητα και πώς τον επηρεάζει ψυχικά και σωματικά.

Προς το τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε στην κατάθλιψη με την οποία ήρθε αντιμέτωπος για πολύ καιρό στη ζωή του και κυρίως, τα καταθλιπτικά σοκ που υπέστη πέρυσι, μια από τις πιο δύσκολες ψυχολογικά για εκείνον χρονιές, όπως δήλωσε.

Δείτε το βίντεο


Ο ραδιοφωνικός παραγωγός είπε αρχικά: «Νιώθω πιο άνετα γιατί παραμερίζω τις ευθύνες. Όσο περνάνε τα χρόνια με δυσκολεύει. Πιο μικρός δεν είχα πρόβλημα. Έχω μάθει μέσα σε αυτή τη συνθήκη τόσα χρόνια και έχω συνηθίσει. Επίσης, δεν ήμουν ποτέ αγχώδης άνθρωπος. Δεν αργώ ποτέ στα ραντεβού μου αλλά μπορώ να το αναβάλλω. Έχει τύχει να υποκριθώ πως είμαι άρρωστος ή έχει πεθάνει κάποιος από την οικογένεια μου γιατί δεν ήθελα να πάω κάπου. Πρέπει να γίνω πιο υπεύθυνος στις υποχρεώσεις μου. Μου αρέσει πολύ να δουλεύω και να ζω το βράδυ και αυτό βοηθά στην αναβλητικότητα. Μπορεί να φάω στις 9, να δω τηλεόραση, και μετά τις 12 να δουλέψω, να δω ταινία, και να έχει πάει 7 το πρωί για να κοιμηθώ. Μετά ξυπνάω στη 1 και τρέχω μετά να τα προλάβω όλα αλλά πλέον με κουράζει αυτό».

Ο Θανάσης Πασσάς ανέφερε στην πορεία, πως μπορεί να μην αντιλαμβάνεται το άγχος αλλά πολλές φορές έχει εντοπίσει στο σώμα του εξανθήματα. «Υπάρχουν και θέματα κόπωσης, νευρόπονοι, πιασίματα. Εγώ νιώθω πως έτσι βάζω τα όριά μου. Δεν μπορώ να κοιμηθώ σε μεγάλους χώρους. Νιώθω λες και έχω άγχος πως θα μου συμβεί κάτι, και μόλις ξημερώνει λέω ‘’εντάξει, ας κοιμηθούμε τώρα’’» είπε.
passas12
Κλείσιμο

Ακόμη, τόνισε πως: «Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που αυτοτιμωρείται καθημερινά. Τα περισσότερα λάθη τα έχω κάνει εγώ στον εαυτό μου και όχι οι άλλοι. Στον ψυχολόγο το ανέβαλλα πολλές φορές αλλά ξέρει το πρόβλημά μου. Μου είχε πει ‘’όσο κοροϊδεύεις το πρόβλημά σου, το λύνεις και πιο εύκολα γιατί δεν ζεις μέσα σε αυτό’’».

Στο τέλος, ο ίδιος έκανε μια αναφορά στα έντονα καταθλιπτικά σοκ που υπέστη πέρυσι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Θανάσης Πασσάς αποκάλυψε πως έπασχε από κατάθλιψη αλλά το τελευταίο διάστημα είναι καλύτερα. «Στην κατάθλιψη ζεις σαν πεθαμένος. Δεν μπορείς να το ελέγξεις. Και ήταν ‘’βαρίδι’’ γιατί έπρεπε να κρύβω την λύπη επειδή η δουλεία μου είναι έτσι. Τα τελευταία χρόνια είχα πολλά καταθλιπτικά σοκ. Για 14 μήνες δεν μπορούσα να συνδεθώ με τον κόσμο. Ήμουν σε μία αυτοποιημένη κατάσταση. Το τελευταίο εξάμηνο νιώθω πιο δυνατός. Κατάλαβα πια θέματα με ταλαιπωρούσαν, άλλαξα σχέσεις, άλλαξα σπίτι και τα έκανα όλα μόνος μου. Θέλω να το λέω για να με συγχαρώ» είπε.


Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθησαν δύο ΟΥΚάδες, πρώην ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς και πορτιέρης γνωστού κλαμπ

Ξανά πάνω σε τρακτέρ ο Κασσελάκης - Στη Λάρισα το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ


Η Gen Z νιώθει μεγαλύτερη ανασφάλεια χωρίς το κινητό παρά χωρίς το πορτοφόλι


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης