Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Η καταγγελία εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση απορρίφθηκε λόγω παραγραφής

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Η καταγγελία εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση απορρίφθηκε λόγω παραγραφής

Πρόκειται για τη μήνυση της Ελέν Νταράς, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο ηθοποιός την κακοποίησε σεξουαλικά το 2007

debardieu__1_
Οι Γάλλοι εισαγγελείς απέρριψαν τη μήνυση που κατέθεσε η Γαλλίδα ηθοποιός Ελέν Νταράς, η οποία ισχυρίζεται ότι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ την κακοποίησε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Disco» το 2007.

Σε δήλωση που εστάλη στο Variety, η Εισαγγελία του Παρισιού δήλωσε ότι η καταγγελία που κατατέθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2023 θα απορριφθεί λόγω παραγραφής.

Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας δήλωσε ότι η Νταράς «είχε αποφασίσει να καταθέσει μια ξεχωριστή καταγγελία μετά την ακρόασή της ως μάρτυρας κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης έρευνας που απορρέει από τη μήνυση της Σαρλότ Αρνούλντ» το 2018. Ο Ντεπαρντιέ κατηγορήθηκε για βιασμό σε σχέση με την υπόθεση αυτή το 2020.
Η Νταράς ήταν μία από τις 13 γυναίκες που κατηγόρησαν τον Ντεπαρντιέ για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά σε μια ερευνητική ιστορία που δημοσιεύτηκε στο Mediapart τον Απρίλιο του 2023. Η Ισπανίδα δημοσιογράφος Ρουθ Μπάσα δήλωσε επίσης ότι είχε υποβάλει επίσημη καταγγελία κατά του ηθοποιού στην Ισπανία, αφού φέρεται να δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Παρίσι το 1995, η οποία είναι πέραν της 20ετούς παραγραφής στη Γαλλία.

Το γραφείο του εισαγγελέα πρόσθεσε ότι εκτός από την Αρνόλντ, «δεν υπάρχει καμία άλλη γυναίκα, μέχρι σήμερα, της οποίας οι μαρτυρίες στο πλαίσιο αυτής της έρευνας έχουν δώσει νέα στοιχεία στον δικαστή». Ο Ντεπαρντιέ δεν έχει καταδικαστεί σε σχέση με κανέναν από τους ισχυρισμούς και αρνείται κάθε αδίκημα.
Η καταγγελία που κατέθεσε η Darras αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το France 2, το γαλλικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, σε ένα ντοκιμαντέρ-βόμβα της 7ης Δεκεμβρίου με τίτλο «Complement d'Enquete».

Το ντοκιμαντέρ δείχνει ακατέργαστο υλικό από τον ηθοποιό να κάνει σεξουαλικά ακατάλληλα και άσεμνα αστεία, συμπεριλαμβανομένου ενός για ένα παιδί που ιππεύει ένα πόνι, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στη Βόρεια Κορέα. Το υλικό αυτό προκάλεσε σάλο στη Γαλλία, περιλαμβανομένων των απειλών της τότε υπουργού Πολιτισμού Ρίμα Αμπντούλ-Μαλακ ότι η Λεγεώνα της Τιμής του Ντεπαρντιέ θα καταργηθεί. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι η Αμπντούλ-Μαλάκ είχε μιλήσει πολύ γρήγορα και παραδέχθηκε ότι είναι θαυμαστής του Ντεπαρντιέ. Η Αμπντούλ-Μαλάκ αντικαταστάθηκε από την Ρασίντα Ντάτι ως νέα υπουργός Πολιτισμού μέσα σε λίγες εβδομάδες στο πλαίσιο του κυβερνητικού ανασχηματισμού.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα γέννησης: Από €400 έως €1.500 η αύξηση και αναδρομικά - 441 εκατ. ευρώ για 7 μέτρα στήριξης της οικογένειας το 2024

Γρεβενά: Εισαγγελική παρέμβαση για την κτηνωδία με τα τεμαχισμένα άλογα

Ομόνοια: Χειροπέδες σε σεσημασμένο Ρώσο με «πειραγμένο» όπλο και στιλέτο - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης