Στο πλευρό του Ντεπαρντιέ και η ηθοποιός Καρόλ Μπουκέ: «Στημένο» το ντοκιμαντέρ με τα σεξιστικά σχόλια

Στο πλευρό του Ντεπαρντιέ και η ηθοποιός Καρόλ Μπουκέ: «Στημένο» το ντοκιμαντέρ με τα σεξιστικά σχόλια

«Ο Ζεράρ είναι ανίκανος να κάνει κακό σε μια γυναίκα», υποστηρίζει η γοητευτική ηθοποιός, η οποία είχε σχέση με τον ηθοποιό 10 χρόνια

Carole-Bouquet-1
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η δημόσια υποστήριξη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στον ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος βρίσκεται υπό έρευνα για βιασμό και σεξιστικά σχόλια σε βάρος γυναικών με την ιδιαίτερα γοητευτική Καρόλ Μπουκέ να υπερασπίζεται τον συνάδελφό και πρώην εραστή της στην γαλλική τηλεοπτική εκπομπή «Quotidien».

Η πεθερά της Σαρλότ Καζιράγκι καταγγέλλει ότι, ένα μοντάζ που ενοχοποιεί τον Γάλλο ηθοποιό και χρησιμοποιήθηκε σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από το δίκτυο «France 2» είναι «στημένο».

Η Σαρλότ είναι παντρεμένη με τον γιο της Καρόλ, Ντιμίτρι Ρασάμ.

Τα τελευταία χρόνια, και ύστερα από δύο αποτυχημένους γάμους, η Καρόλ Μπουκέ έχει επισημοποιήσει τη σχέση της με τον Φιλίπ Ρότσιλντ, ιδιοκτήτη του περίφημου πύργου «Chateau Μouton Rothschild».

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η Καρόλ δεν είχε απλά γυρίσει πολλές ταινίες μαζί με τον Ντεπαρντιέ, όπως οι ταινίες «Cold Buffet» και «Trop belle pour toi» του σκηνοθέτη Bertrand Blier, αλλά σχεδόν επί δέκα χρόνια - από το 1996 έως το 2005- ήταν ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια στη χώρα του Μολιέρου.

Στο κρατικό γαλλικό δίκτυο «France 2» , το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε, «καίει» τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, αφού φέρεται να κάνει άσεμνα σχόλια σε πολλές γυναίκες.

«Οι γυναίκες λατρεύουν να ιππεύουν τα άλογα. Το μ....τους τρίβεται στη σέλα. Είναι μεγάλες τσ...ς», φέρεται να είχε δηλώσει ο Γάλλος ηθοποιός στη διάρκεια γυρισμάτων μιας ταινίας του σκηνοθέτη Yann Moix στη Βόρεια Κορέα, η οποία όμως δεν προβλήθηκε ποτέ.

Ο Ντεπαρντιέ, μέσω των δικηγόρων του, έσπευσε να καταγγείλει τη χρήση των εικόνων αυτών χωρίς τη συγκατάθεσή του στις αρμόδιες γαλλικές αρχές.

Ωστόσο, μία ήταν η φράση που σόκαρε ιδιαίτερα τους τηλεθεατές: αυτή που απευθυνόταν σε ένα 10χρονο κορίτσι που έκανε ιππασία: «Αν κάποτε καλπάσει, θα το απολαύσει ».

Για τους ένθερμους υποστηρικτές του Γάλλου ηθοποιού, όπως την Καρόλ Μπουκέ- πρόκειται για «fake» μοντάζ.

Κλείσιμο
«Είμαι κάτι παραπάνω από φεμινίστρια και χαίρομαι που οι γυναίκες μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά πλέον», άρχισε να λέει στην συνέντευξή της η Καρόλ Μπουκέ αναφερόμενη αρχικά στην τηλεοπτική σειρά όπου πρωταγωνιστεί, την «Escort boys».

Ωστόσο, χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επέκρινε δριμύτατα την υπουργό Πολιτισμού που ανακοίνωσε ότι θα πάρει πίσω το τιμητικό βραβείο της «Λεγεώνας της Τιμής« από τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ που του είχε απονεμηθεί πριν από χρόνια.

«Αυτό το δικαστήριο των ΜΜΕ συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μήνες σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, αυτό δεν το αντέχω», δηλώνει η Καρόλ Μπουκέ .

«Δεν έχω καμία συμπάθεια για κάποιον που αποδεικνύεται ότι είναι τέρας. Αλλά αυτό δεν ισχύει για τον Ζεράρ. Υπάρχει ένα δικαστήριο των ΜΜΕ που έχει συσταθεί. Ο Ζεράρ μπορεί να είναι αγενής, έχει εξαιρετικό και μερικές φορές οριακό χιούμορ, αλλά από την άλλη είναι ανίκανος να κάνει κακό σε μια γυναίκα. Τον ξέρω 46 χρόνια, έζησα μαζί του 10 χρόνια. Ξέρω ποιος είναι ο Ζεράρ με ή χωρίς αλκοόλ. Ξέρω τους δαίμονες του Ζεράρ. Ας αποφασίσουν λοιπόν τα δικαστήρια αν βίασε ή όχι μια γυναίκα. Είμαι σίγουρη ότι η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει ότι είναι ψεύτικο το σχετικό μοντάζ και ας σταματήσει αυτός ο ενθουσιασμός, αυτή η απόλαυση που έχουν τα ΜΜΕ σε βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ», συνεχίζει η Γαλλίδα ηθοποιός.

Οι δηλώσεις της Μπουκέ έρχονται λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση της Γαλλίδας υπουργού Πολιτισμού ότι ο Ντεπαρντιέ ντροπιάζει τη Γαλλία...
«Πώς μπορούν τότε οι δικαστές ήρεμα, χωρίς να επηρεάζονται, να λάβουν αποφάσεις; Αυτή τη στιγμή βομβαρδίζονται από αντιφατικές πληροφορίες, και μάλιστα γενικά εναντίον του Ζεράρ» .

Η Ρίμα Αμπντούλ Μαλάκ, υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας , λιβανέζικής καταγωγής, δήλωσε ότι ο Ντεπαρντιέ αποτελεί όνειδος για τη Γαλλία με τα σχόλιά του για τις γυναίκες και τα κορίτσια στο σχετικό ντοκιμαντέρ.

Τόνισε επίσης ότι έχει ήδη ξεκινήσει μια διαδικασία στο πειθαρχικό συμβούλιο για την αφαίρεση του κρατικού βραβείου, της «Λεγεώνας της Τιμής» (The Legion of Honor.)

Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στην τηλεοπτική του συνέντευξη, είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν αφαιρείς από κάποιον το βραβείο «Λεγεώνα της Τιμής» βάσει μιας αναφοράς» προσθέτοντας επίσης πως το γεγονός ότι η γαλλική κυβέρνηση επιβράβευσε τον Ντεπαρντιέ με το βραβείο αυτό το 1996, «δεν είναι ηθικό εργαλείο».

«Η δικαστική διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο της», είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας , επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό ο Ντεπαρντιέ να θεωρηθεί αθώος μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του.

Αλλά τα σχόλια του έκαναν έξαλλους τους δικηγόρους των γυναικών που κατηγορούν τον Ντεπαρντιέ τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και πολιτικούς της αντιπολίτευσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο 24χρονος στην Πράγα έψαχνε αίθουσα-αίθουσα τα θύματά του - Τι έγραφε στο ημερολόγιό του πριν το μακελειό

Μετά από 6 χρόνια εξαφάνισης, ο έφηβος Άλεξ Μπάτι αποκαλύπτει γιατί το έσκασε από τη μητέρα του που τον απήγαγε

Σάλος στη Ρωσία για «σχεδόν γυμνό» πάρτι στη Μόσχα ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης