ASAP Rocky: Θα δικαστεί τον Ιανουάριο - Κατηγορείται ότι πυροβόλησε πρώην φίλο του

ASAP Rocky: Θα δικαστεί τον Ιανουάριο - Κατηγορείται ότι πυροβόλησε πρώην φίλο του

Αντιμετωπίζει δύο κακουργηματικές κατηγορίες για επίθεση με πυροβόλο όπλο και μπορεί να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και εννέα έτη αν κριθεί ένοχος

rocky
Ο ASAP Rocky θα δικαστεί τον Ιανουάριο, αφού κατηγορείται ότι πυροβόλησε με ημιαυτόματο πιστόλι τον πρώην φίλο του με το όνομα, ASAP Relli.

Κατά τη διάρκεια προκαταρκτικής ακρόασης στο Λος Άντζελες τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ο δικαστής M.L. Villar αποφάσισε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να δικαστεί ο 35χρονος Rocky. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο ράπερ (κατά κόσμον Rakim Mayers) σημάδεψε και πυροβόλησε με πιστόλι τον Relli (το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Terell Ephron) πριν από δύο χρόνια. Η ημερομηνία της δίκης έχει οριστεί για τις 8 Ιανουαρίου 2024.

Ο Rocky αντιμετωπίζει δύο κακουργηματικές κατηγορίες για επίθεση με πυροβόλο όπλο και μπορεί να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης έως και εννέα έτη αν κριθεί ένοχος. Αφού δήλωσε αθώος τον Αύγουστο του 2022, ο διάσημος ράπερ και σύντροφος της Ριάνα υποστήριξε και πάλι την αθωότητά του κατά την ακροαματική διαδικασία της Δευτέρας.
Κλείσιμο
«Είμαι βέβαιος ότι ο Rocky θα δικαιωθεί για όλα αυτά», δήλωσε ο δικηγόρος του, Joe Tacopina, στους δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο.

Ο Rocky τέθηκε αρχικά υπό κράτηση τον Απρίλιο του 2022 σε ένα αεροδρόμιο καθώς επέστρεφε στις ΗΠΑ μετά από διακοπές στα Μπαρμπάντος με Ριάνα, με την οποία έχει δύο παιδιά.

«Ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε ως ο 33χρονος Rakim Mayers, κάτοικος Λος Άντζελες, ευρύτερα γνωστός ως μουσικός καλλιτέχνης ASAP Rocky», αναφερόταν σε ανακοίνωση μέσω του X (πρώην Twitter) από το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες μετά τη σύλληψη στο αεροδρόμιο.

Το LAPD ανέφερε τότε ότι ο Rocky φέρεται να διαπληκτίστηκε με έναν «γνωστό» τον Νοέμβριο του 2021. Ο ύποπτος πυροβόλησε με πιστόλι κατά τη διάρκεια της διαφωνίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί το θύμα. Οι αρχές σημείωσαν ότι ο Rocky και άλλοι δύο άνδρες φέρονται να έφυγαν από το σημείο, ενώ το θύμα υπέστη ελαφρύ τραυματισμό.

Ο Rocky αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 550.000 δολαρίων αρκετές ώρες μετά τη σύλληψή του. Τον Αύγουστο του 2022 εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ο Relli κατέθεσε ξεχωριστή αστική αγωγή εναντίον του για επίθεση, ξυλοδαρμό και συναισθηματική δυσφορία.
26074223__1_

Ο Relli ισχυρίστηκε ότι ο Rocky τον παρέσυρε σε μια σκοτεινή τοποθεσία «για να συζητήσουν μια διαφωνία μεταξύ τους», δήλωσαν οι δικηγόροι του Relli, Jamal Tooson και Brian Hurwitz, στο Rolling Stone τον Αύγουστο. «Εν αγνοία του κ. Ephron, ο ASAP Rocky δεν σχεδίαζε απλώς μια συζήτηση και ήρθε οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο πιστόλι».

Οι δικηγόροι συνέχισαν: «Αφού έφτασε στην τοποθεσία, ακολούθησε μια συζήτηση κατά την οποία χωρίς πρόκληση, προειδοποίηση ή οποιαδήποτε αιτιολόγηση, ο ASAP Rocky έφερε το πιστόλι και πυροβόλησε σκόπιμα με πολλαπλούς πυροβολισμούς τον κ. Ephron».

Ο Relli ισχυρίστηκε ότι έχει δεχτεί απειλές κατά της ζωής του και ότι η καριέρα του έχει πληγεί μετά το περιστατικό.

Οι δικηγόροι του Rocky αρνήθηκαν την εκδοχή του Relli για τα γεγονότα σε δήλωσή τους. «Ο εναγόμενος αρνείται γενικά κάθε ισχυρισμό της αγωγής και συγκεκριμένα αρνείται ότι ο ενάγων έχει υποστεί ζημία σε οποιοδήποτε ποσό ή με οποιονδήποτε τρόπο ως αποτέλεσμα οποιασδήποτε πράξης ή παράλειψης του απαντώντος εναγομένου», έγραψαν οι δικηγόροι. «Οι τραυματισμοί και/ή οι ζημιές που καταγγέλλονται στην αγωγή, εάν υπάρχουν, προκλήθηκαν αποκλειστικά, άμεσα και άμεσα από τις αμελείς και/ή σκόπιμες πράξεις ή παραλείψεις προσώπου άλλου από τον απαντώντα εναγόμενο».

Φωτογραφίες: EPA

Ειδήσεις σήμερα:

ΦΠΑ σε καφέ, αναψυκτικά και συγκοινωνίες: Οι αλλαγές που έρχονται και πώς επηρεάζουν την τσέπη μας

Μέσω διαρροής απάντησε ο Μπραντ Πιτ για τη Ζαχάρα και τον Παξ - Η μπηχτή για την Τζολί

Φωτογραφίες: Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία για να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης