«My Star»: 3.950.000 ευρώ για το σκάφος που γύρισε τον κόσμο

«My Star»: 3.950.000 ευρώ για το σκάφος που γύρισε τον κόσμο

Εχοντας επιστρέψει από ένα μυθικό ταξίδι, το πολυτελές ιστιοφόρο που έχει προβληθεί από τα πιο έγκυρα διεθνή ΜΜΕ του χώρου κατέπλευσε στην Αττική αναζητώντας τον νέο ιδιοκτήτη του

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
my-star-arthrou
Ο Λιράν Ταλίτ, γιος ενός μεγιστάνα των ΜΜΕ, γεννήθηκε στο Ισραήλ ενώ η Μάγια κατάγεται από τον Καναδά. Οι δυο τους γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν όταν εκείνη φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Αμέσως μετά τον γάμο τους έγιναν και συνεργάτες στις επιχειρήσεις ξεκινώντας ένα επιτυχημένο τηλεοπτικό κανάλι.

Με την εύστοχη ονομασία Baby TV, το κανάλι τους μετέδιδε πρόγραμμα χωρίς διαφημίσεις για νήπια έως 4 ετών. Μετακομίζοντας στο Λονδίνο συνεργάστηκαν με τη Fox International, η οποία πρόβαλλε το Baby TV σε 100 χώρες, 400 πλατφόρμες και γύρω στις 15 γλώσσες. Χρόνια αργότερα, και αφού το ζευγάρι είχε αποκτήσει το σκάφος «My Star» -τον Νοέμβριο του 2017, ως δώρο στη Μάγια για τα 40ά γενέθλιά της-, το Baby TV πουλήθηκε στην Disney. Οι επιχειρήσεις τους δεν θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα και έτσι οι δυο τους αποφάσισαν ότι ήταν η πλέον κατάλληλη στιγμή για να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους: να γυρίσουν τον κόσμο με ένα ιστιοπλοϊκό - και μάλιστα το δικό τους.


my-star__2_
my-star__3_
my-star__4_

Σαλπάροντας το 2019, μέσα σε τέσσερα χρόνια ο Λιράν και η Μάγια με το 35 μέτρων μήκους «My Star» ταξίδεψαν στη Μεσόγειο, στην Καραϊβική, στις ΗΠΑ, στα νησιά Γκαλαπάγκος και τον Νότιο Ειρηνικό, φτάνοντας μέχρι την Αλάσκα. «Οταν αντικρίσαμε το “My Star” στο Σεν Τροπέ το ερωτευτήκαμε αμέσως. Μπαίνοντας μέσα λούζεσαι στο φως και έχεις πανοραμική θέα από τα παράθυρα του σαλονιού.

Αλλά αυτό που πραγματικά μας κέρδισε ήταν η αξιοπλοΐα του. Σκεφτήκαμε ότι αυτό ήταν το σκάφος που θα μπορούσε να μας ταξιδέψει οπουδήποτε, ενώ παράλληλα είναι ευρύχωρο και πανέμορφο», αφηγείται η Μάγια.
Κλείσιμο
my-star__5_
my-star__6_
Ο Λιράν Ταλίτ και η Μάγια κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους: γύρισαν τον κόσμο εν πλω με το δικό τους ιστιοπλοϊκό, ξεκινώντας από τη Μεσόγειο και φτάνοντας μέχρι την Αλάσκα

Η θαλάσσια περιπέτειά τους ξεκίνησε από τη Μεσόγειο, ενώ στη συνέχεια έπλευσαν στη χερσόνησο Μπάχα και στη Θάλασσα του Κορτές στο Μεξικό. Από εκεί κατευθύνθηκαν στα νησιά Κόκος και Γκαλαπάγκος. Το 2020 το ταξίδι τους σταμάτησε αναγκαστικά -μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο- όταν εξαπλώθηκε ο COVID. Το γιοτ είχε μόλις φτάσει στη Γαλλική Πολυνησία, στον Ειρηνικό Ωκεανό, και μετά από καραντίνα έξι εβδομάδων επετράπη στην οικογένεια να ταξιδέψει μέσα στα σύνορα της χώρας. Επισκέφτηκαν τα νησιά Μπόρα Μπόρα, Ταϊτή, Μόορεα και Τουαμότου και κολύμπησαν μαζί με καρχαρίες στην ατόλη Φακαράβα. Ο τελευταίος σταθμός τους ήταν η Αλάσκα το καλοκαίρι του 2022, όπου το «My Star» έπλευσε μέχρι τους παγετώνες του Εθνικού Πάρκου Γκλάσιερ Μπέι, προτού επιστρέψει στη Μεσόγειο. «Το σκάφος αυτό μας προσέφερε μια εμπειρία ζωής. Βιώσαμε την απόλυτη ταξιδιωτική ευτυχία», ομολογούν.
my-star__7_
my-star__8_
Συνδυάζοντας πολυτέλεια και τεχνολογία αιχμής, το «My Star» είναι το όνειρο του σύγχρονου θαλασσοπόρου
my-star__9_
my-star__1_

Σήμερα το «My Star», που θεωρείται ένα από τα κορυφαία σκάφη με την υπογραφή του μεγάλου σχεδιαστή Εντ Ντιμπουά, βρίσκεται αγκυροβολημένο σε μαρίνα της Αθηναϊκής Ριβιέρας και πωλείται προς 3.950.000 ευρώ. Διαθέτει τέσσερις καμπίνες και φιλοξενεί οκτώ επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος. Στην πρύμνη υπάρχει άνετος χώρος για ηλιοθεραπεία σε καινοτόμες ξαπλώστρες που γίνονται «αόρατες» όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Ενας ακόμη μεγάλος χώρος για χαλάρωση κάτω από τον ήλιο βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, για περισσότερη ιδιωτικότητα. Στην κυρίως αίθουσα υπάρχουν δύο μεγάλα καθιστικά και μια τραπεζαρία οκτώ ατόμων, όπως και η τραπεζαρία του πάνω επιπέδου, που προσφέρει θέα 360 μοιρών στα θαλασσινά τοπία. Συρόμενες πόρτες με λειτουργία πεπιεσμένου αέρα οδηγούν στο πρώτο επίπεδο με το πλήρως εξοπλισμένο μπαρ, ενώ στο κάτω σαλόνι οι επισκέπτες απολαμβάνουν πολυτέλεια και ανέσεις τελευταίας τεχνολογίας (TV, σύστημα πολυμέσων κ.ά.).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης