Κρίστοφερ Νόλαν: Αποθέωσε την Τέιλορ Σουίφτ που «παρέκαμψε» τα στούντιο για την κυκλοφορία της ταινίας της

Κρίστοφερ Νόλαν: Αποθέωσε την Τέιλορ Σουίφτ που «παρέκαμψε» τα στούντιο για την κυκλοφορία της ταινίας της

Ο σκηνοθέτης επαίνεσε τη διάσημη τραγουδίστρια για την επαναστατική επιλογή της

nolan_-_swift
Η συναυλιακή κινηματογραφική επιτυχία της ταινίας της Τέιλορ Σουίφτ, «The Eras Tour», πήρε την έγκρισή της από τον Κρίστοφερ Νόλαν κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εκδήλωσης του «City University of New York», στην οποία ο σκηνοθέτης και η παραγωγός και σύζυγός του Έμα Τόμας έδωσαν συνέντευξη στον συγγραφέα Κάι Μπερντ.

Το βιβλίο του Μπερντ «American Prometheus» ήταν αυτό που ο Νόλαν διασκεύασε για το «Oppenheimer», το οποίο είναι η βιογραφική ταινία με τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία του κινηματογράφου με 942 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.
Η συζήτηση στο CUNY πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν ανοίξει στις αίθουσες η ταινία της Σουίφτ «The Eras Tour», η οποία συγκέντρωσε 92,8 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 123,5 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, το μεγαλύτερο ντεμπούτο που έχει γίνει ποτέ για ταινία συναυλίας. Αποτελεί επίσης το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα Οκτωβρίου στην ιστορία (πίσω μόνο από το «Joker» με 96 εκατομμύρια δολάρια) και το έβδομο μεγαλύτερο άνοιγμα του 2023. Η κυκλοφορία ήταν ασυνήθιστη, καθώς η Σουίφτ παρέκαμψε τους μεγάλους streamers και τα στούντιο του Χόλιγουντ και συνεργάστηκε απευθείας με την AMC Theatres για τη διανομή της ταινίας. Ο Νόλαν επαίνεσε τη Σουίφτ για την επιχειρηματική της κίνηση.

Κλείσιμο
«Η Τέιλορ Σουίφτ πρόκειται να δείξει στα στούντιο, επειδή η ταινία της συναυλίας της δεν διανέμεται από τα στούντιο, αλλά από έναν ιδιοκτήτη κινηματογραφικών αιθουσών, την AMC, και πρόκειται να βγάλει ένα τεράστιο ποσό χρημάτων», δήλωσε ο Νόλαν.

Και πρόσθεσε: «Και αυτό είναι το θέμα, [η κινηματογραφική προβολή είναι] μια μορφή και ένας τρόπος να βλέπεις πράγματα και να μοιράζεσαι ιστορίες ή να μοιράζεσαι εμπειρίες, που είναι απίστευτα πολύτιμος. Και αν [τα στούντιο] δεν το θέλουν, κάποιος άλλος θα το θέλει. Αυτή είναι λοιπόν η αλήθεια».

Όπως αναφέρει το Variety: «Η Σουίφτ ήταν αυτοπαραγωγός της ταινίας και κατέληξε σε συμφωνία με την AMC Theatres, σύμφωνα με την οποία θα πάρει περίπου το 57% των πωλήσεων των εισιτηρίων, με τις αίθουσες να κρατούν τα υπόλοιπα έσοδα και την AMC να παίρνει μια μικρή αμοιβή διανομής. η ταινία δεν είναι αποκλειστική για τις αίθουσες AMC: άνοιξε σε 3.855 αίθουσες στις ΗΠΑ και τον Καναδά και σε 4.527 αίθουσες διεθνώς. Η Σουίφτ θα κερδίσει πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια χάρη στη συμφωνία με την AMC».

Τόσο το «Oppenheimer» όσο και το «The Eras Tour» που αναδεικνύονται σε blockbuster αποδεικνύουν ότι η κινηματογραφική επιχείρηση απέχει πολύ από το να πεθάνει και εξαρτάται από νέες και συναρπαστικές εμπειρίες για τους θεατές.
«Κάθε φορά που πετυχαίνει μια ταινία που δεν αναμενόταν να πετύχει, είναι κάτι ενθαρρυντικό για το Χόλιγουντ και είναι ενθαρρυντικό για τους κινηματογραφιστές», δήλωσε ο Νόλαν στην εκδήλωση του CUNY όταν ρωτήθηκε για το τεράστιο box-office του «Oppenheimer». «Υπάρχει μια ένταση στο Χόλιγουντ ανάμεσα στο οικείο και σε αυτό που προβλέπεται να βγάλει χρήματα, αυτό είναι το ζουμί για το πώς τα στούντιο παραμένουν στη δουλειά, και στην επιθυμία του κοινού για κάτι νέο, κάτι φρέσκο» εξήγησε ο διάσημος σκηνοθέτης.

«Κάθε φορά που μια ταινία που δεν αναμένεται να πετύχει, και εμείς ξεπεράσαμε κατά πολύ τις υψηλότερες προσδοκίες μας για το έργο, είναι ενθαρρυντικό για τα στούντιο και τους κινηματογραφιστές», πρόσθεσε ο Νόλαν. «Αυτή η ένταση, αυτή η πραγματικότητα... μεταξύ εμπορίου και τέχνης, αυτή η φόρμουλα δεν αλλάζει ποτέ στο Χόλιγουντ».

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Αρνούμαι να αφήσω τη Χαμάς και τον Πούτιν να νικήσουν, λέει ο Μπάιντεν - Στηρίζει το Ισραήλ με 14 δισ. δολάρια

Πόλεμος στο Ισραήλ - Ανάλυση Washington Post: Πώς η Χαμάς έβγαλε νοκ άουτ τον Νετανιάχου - Μήπως τελικά κερδίζει;

«Kanesex»: Τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του αστυνομικού που συνελήφθη για εμπορία ανθρώπων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης