Σαμ Νιλ: Ο πρωταγωνιστής του «Jurassic Park» μιλά για τον καρκίνο - Δεν φοβάμαι σε καμία περίπτωση να πεθάνω

Σαμ Νιλ: Ο πρωταγωνιστής του «Jurassic Park» μιλά για τον καρκίνο - Δεν φοβάμαι σε καμία περίπτωση να πεθάνω

Ο ηθοποιός αποκάλυψε, ανάμεσα σε άλλα, ότι ο πρόσφατος γύρος χημειοθεραπείας απέτυχε να λειτουργήσει

sam-neill-jurassic-park_
Ο Σαμ Νιλο οποίος γνωστοποίησε ότι πάσχει από  καρκίνο του αίματος στο τρίτο στάδιο τον περασμένο Μάρτιο υποστήριξε ότι δεν φοβάται τον θάνατο.

Ο πρωταγωνιστής του «Jurassic Park» δήλωσε παρόλα αυτά στο «Australian Story» ότι θα «ενοχληθεί» αν πεθάνει σύντομα, καθώς ο πρόσφατος γύρος χημειοθεραπείας του απέτυχε να λειτουργήσει.

«Δεν φοβάμαι σε καμία περίπτωση να πεθάνω. Αυτό δεν με ανησυχεί. Ποτέ δεν με ανησύχησε από την αρχή, αλλά θα ενοχληθώ», δήλωσε ο 76χρονος ηθοποιός. «Θα ήμουν ενοχλημένος επειδή υπάρχουν πράγματα που θέλω ακόμα να κάνω. Είναι πολύ ενοχλητικό να πεθαίνεις. Αλλά δεν το φοβάμαι» δήλωσε.

Ο Νιλ βρίσκεται σε ύφεση εδώ και 12 μήνες χάρη σε ένα αντικαρκινικό φάρμακο, αλλά παραδέχεται ότι είναι «προετοιμασμένος» για το γεγονός ότι τελικά θα σταματήσει να λειτουργεί. «Ξέρω ότι το έχω, αλλά δεν με ενδιαφέρει πραγματικά. Είναι εκτός του ελέγχου μου. Αν δεν μπορείς να το ελέγξεις, μην ασχοληθείς με αυτό», είπε για την ασθένεια.
Ο ηθοποιός αποκάλυψε για πρώτη φορά την είδηση της ασθένειάς του στα απομνημονεύματά του, «Did I Ever Tell You This», όπου γράφει στο πρώτο κεφάλαιο ότι «πιθανώς πεθαίνει».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Guardian», ο ηθοποιός ανέφερε: «Το θέμα είναι ότι είμαι απατεώνας. Ίσως χρειαστεί να το επισπεύσω αυτό. Βρήκα τον εαυτό μου να μην έχει τίποτα να κάνει».

«Και έχω συνηθίσει να δουλεύω. Μου αρέσει να δουλεύω. Μου αρέσει να πηγαίνω στη δουλειά. Μου αρέσει να είμαι με ανθρώπους κάθε μέρα και να απολαμβάνω την ανθρώπινη παρέα και τη φιλία και όλα αυτά τα πράγματα. Και ξαφνικά τα στερήθηκα όλα αυτά. Και σκέφτηκα, "Τι θα κάνω;"» δήλωσε ο Νιλ. 

Κλείσιμο
Ο Νιλ δήλωσε επίσης στο BBC ότι είχε «έναν άγριο τύπο επιθετικού» μη-Hodgkin λεμφώματος.

Άρχισε να γράφει τα απομνημονεύματά του ως αντιπερισπασμό και για να «μου δώσει έναν λόγο να βγάζω τη μέρα». Το βιβλίο κάνει μια αναδρομή στην 50χρονη καριέρα του Νεοζηλανδού ηθοποιού στην οθόνη, καθώς και στην ξαφνική ασθένειά του.
jurassic_park_144412
Ο Σαμ Νιλ στο «Jurassic Park»

Ο Νιλ αποκάλυψε ότι αναζήτησε ιατρική περίθαλψη αφού παρατήρησε ότι είχε εξογκωμένους αδένες στο λαιμό του, ενώ έκανε πέρυσι περιοδεία Τύπου για την ταινία «Jurassic World Dominion».

Ο σταρ του «Piano» παρέμεινε ψύχραιμος όταν οι γιατροί του ανακοίνωσαν τη διάγνωσή του και αμέσως άρχισε να σχεδιάζει να γράψει ένα βιβλίο για τη ζωή του.
«Σκέφτηκα ότι πρέπει να κάνω κάτι και σκέφτηκα: "Να αρχίσω να γράφω;"», είπε στο BBC.
«Δεν πίστευα ότι είχα μέσα μου ένα βιβλίο, απλά σκέφτηκα να γράψω μερικές ιστορίες. Και το βρήκα όλο και πιο συναρπαστικό. Έναν χρόνο αργότερα, όχι μόνο έγραψα το βιβλίο - δεν είχα συγγραφέα-φάντασμα - αλλά κυκλοφόρησε σε χρόνο ρεκόρ», είπε με υπερηφάνεια. Και σχετικά με τη λογοτεχνική προσπάθεια είπε επίσης ότι «δεν είχε ποτέ καμία πρόθεση να γράψει ένα βιβλίο».

Ο Νιλ εξήγησε: «Αλλά καθώς συνέχισα και συνέχισα να γράφω, συνειδητοποίησα ότι στην πραγματικότητα μου έδινε κατά κάποιο τρόπο έναν λόγο να ζω και πήγαινα για ύπνο με τη σκέψη: "Θα γράψω γι' αυτό αύριο... αυτό θα με διασκεδάσει"». «Και έτσι ήταν πραγματικά σωτήριο, γιατί δεν θα μπορούσα να το περάσω αυτό χωρίς να έχω τίποτα να κάνω, ξέρετε» ανέφερε ο διάσημος ηθοποιός.

Η συγκεκριμένη πάθηση του Σαμ διαγνώστηκε ως αγγειοανοσοβλαστικό Τ-κυτταρικό λέμφωμα. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση, αλλά θα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για το υπόλοιπο της ζωής του.

Σύμφωνα με το Lymphoma.org το αγγειοανοσοβλαστικό Τ-κυτταρικό λέμφωμα είναι «μια σπάνια, συχνά αλλά όχι πάντα, επιθετική μορφή περιφερικού Τ-κυτταρικού λεμφώματος (PTCL)». Στατιστικά, ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου του αίματος αποτελεί μόλις το ένα με δύο τοις εκατό όλων των περιπτώσεων NHL στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ιστότοπος σημειώνει επίσης ότι οι ηλικιωμένοι ασθενείς είναι πιο πιθανό να διαγνωστούν με αυτό. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν την ύπαρξη υψηλού πυρετού, νυχτερινές εφιδρώσεις, δερματικό εξάνθημα και αυτοάνοσες διαταραχές.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δούκα - Η δικηγόρος, κόρη πρώην δημάρχου Αθηναίων που βγήκε πρώτη σε σταυρούς

Η κόρη του Αχιλλέα Μπέου, Eve, μιλά στην Τζεφ Μοντάνα για τον πατέρα της: Μπορεί να μιλάει με γκέι αλλά είναι ομοφοβικός

Βίντεο: Το protothema.gr στο μεγαλύτερο στρατόπεδο αρμάτων περιμετρικά της Γάζας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης