Άνγκους Κλάουντ: Αποκαλύφθηκε η αιτία του θανάτου του - Επιβεβαιώθηκαν οι καταχρήσεις του

Άνγκους Κλάουντ: Αποκαλύφθηκε η αιτία του θανάτου του - Επιβεβαιώθηκαν οι καταχρήσεις του

Από φονικό συνδυασμό ουσιών πέθανε ο ηθοποιός του «Euphoria»

angus_clous8389
Ο Άνγκους Κλάουντ πέθανε στο σπίτι του, την 31η Ιουλίου, όταν οι αρχές του Όκλαντ εντόπισαν το άψυχο σώμα του.

Σχεδόν δύο μήνες μετά τον θάνατο του «ντίλερ» στη σειρά «Euphoria», διαπιστώθηκε ότι ο ηθοποιός πέθανε από δηλητηρίαση που του προκάλεσε ο συνδυασμός διαφόρων ουσιών.

Ο Κλάουντ πέθανε από υπερβολική δόση φαιντανύλης, κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης και άλλων ουσιών, όπως επιβεβαίωσε το γραφείο του αρμόδιου ιατροδικαστή.

Ως επίσημη αιτία του θανάτου του, ορίζεται «μια οξεία δηλητηρίαση λόγω συνδυασμένων επιδράσεων μεθαμφεταμίνης, κοκαΐνης, φαιντανύλης και βενζοδιαζεπινών».
Ο θάνατός του
Ο χαμός του Άνγκους Κλάουντ σε ηλικία μόλις 25 ετών σόκαρε το Χόλιγουντ. Ο πρωταγωνιστής του «Euphoria» έφυγε από τη ζωή μόλις λίγο καιρό μετά τον θάνατο του πατέρα του, που νικήθηκε από τον καρκίνο.

Ο 65χρονος Κόνοε Χίκεϊ, πατέρας του Κλάουντ άφησε την τελευταία του πνοή στις 18 Μαΐου και σύμφωνα με τη μητέρα του ηθοποιού, Λίζα, ο Χίκεϊ πέθανε «μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο».

Το TMZ αποκάλυψε την ιστορία, ο Άνγκους πέθανε στο σπίτι της οικογένειάς του τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, με την αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία του Όκλαντ να ανταποκρίνονται άμεσα στην κλήση από τη μητέρα του, που αρχικά υπέθεσε ότι ο γιος της κατέρρευσε από «υπερβολική δόσ», υποστηρίζοντας ότι ο Κλάουντ δεν είχε σφυγμό.
337296425_158563423783119_4990559798131279404_n
Κλείσιμο

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πηγές από το στενό περιβάλλον του Άνγκους Κλάουντ αναφέρουν ότι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον χαμό του πατέρα του, που ήταν «ο καλύτερός του φίλος» όπως σημειώνουν.

«Ο Άνγκους πάλευε με σοβαρές αυτοκτονικές σκέψεις μετά την επιστροφή του από την Ιρλανδία, όπου ο ο ίδιος και η οικογένειά του άφησαν τον πατέρα του να αναπαυτεί. Έμεινε με την οικογένειά του καθώς προσπαθούσε να ξεπεράσει τη θλίψη» ανέφεραν οι συγκεκριμένες πηγές, δίνοντας ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες για την κακή ψυχολογική του κατάσταση.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο νεαρός ηθοποιός είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του πατέρα του στο Instagram, τονίζοντας πόσο του λείπει.


Σε ανακοίνωσή της, η οικογένειά του ανέφερε: «Με την πιο βαριά καρδιά έπρεπε να αποχαιρετήσουμε σήμερα έναν απίστευτο άνθρωπο. Η μόνη παρηγοριά που έχουμε είναι ότι ξέρουμε ότι ο Άνγκους βρίσκεται πλέον κοντά στον πατέρα του, ο οποίος ήταν ο καλύτερός του φίλος. Ελπίζουμε ο θάνατός του να αποτελέσει μια υπενθύμιση για τους άλλους ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι δεν πρέπει να το παλεύουν σιωπηλά».

Ο Άνγκους Κλάουντ γεννήθηκε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια στις 10 Ιουλίου 1998. Ήταν ο μεγαλύτερος από τα αδέρφια του, καθώς είχε μικρότερες δίδυμες αδερφές, τη Μόλι και τη Φιόνα.

Σπούδασε στο Τμήμα Σχεδιασμού και Παραγωγής της Σχολής Τεχνών του Όκλαντ, όπου και ήταν συμμαθητής μάλιστα, με τη συμπρωταγωνίστριά του, Ζεντάγια. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της εφηβείας του, αλλά και των πρώτων του χρόνων ως ενήλικας ασχολούταν με τον φωτισμό παραστάσεων, αλλά και την ηχοληψία.


Πριν τον ρόλο του στη σειρά του HBO «Euphoria», ο Κλάουντ δεν είχε την παραμικρή εμπειρία στον χώρο του θεάματος. Η μόνη του ενασχόληση με την υποκριτική ήταν στο γυμνάσιο, όταν και πήρε μέρος σε κάποιες σχολικές παραστάσεις.

Η διευθύντρια κάστινγκ της σειράς, Τζένιφερ Βεντίτι τον ανακάλυψε, ενώ εκείνος εργαζόταν στο εστιατόριο Woodlands στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Εκείνος αρχικά, δεν πίστεψε ότι τον θέλει για κάποιον ρόλο και θεωρούσε ότι προσπαθούσε να τον εξαπατήσει. Τελικά όμως, τον έπεισε να μιλήσουν κι ο δρόμος ανοίχτηκε μπροστά του.


«Σίγουρα σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι κάποιο είδος απάτης», είχε πει σε συνέντευξή του στο iD. «Μετά μου έδειξαν τον ρόλο και ήταν πιο λογικό. Επειδή στο μυαλό μου σκεφτόμουν "με σταμάτησαν επειδή μοιάζω ότι θα μπορούσα να γίνω σταρ;". Mετά κατάλαβα ότι τελικά με ήθελαν επειδή μοιάζω ότι θα μπορούσα να γίνω έμπορος ναρκωτικών», πρόσθεσε.

Όσο για την επιτυχία που γνώρισε ο ρόλος του, ανέφερε: «Η διαφορά μου με όλους τους επώνυμους είναι ότι εκείνοι ως επί το πλείστον, προσπαθούσαν να γίνουν διάσημοι. Δούλευαν σκληρά και είπαν "θα φτάσω στην κορυφή". Για μένα ήταν απλά μια πολύ καλή ευκαιρία για να πω όχι. Δεν είχα ιδέα όμως, ότι θα έφτανε τόσο μακριά».


Μετά τον ρόλο του «Fez» στη σειρά, κέρδισε ακόμα δύο μικρές συμμετοχές σε ταινίες αυτή τη φορά, το North Hollywood και το The Line. Εμφανίστηκε επίσης, σε κάποια μουσικά βίντεο για καλλιτέχνες όπως οι Becky G, Karol G και Juice WRLD.

Τον περασμένο Μάιο είχε ανακοινώσει πως επρόκειτο να συμμετάσχει σε μία ταινία της Universal Pictures δίπλα στους Katheryn Newton, Dan Stevens και Melissa Barrera, όμως μετά τον θάνατό του θα αντικατασταθεί, αφού τα γυρίσματα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.


Ειδήσεις σήμερα

Απεργία τέλος, ταλαιπωρία... δίχως τέλος: Παράνομες οι κινητοποιήσεις σε Μετρό και ΗΣΑΠ, αλλά οι συρμοί δεν φεύγουν

Αχτσιόγλου: Έχω σχέδιο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και εγώ η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός - Έχει κενά ο λόγος του Κασσελάκη

Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες - Αναλυτικά η διαδικασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης