Φρέντι Μέρκιουρι: Η κληρονομιά ενός θρύλου στο σφυρί

Φρέντι Μέρκιουρι: Η κληρονομιά ενός θρύλου στο σφυρί

Μια έκθεση και μια δημοπρασία του οίκου Sotheby’s διηγούνται νέες συναρπαστικές ιστορίες από τη ζωή ενός από τους πιο επιδραστικούς μουσικούς όλων των εποχών και προκαλούν φρενίτιδα στους συλλέκτες

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
fredyART_3
Οι πόρτες του οίκου δημοπρασιών Sotheby's στο Λονδίνο άνοιξαν στον συναρπαστικό κόσμο του Φρέντι Μέρκιουρι. Γεννημένος ως Φαρόχ Μπουλσάρα, ο θρυλικός Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός παραμένει επίκαιρος 32 χρόνια μετά τον θάνατό του. Πολλά έχουν γραφτεί, συζητηθεί, κινηματογραφηθεί και παρουσιαστεί για τον άνθρωπο που υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ροκ σταρ στον πλανήτη.

Freddie-Mercury-__3_
Η κορώνα και ο χιτώνας που ο Μέρκιουρι φορούσε σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας «Magic», το 1986, από 70.000 ευρώ


Τώρα ο πυρετός του Φρέντι έχει χτυπήσει ξανά το Γουέστ Εντ, με το κοινό για την έκθεση «Freddie Mercury: A World of His Own» να σχηματίζει ουρές χιλιομέτρων γύρω από το τετράγωνο προκειμένου να δει από κοντά αντικείμενα που ο frontman των Queen συνέλεγε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του: από το πιάνο Yamaha Grand μέχρι σκηνικά κοστούμια και ιαπωνικά έργα τέχνης. 16.000 τ.μ. της γκαλερί φιλοξενούν την τεράστια συλλογή από ρούχα, χειρόγραφους στίχους, σχέδια, έπιπλα, διακοσμητικά και έργα τέχνης. Επιλεγμένα αντικείμενα με τα οποία ζούσε στο πανέμορφο σπίτι του στο Λονδίνο, το περίφημο Garden Lodge, βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, γεγονός-βόμβα για τους σκληροπυρηνικούς θαυμαστές του.
Κλείσιμο
Freddie-Mercury-__6_
Οι «θησαυροί» του Φρέντι Μέρκιουρι βγαίνουν από την έπαυλή του στο Λονδίνο για πρώτη φορά στο φως
Freddie-Mercury-__4_
Ρολόι Fabergé, από ροζ χρυσό και ασήμι, από 35.000 ευρώ, υδατογραφία του Erté, από 2.500-3.000 ευρώ, και σύνολο από την προσωπική του γκαρνταρόμπα
Freddie-Mercury-__5_

«O οίκος Sotheby's στήνει μια πραγματική γιορτή για τον υπέροχο Φρέντι Μέρκιουρι. Η αίσθηση του joie de vivre και το ελεύθερο πνεύμα του είναι ένα νήμα που διατρέχει ολόκληρη τη συλλογή, η οποία μας ταξιδεύει από τα σχολικά του χρόνια στο κολέγιο μέχρι τα πρώτα χρόνια της καριέρας του και φυσικά τις μεγαλύτερες στιγμές του πάνω στη σκηνή. Ποτέ πριν δεν είχαμε το προνόμιο να έρθουμε τόσο κοντά και να φωτίσουμε τον ιδιωτικό του κόσμο, τον οποίο μέχρι τώρα γνωρίζουν μόνο οι πιο κοντινοί και αγαπημένοι του άνθρωποι», αναφέρει ο Ντέιβιντ ΜακΝτόναλντ, επικεφαλής Πωλήσεων του οίκου.
Freddie-Mercury-__7_
Freddie-Mercury-__9_
Freddie-Mercury-__8_

Ο επισκέπτης και ο συλλέκτης θα ανακαλύψει θησαυρούς: χειρόγραφα από τα «Don’t Stop Me Now», «Somebody to Love», «We Are the Champions» και το μουσικό φαινόμενο «Bohemian Rhapsody» βρίσκονται στις προθήκες, έτοιμα να διηγηθούν ιστορίες, στίχους, μελωδίες, ακόμη και εναλλακτικούς τίτλους, μαρτυρώντας τις ώρες που αφιέρωσε ο Μέρκιουρι για να τελειοποιήσει την τέχνη του.
Freddie-Mercury-__10_
Freddie-Mercury-__12_
Freddie-Mercury-__11_
Freddie-Mercury-__13_

«Υπήρχαν στιγμές που μπορούσα να μπω στο Cartier και να αγοράσω ολόκληρο το κατάστημα. Χθες ήθελα να πάω για ψώνια στο Cartier, στο Λονδίνο, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι έκλειναν το μεσημέρι. Οπότε τηλεφώνησα στο κατάστημα για να δω αν θα μπορούσαν να το αφήσουν ανοιχτό για μένα, και το έκαναν... Ενιωσα σαν τη Ζα Ζα Γκαμπόρ», διηγήθηκε κάποτε ο Φρέντι Μέρκιουρι. Η αγάπη του για τα ακριβά κοσμήματα δεν θα μπορούσε να μην αποτυπωθεί σ’ αυτή την έκθεση. Μια χρυσή καρφίτσα Cartier με χαραγμένες τις λέξεις «Queen Number 1» -δώρο από τον μάνατζερ των Queen Τζον Ριντ όταν το «Bohemian Rhapsody» έφτασε στο Νο 1- και μια διαμαντένια καρφίτσα σε σχήμα φτερού που έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη Μεγάλη Εκθεση του Λονδίνου το 1851 αναμένονται να αγγίξουν τιμές-ρεκόρ.
Freddie-Mercury-__14_
Freddie-Mercury-__15_
Freddie-Mercury-__16_

Τα αντικείμενα συγκεντρώθηκαν από τις Κάρεϊ Γουάλας και Σάρα Χόντσον, οι οποίες ειδικεύονται στη συλλογή αναμνηστικών από τον κόσμο της μουσικής. Το δίδυμο λέει ότι η εστίαση του Μέρκιουρι στην εικόνα και τα ρούχα φαίνεται σε λεπτομέρειες, όπως μια ζακέτα που έραψε στο χέρι με πούλιες. «Πάντα ενδιαφερόταν για την εικόνα του και είχε μια πολύ σταθερή ιδέα για το πώς ήθελε να τον βλέπουν», σημειώνει η Χόντσον.
Freddie-Mercury-__17_
Freddie-Mercury-__1_

Η πρώτη αίθουσα είναι γεμάτη από φαντεζί στολές και κοστούμια που φορούσε για να εμφανιστεί στη σκηνή ή σε κάποιο πάρτυ. Ανάμεσά τους, το σακάκι που φόρεσε για τις πρώτες του φωτογραφήσεις με τους Queen το 1970, το κοντό κόκκινο τζάκετ με παγέτες που έβαλε στο Γουέμπλεϊ το 1978, το κόκκινο κολάν για το «Saturday Night Live» το 1982, οι πουέντ και τα μικροσκοπικά κορμάκια με τα οποία έκανε live, τα αγαπημένα του κιμονό, δημιουργίες από εμβληματικούς σχεδιαστές όπως η Ζάντρα Ρόουντς και ο Ντέιβιντ Εμάνουελ, που σχεδίασε το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνας. Το σόου συνεχίζεται, Φρέντι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης