Χάρης Ρώμας: «Η κατάχρηση εξουσίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα αμαρτήματα για τη δική μου ηθική»

Χάρης Ρώμας: «Η κατάχρηση εξουσίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα αμαρτήματα για τη δική μου ηθική»

«Από τη στιγμή που άνοιξαν στόματα, πολλοί καταπιεστές ή κακοποιητές θα το σκεφτούν διπλά και τριπλά προτού εκδηλώσουν τα κόμπλεξ τους» δήλωσε ο ηθοποιός

xaris_romas__1_
Ο Χάρης Ρώμας με αφορμή την υποψηφιότητά του ως δήμαρχος στον δήμο Χαλανδρίου, μίλησε για το κίνημα του MeToo και την επιρροή του στο ελληνικό θέατρο, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Λοιπόν».

Σχετικά με την εξουσία που έχει όχι μόνο στις θεατρικές και τηλεοπτικές δουλειές, αλλά και την πολιτική του καριέρα, και αν ένιωσε ποτέ να ξεφεύγει τα όρια, ο ηθοποιός απάντησε: «Όχι. Γιατί συνειδητοποίησα από νωρίς ότι πάντα υπάρχει κάποιος άλλος με περισσότερη εξουσία από εσένα. Η κατάχρηση εξουσίας είναι, για τη δική μου ηθική, ένα από τα μεγαλύτερα αμαρτήματα».

Για το αν το MeToo έχει βελτιώσει τα πράγματα στον χώρο του θεάτρου, ο Χάρης Ρώμας ανέφερε: «Ναι, το πιστεύω. Από τη στιγμή που άνοιξαν στόματα, πολλοί καταπιεστές ή κακοποιητές θα το σκεφτούν διπλά και τριπλά προτού εκδηλώσουν τα κόμπλεξ και τις παθογένειες τους και τα θύματα θα έχουν μεγαλύτερο θάρρος για να αντιδράσουν, εφόσον, γνωρίζουν πλέον, ότι θα υπάρχει ισχυρότερη προστασία από ανθρώπους, συλλόγους, σωματεία και από τον νόμο».

Ειδήσεις σήμερα:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το βαλκανικό δείπνο με Ζελένσκι, το μήνυμα στον Ράμα και το τετ-α-τετ με Πλένκοβιτς

Αλεξανδρούπολη: Μαίνεται η φωτιά - Άρχισαν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα

Φωκίδα: Πώς συνέβη το τροχαίο με θύμα την 67χρονη που απανθρακώθηκε μπροστά στην κόρη της - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης