1975: Η Μαλαισία τους απαγόρευσε να μείνουν στην Κουάλα Λουμπούρ επειδή ο frontman φίλησε τον μπασίστα στη σκηνή

1975: Η Μαλαισία τους απαγόρευσε να μείνουν στην Κουάλα Λουμπούρ επειδή ο frontman φίλησε τον μπασίστα στη σκηνή

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη χώρα - «Είμαι γα... έξαλλος» τόνισε ο Ματ Χίλι

matt_healy8
Απαγορεύτηκε η είσοδος στη Μαλαισία για το συγκρότημα «The 1975» επειδή ο frontman Ματ Χίλι φίλησε τον άνδρα της μπάντας του στη σκηνή.

Ο 34χρονος, ο οποίος πρόσφατα έγινε πρωτοσέλιδο για το θυελλώδες ειδύλλιο του με την Τέιλορ Σουίφτ,  «χτύπησε» τους αντι-ομοφυλοφιλικούς νόμους της Μαλαισίας σε μια ομιλία γεμάτη βωμολοχίες στο μουσικό φεστιβάλ Good Vibes στην Κουάλα Λουμπούρ, πριν φιλήσει τον μπασίστα, Ρος ΜακΝτόναλντ στο στόμα.

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη Μαλαισία και οι νόμοι που ποινικοποιούν τον σοδομισμό τιμωρούνται με φυλάκιση.

Δείτε το βίντεο με το φιλί

Ο Χίλι είπε στους θαυμαστές του ότι το συγκρότημα είχε σκεφτεί να αποσυρθεί από την εκδήλωση, λέγοντας: «Δεν βλέπω το νόημα του να προσκαλείς τους The 1975 σε μια χώρα και μετά να μας λες με ποιον μπορούμε να κάνουμε σεξ» και πρόσθεσε: «Έκανα ένα λάθος. Όταν κλείναμε συναυλίες, δεν το εξέτασα αυτό. Δυστυχώς δεν θα έχετε ένα σετ με πολλά ανεβαστικά τραγούδια, επειδή είμαι γα... έξαλλος και αυτό δεν είναι δίκαιο για εσάς, επειδή δεν είστε αντιπροσωπευτικοί της κυβέρνησής σας, επειδή είστε νέοι άνθρωποι, και είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς είναι γκέι και προοδευτικοί και κουλ». 

Αργότερα επανήλθε γνωστοποιώντας ότι: «Εντάξει, πρέπει να φύγουμε. Μόλις μας απαγόρευσαν την είσοδο στην Κουάλα Λουμπούρ». 
@suejean

i was waiting for the guitar riff to come on the entire time #the1975 #mattyhealy1975

♬ original sound - ૮(-‘ 𖥦 ‘-)ა - ૮(-‘ 𖥦 ‘-)ა
Κλείσιμο

Με ανακοίνωση του φεστιβάλ, επιβεβαιώθηκε ότι η παραπάνω ενέργεια έγινε μετά από εντολή του υπουργείου Επικοινωνιών «ύστερα από την αμφιλεγόμενη συμπεριφορά και τα σχόλια του Βρετανού καλλιτέχνη Ματ Χίλι. Το υπουργείο υπογράμμισε την αταλάντευτη στάση του απέναντι σε κάθε κόμμα που αμφισβητεί, γελοιοποιεί ή παραβιάζει τους νόμους της Μαλαισίας».

matxilimalaisia




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης