Rammstein: Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του τραγουδιστή Τιλ Λίντεμαν

Rammstein: Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του τραγουδιστή Τιλ Λίντεμαν

Ο frontman του γερμανόφωνου συγκροτήματος κατηγορείται για «σεξουαλικά αδικήματα και διακίνηση ναρκωτικών»

Till_Lindemann
Η εισαγγελία του Βερολίνου ανακοίνωσε χθες τη διεξαγωγή έρευνας εις βάρος του τραγουδιστή των «Rammstein» Τιλ Λίντεμαν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις έπειτα από συναυλίες του γερμανικού συγκροτήματος.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Βερολίνου επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι οι καταγγελίες σχετίζονται με «σεξουαλικά αδικήματα και διακίνηση ναρκωτικών».

Οι «Rammstein» είναι ένα από τα διασημότερα γερμανόφωνα συγκροτήματα και ένα από τα πιο δημοφιλή στον χώρο της industrial metal μουσικής.
Κλείσιμο
Ήδη από τα τέλη Μαΐου, ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στο Twitter δημοσιεύσεις νεαρών γυναικών, οι οποίες κατηγορούσαν τους Rammstein ότι έχουν προσωπικό που «στρατολογεί» κοπέλες πριν από τις συναυλίες τους, προκειμένου να έρθουν σε ερωτική επαφή μαζί τους.

Οι περισσότερες κατηγορίες αφορούσαν τον frontman του συγκροτήματος, Τιλ Λίντεμαν. Σύμφωνα με γερμανικά μέσα, όπως το NDR ή η Zeitung, όλα ξεκίνησαν με την ανάρτηση μίας θαυμάστριας του συγκροτήματος από την Ιρλανδία.

Το όνομά της είναι Σέλμπι Λιν κι ισχυριζόταν πως σε μια συναυλία των Rammstein στο Βίλνιους, ο Τιλ Λίντεμαν την πλησίασε με σεξουαλικές προθέσεις. Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν την άγγιξε ποτέ κι όταν εκείνη τον απέρριψε, το αποδέχτηκε χωρίς να την πιέσει.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι ένιωθε ναρκωμένη, σαν να της είχαν ρίξει κάτι στο ποτό και την επόμενη ημέρα ξύπνησε με πόνους σε όλο της το σώμα. Πάνω από 12 γυναίκες μέχρι στιγμής, έχουν ισχυριστεί ότι έζησαν ακριβώς το ίδιο περιστατικό.

Όπως εξήγησαν, το συγκρότημα έχει προσωπικό που στρατολογεί γυναίκες για να έρθουν σε ερωτική επαφή με τα μέλη του συγκροτήματος, μετά τις συναυλίες. Μάλιστα, είχε ειπωθεί ότι τους ζητήθηκε να στείλουν φωτογραφίες τους πριν το λάιβ, προκειμένου να τους υποδείξουν τα ρούχα που θα φορέσουν, για να μπουν στη «λίστα». Όλες οι γυναίκες που έχουν υποστηρίξει το ίδιο είναι ηλικίας κάτω των 25 ετών, με τον frontman του Rammstein να έχει πατήσει τα 60.
Μετά τις κατηγορίες που είχαν κατακλύσει το διαδίκτυο, το συγκρότημα έκανε μια ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, διαψεύδοντας τα πάντα. Μάλιστα, είχε γράψει επίσης: «Δεν γνωρίζουμε ότι γίνονται επίσημες έρευνες για το θέμα».

Ο Τιλ Λίντεμαν έχει διαψεύσει κατηγορηματικά όσα του επιρρίπτουν και οι δικηγόροι του προανήγγειλαν πως θα κινηθεί νομικά σε βάρος των γυναικών που τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλικές επιθέσεις.

Οι Rammstein πραγματοποιούν αυτό το διάστημα περιοδεία στην Ευρώπη. Σε Ελβετία και Αυστρία υπάρχουν εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των συναυλιών τους, με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος του τραγουδιστή του συγκροτήματος.

Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Τελικός MasterChef: Μεγάλη νικήτρια η Μαρία Μπέη - Δείτε βίντεο

Μαρτυρίες για 100 παιδιά στα αμπάρια του αλιευτικού - Με φωτογραφίες ψάχνουν τους δικούς τους ανθρώπους

Φρίκη στο Χάρβαρντ: Ο διευθυντής του νεκροτομείου της σχολής ιατρικής πουλούσε ανθρώπινα όργανα και λείψανα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης