Μετά από 5,5 μήνες, δεκάδες ατομικές κι ομαδικές δοκιμασίες από συνολικά 34 υποψήφιους μεγάλη νικήτρια του MasterChef 2023αναδείχθηκε η Μαρία Μπέη. Με 41 βαθμούς είναι η νέα Ελληνίδα MasterChef, η δεύτερη μετά τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη με τον μεγάλο τίτλο και τις 50.000 ευρώ να της ανήκουν.
Στον μεγάλο τελικό που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης (14/6) ο εξώστης γέμισε με τους 34 παίκτες του φετινού κύκλου που συγκεντρώθηκαν για να εμψυχώσουν τους δύο φιναλίστ, την Μαρία Μπέη και τον Νίκο Τράκα.
Οι δύο παίκτες τις τελευταίες ημέρες ολοκλήρωσαν έναν μεγάλο κύκλο μαγειρικών δοκιμασιών και για κάθε τους προσπάθεια αξιολογούνταν από τους εκάστοτε καλεσμένους chef και τους τρεις chef κριτές τον Πάνο Ιωαννίδη, τον Σωτήρη Κοντιζά και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο.
Κλείσιμο
Λίγο πριν το αποψινό live έλαβε χώρα η τελευταία και πιο κρίσιμη δοκιμασία που καθόρισε τον νικητή. Συγκεκριμένα, στο MasterChef φιλοξενήθηκε ο Ισπανός chef Quique Dacosta, ένας ζωντανός θρύλος της παγκόσμιας γαστρονομίας, που όχι μόνο μετρά δώδεκα εστιατόρια με επτά αστέρια Michelin συνολικά αλλά η ισπανική κυβέρνηση του έχει απονείμει Χρυσό Μετάλλιο για τη συνεισφορά του στις Καλές Τέχνες.
Το διαφορετικό στην τελευταία δοκιμασία ήταν ότι μόνο ο ίδιος βαθμολόγησε τα πιάτα που έφτιαξαν η Μαρία Μπέη και ο Νίκος Τράκας, ως δημιουργός του πιάτου αντιγραφής.
Στο τέλος της διαδικασίας αποκαλύφθηκαν όλες οι βαθμολογίες που έλαβαν οι δύο παίκτες στις δοκιμασίες των τελικών και το αποτέλεσμα έδειξε ότι την καλύτερη επίδοση είχε η Μαρία Μπέη.
Η παίκτρια κέρδισε τον τίτλο του επόμενης Ελληνίδας MasterChef, σήκωσε το τρόπαιο και εξασφάλισε το έπαθλο των 50.000 ευρώ.
Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας