Lizzo: Αψήφησε τον νόμο και προσκάλεσε drag queens στη σκηνή

Lizzo: Αψήφησε τον νόμο και προσκάλεσε drag queens στη σκηνή

Το νομοσχέδιο που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο στο Τενεσί της Αμερικής, απαγορεύει αυτό που αναφέρεται ως «καμπαρέ ψυχαγωγία ενηλίκων» σε δημόσιο χώρο

lizzo
Η Lizzo στη συναυλία της το βράδυ της Παρασκευής στο Νόξβιλ διαμαρτυρήθηκε για τον νόμο του Τενεσί που περιορίζει τα drag shows. Συγκεκριμένα, η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια γέμισε τη σκηνή με drag queens για να αποδοκιμάσει τη νομοθεσία της πολιτείας κατά των drag.

Η διάσημη τραγουδίστρια προσκάλεσε γνωστές drag performers, όπως η Aquaria, η Kandy Muse, η Asia O'Hara και η Vanessa Vanji.

Το νομοσχέδιο, το οποίο υπογράφηκε τον Φεβρουάριο από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Bill Lee, απαγορεύει αυτό που αναφέρεται ως «ψυχαγωγία ενηλίκων» ή «καμπαρέ» σε δημόσιο χώρο ή οπουδήποτε θα μπορούσαν να το δουν παιδιά. Ορίζει ως τέτοιες τις «γυμνόστηθες χορεύτριες, χορεύτριες go-go, εξωτικές χορεύτριες, στρίπερς, ανδρικούς ή γυναικείους μιμητές ή παρόμοιους διασκεδαστές».
Κλείσιμο

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε προσωρινά τον νόμο, στα τέλη Μαρτίου, λέγοντας ότι ήταν πολύ ασαφώς γραμμένος. Ομάδες για τα πολιτικά δικαιώματα επέκριναν τον νόμο ως παραβίαση της ελευθερίας του λόγου.

Ο νόμος του Τενεσί αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας των Ρεπουμπλικανών να περιορίσουν τα drag shows και άλλες δημόσιες συγκεντρώσεις ΛΟΑΤΚΙ+.
lizzo_drag_queens
Το Σάββατο, η Lizzo δημοσίευσε βίντεο στο Instagram από τη συναυλία, συμπεριλαμβανομένων σχολίων προς το κοινό που αναφέρονταν στον επικείμενο νόμο. Mοιράστηκε, επίσης, μια φωτογραφία όλων των drag queens που τη συνόδευσαν στη σκηνή στο Τενεσί, δίνοντας σε κάθε μία από αυτές ένα «shout-out».

«Υπό το φως των πρόσφατων και τραγικών γεγονότων και της επικαιρότητας, μου είπαν άνθρωποι στο διαδίκτυο: "Ακύρωσε τις συναυλίες σου στο Τενεσί", "Μην πας στο Τενεσί"», είπε η Lizzo κατά τη διάρκεια της συναυλίας της Παρασκευής.

«Ο λόγος τους ήταν βάσιμος, αλλά γιατί να μην έρθω στους ανθρώπους που έχουν την περισσότερη ανάγκη να ακούσουν αυτό το μήνυμα;».

«Γιατί να μην δημιουργήσω έναν ασφαλή χώρο στο Τενεσί όπου μπορούμε να γιορτάσουμε τους drag entertainers και να γιορτάσουμε τις διαφορές μας;», είπε η διάσημη ερμηνεύτρια.

Παρά την πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα, το Τενεσί είναι μόνο η πρώτη από τις δώδεκα ή περισσότερες πολιτείες που επιθυμούν να περάσουν παρόμοια νομοθεσία. Όπως σημειώνει η HuffPost, ένα πρόγραμμα παρακολούθησης της νομοθεσίας από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών διαπιστώνει ότι 469 νομοσχέδια κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ έχουν εισαχθεί μόνο φέτος στις ΗΠΑ.

Η τραγουδίστρια του «About Damn Time» είναι εδώ και καιρό υποστηρίκτρια των drag, καθώς έχει εμφανιστεί δύο φορές ως guest κριτής στην εκπομπή «Drag Race» και είχε προσκαλέσει drag καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στο μουσικό βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Juice».

Ειδήσεις σήμερα:

Στους 43 οι Έλληνες που έχουν απεγκλωβιστεί από το Σουδάν

«Τρομάξτε κι άλλο» λέει το ΜέΡΑ25 - Μετά τη «Δήμητρα» έρχεται ο «Οδυσσέας» για τα κόκκινα δάνεια

«Ή θα τους φας ή θα σε φάνε»: Η ανάρτηση του Βελόπουλου που κατέβηκε σε λίγα λεπτά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης