Γωγώ Μπρέμπου για τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών: Η νέα γενιά δεν ξαπλώνει στον καναπέ, ούτε είναι στο κινητό

Γωγώ Μπρέμπου για τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών: Η νέα γενιά δεν ξαπλώνει στον καναπέ, ούτε είναι στο κινητό

«Διεκδικούν κάτι» συμπλήρωσε η ηθοποιός

gogo-mprempoy
Η Γωγώ Μπρέμπου έδωσε συνέντευξη, με αφορμή τον ρόλο της στον «Παράδεισο των Κυριών» και αναφέρθηκε στις αλλαγές στα πτυχία των καλλιτεχνών και τις σχετικές κινητοποιήσεις.

Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και αρχικά, τόνισε για τις αλλαγές που γίνονται στον χώρο της, αλλά και το Προεδρικό Διάταγμα 85, πως δεν αφορά μόνο τους καλλιτέχνες, αλλά και άλλες ειδικότες.

«Αυτό βγήκε προς τα έξω ως ένα καλλιτεχνικό θέμα, ενώ δεν είναι μόνο καλλιτεχνικό θέμα, αφορά γύρω στις 280 ειδικότητες. Δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί και δεν είναι θέμα γενικών διεκδικήσεων. Τι σημαίνει στην Ελλάδα "τίτλος σπουδών"; Πώς αυτός μεταφράζεται στην αγορά εργασίας και τι δικαιώματα παρέχει;», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Αυτό το Προεδρικό Διάταγμα πραγματοποιήθηκε για να προλάβουν κάποιους διορισμούς ΑΣΕΠ. Αυτό δεν έχει καθόλου να κάνει όμως, με το τι θεωρούμε στην Ελλάδα και πώς ονομάζουμε ως "κράτος" τους απόφοιτους δραματικών σχολών και τουριστικών επαγγελμάτων».

Όσο για τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών και τις καταλήψεις, η ηθοποιός, σημείωσε: «Για τις καταλήψεις και όλα αυτά που έγιναν, δεν υπήρχε καμία πολιτική εισχώρηση ή επιρροή, όπως λένε. Ήταν κάτι που έγινε απολύτως αυθόρμητα, δικαιολογημένα και ειρηνικά. Για πολλά χρόνια έλεγαν ότι τα παιδιά που είναι 19,20,25 χρονών είναι μια γενιά που ξαπλώνει στον καναπέ και είναι στο κινητό. Ε λοιπόν δεν είναι, διεκδικούν κάτι».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crdp7s138629)

Επισήμανε επίσης, πως οι ψυχαγωγικές εκπομπές δεν μπορούν να παρουσιάσουν ένα τέτοιο θέμα, δίνοντάς του τη σημασία που του χρειάζεται. «Το πώς βγήκε προς τα έξω δημοσιογραφικά θέλει πάρα πολύ μεγάλη κουβέντα. Κάποτε υπήρχε αυτό που λέγαμε "ρεπορτάζ", είτε εφημερίδας, είτε τηλεοπτικό που φωτογράφιζε ένα θέμα από όλες τις γωνίες. Τολμώ να το πω ότι οι ψυχαγωγικές εκπομπές δεν είναι ρεπορτάζ, είναι σχολιαστικές και κατά έναν τρόπο κατευθυνόμενες», τόνισε.

Κλείσιμο
Τέλος, αναφέρθηκε στις παραιτήσεις των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου. «Γράφτηκε κάπου ότι οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκαν εκ του ασφαλούς και αυτό δεν ισχύει. Είναι κάποιες κινήσεις που κάνουν οι άνθρωποι από τη συνείδηση και το αίσθημα δικαιοσύνης που έχουν για κάποια πράγματα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα θέμα πολιτικής ανάλυσης, είναι κάτι εντελώς αυθόρμητο», καταλήγει.


Ειδήσεις σήμερα:

Ηλιούπουλη - Καθηγητής τάε κβον ντο: Η ύποπτη συμπεριφορά του και η γκαρσονιέρα «παγίδα» των κοριτσιών


Ρόμπερτ Μενέντεζ: Η Τουρκία δεν αξίζει να αγοράσει τα F-16 - Δείτε βίντεο


Ανδρέας Μικρούτσικος: «Την Όλγα τη ρώτησε αν ήθελε να μάθει ολόκληρος ο ντουνιάς αυτή τη σχέση;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης