Μπρους Γουίλις: Άγνωστο ατύχημα στα γυρίσματα της ταινίας «Tears of the Sun» του προκάλεσε την αφασία;

Μπρους Γουίλις: Άγνωστο ατύχημα στα γυρίσματα της ταινίας «Tears of the Sun» του προκάλεσε την αφασία;

Τι συνέβη το 2003 στα γυρίσματα της ταινίας - Γιατί ο Χολιγουντιανός ηθοποιός είχε τότε μηνύσει τα στούντιο, όπως επίσης και τον διευθυντή ειδικών εφέ

willis_arthro
Σαν κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» η είδηση πως ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με αφασία, με πολλούς από τους θαυμαστές του να αναζητούν τους λόγους που προκάλεσαν το πρόβλημα που επηρεάζει την ικανότητα του διάσημου ηθοποιού να επικοινωνήσει.

Ο Γουίλις αν και έχει πλέον αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, εξακολουθεί να απασχολεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με το πρόβλημα της υγείας του, αλλά και προσφάτως προκάλεσε ποίκιλα σχόλια με την απόφαση του, να αφήσει από 1 εκατομμύριο δολάρια στις κόρες που απέκτησε από τον γάμο του με την Ντέμι Μουρ, όταν η συνολική αξία της περιουσίας του αποτιμάται στα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Σχεδόν εννέα μήνες μετά την είδηση που προκάλεσε αναστάτωση και ανησυχία πολλών θαυμαστών του Μπρους Γουίλις για την υγεία του, ένα νέο δημοσίευμα έρχεται να ρίξει λίγο φως στη δυσάρεστη αυτή είδηση.

Ο Μπρους Γουίλις, ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες δράσης, είχε ένα σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Tears of the Sun» του Αντουάν Φουκουά, που κυκλοφόρησε το 2003.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, το ατύχημα που συνέβη σε αυτή την ταινία, στην οποία ο ηθοποιός πρωταγωνιστούσε, ίσως υπήρξε η γενεσιουργός αιτία της αφασίας, από την οποία ταλαιπωρείται στο 67ο έτος της ηλικίας του.

Οι εικασίες πως το συγκεκριμένο ατύχημα αποτέλεσε την «πηγή του κακού» ξεκίνησαν από τη γερμανική εφημερίδα Filmstarts, η οποία έχει εγείρει τις υποψίες σε δημοσίευμα με τον τίτλο: «Ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Tears of the Sun» θα μπορούσε να ήταν η αιτία της αφασίας». 
Κλείσιμο

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ένα βλήμα ήταν που χτύπησε τότε κεφάλι του ηθοποιού, ενόσω γύριζε κάποια σκηνή δράσης στην πολεμική ταινία του 2003.

Μάλιστα ο Γουίλις τότε μήνυσε τα Revolution Studios για «ακραίο ψυχικό, σωματικό και συναισθηματικό πόνο», όπως επίσης και τον διευθυντή ειδικών εφέ, Τζόι Πανκέικ.
Bruce_Willis
Ο Μπρους Γουίλις στην ταινία «Tears of the Sun» που κυκλοφόρησε το 2003
Τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sun» ένας φίλος του Χολιγουντιανού ηθοποιού, του οποίου το όνομα δεν έχει γνωστοποιηθεί, ανέφερε ότι οι αλλαγές στην ομιλία του Γουίλις ξεκίνησαν πέντε χρόνια πριν την επίσημη διάγνωση.

«Στην αρχή δεν ήταν τίποτα σπουδαίο, μικρά πράγματα, όμως χρειαζόταν βοήθεια για να μιλήσει. Όλοι όσοι τον γνώριζαν ήξεραν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά δεν ξέραμε την ακριβή διάγνωση. Ξέραμε ότι κάτι ήταν λάθος, δεν ήταν ένα μυστικό, αλλά αυτή η συγκεκριμένη διάγνωση και το γεγονός ότι δεν θα εργαζόταν πλέον ήταν έκπληξη» είχε τονίσει η πηγή.

Η ανακοίνωση πως πάσχει από αφασία

Όπως ανακοινώθηκε στα τέλη του Μαρτίου ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με αφασία, και την είδηση γνωστοποίησε η οικογένειά του.

«Στους καταπληκτικούς υποστηρικτές του Μπρους, ως οικογένεια θέλαμε να μοιραστούμε ότι ο αγαπημένος μας Μπρους αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες», έγραψε η οικογένειά του σε κοινή δήλωση και πρόσθεσε, ότι θα «απομακρυνθεί από την καριέρα που σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν».

«Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη περίοδος για την οικογένειά μας και είμαστε τόσο ευγνώμονες για τη συνεχή αγάπη, τη συμπόνια και την υποστήριξή σας» συνέχισε η οικογένεια του σταρ του «Die Hard», συμπληρώνοντας: «Θέλαμε να ενημερώσουμε τους θαυμαστές του γιατί ξέρουμε πόσα σημαίνει για εσάς, όπως και εσείς για εκείνον. Όπως λέει πάντα ο Μπρους, “Ζήσε το” και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό» κατέληξε η δήλωση που ετοίμασε η σύζυγός του Έμμα, ​​η πρώην σύζυγός του Ντέμι Μουρ και όλα τα παιδιά του.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση κοινοποιήθηκε και από τον προσωπικό λογαριασμό της Ντέμι Μουρ, με την οποία ο Γουίλις διατηρεί άριστες σχέσεις.


Τι είναι η αφασία

Η αφασία είναι μια πάθηση, η οποία μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα ενός ατόμου να μιλάει, να γράφει και να κατανοεί τη γλώσσα, προφορικά και γραπτά. Συνήθως εμφανίζεται μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ή τραυματισμό στο κεφάλι. Αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί σταδιακά από έναν βραδέως αναπτυσσόμενο όγκο στον εγκέφαλο ή μια ασθένεια που προκαλεί μόνιμη βλάβη (εκφυλιστική).


Ειδήσεις σήμερα:

Αν το υλικό του εμποδίου ήταν ελαφρύ δεν θα μιλούσαμε για τραγωδία, λέει ο δικηγόρος του οδηγού στο Βουκουρέστι

Έρχονται ακόμα έξι συλλήψεις για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου

Ο Μπάιντεν πάνω σε σκάλα, στολίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τη βοήθεια της Τζιλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης