Oppenheimer: Ο Κρίστοφερ Νόλαν έστησε κανονική έκρηξη για την ταινία

Oppenheimer: Ο Κρίστοφερ Νόλαν έστησε κανονική έκρηξη για την ταινία

«Ήταν μια τεράστια πρόκληση» δήλωσε ο σκηνοθέτης

nolan_ekriksi839
Ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει εκφράσει πολλάκις στο παρελθόν την αγάπη που έχει με τα «αληθινά» εφέ και όχι τα CGI. Ωστόσο, η ενέργεια στην οποία προχώρησε για λογαριασμό της νέας του ταινίας «Oppenheimer» ήταν απροσδόκητη.

Μετά το «Tenet», την ταινία όπου για τις ανάγκες μιας σκηνής κατέστρεψε ένα ολόκληρο Boeing 747, ο σκηνοθέτης επανήλθε με μία κανονική αναπαράσταση πυρηνικής βόμβας.

Πρόκειται για το φιλμ που επικεντρώνεται στον δημιουργό της ατομικής βόμβας, Ρόμπερτ Τζ. Οπενχάιμερ, που θα υποδυθεί ο Κίλιαν Μέρφι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Νόλαν είπε:

«Νομίζω ότι η αναπαράσταση της δοκιμής Trinity (της πρώτης έκρηξης πυρηνικού όπλου στο Νέο Μεξικό), χωρίς τη βοήθεια ειδικών εφέ, ήταν μια τεράστια πρόκληση. Ο Άντριου Τζάκσον, ο επόπτης μου για τα οπτικά εφέ, που τον έβαλα από νωρίς στο κόλπο, εξέταζε πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά από τα οπτικά στοιχεία της ταινίας πρακτικά. Από την αναπαράσταση της κβαντικής δυναμικής και της κβαντικής φυσικής, την ίδια τη δοκιμή Trinity, μέχρι την αναπαράσταση, του Λος Άλαμος πάνω σε ένα υψίπεδο στο Νέο Μεξικό σε εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, πολλές από τις οποίες ήταν απαραίτητες για την ταινία, όσον αφορά τις πολύ δύσκολες συνθήκες εκεί έξω - υπήρχαν τεράστιες πρακτικές προκλήσεις».

Το «Oppenheimer»

Το «Oppenheimer» είναι βασισμένο στο βραβευμένο με Πούλιτζερ μυθιστόρημα «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer», του Κάι Μπερντ.

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα αποτελεί την πρώτη πλήρη βιογραφία του φυσικού Ρόμπερτ Οπενχάιμερ - ενός από τους διασημότερους επιστήμονες του 20ού αιώνα. Το βιβλίο βασίζεται σε χιλιάδες δίσκους και επιστολές που συγκεντρώθηκαν από τεράστια αρχεία του FBI και περίπου εκατό συνεντεύξεις με φίλους, συγγενείς και συναδέλφους του φυσικού.

Το φιλμ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 21 Ιουλίου του 2023.

Δείτε το τρέιλερ
OPPENHEIMER - Trailer 1 [HD]


Φωτογραφία άρθρου: Shutterstock


Ειδήσεις σήμερα:

Daily Mail: Η χλιδάτη ζωή της Εύας Καϊλή και οι διακοπές στο ιδιωτικό νησί του Ρίτσαρντ Μπράνσον στην Καραϊβική

Οικογένεια Παντζέρι: Τους ενώνει το πάθος για πολυτέλεια και τα... ανθρώπινα δικαιώματα

Διασταύρωση από 9 φυλές το Ντόγκο Αρτζεντίνο που κατασπάραξε σκυλάκι στο Κεφαλάρι



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης