Γιάννης Κιόρογλου και Αννα Αντρες: O σταρ σεφ και η Μις Oυκρανία μυούν το Παρίσι στην ελληνική κουζίνα

Γιάννης Κιόρογλου και Αννα Αντρες: O σταρ σεφ και η Μις Oυκρανία μυούν το Παρίσι στην ελληνική κουζίνα

Στην Πόλη του Φωτός ένα νέο πολυτελές εστιατόριο δεν είναι είδηση. Οταν όμως πρόκειται για το νέο στέκι των καλοφαγάδων με ελληνικές γεύσεις γίνεται λόγος για να κάνεις εγκαίρως κράτηση

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
kioroglou-antres3
Στο 8ο Διαμέρισμα του Παρισιού, στο κέντρο του Χρυσού Τριγώνου, και συγκεκριμένα στην οδό 14 Rue Marbeuf, το ελληνικό εστιατόριο «Anna» είναι το νέο σημείο-σταθμός. Το εστιατόριο που άνοιξε τις πόρτες του πριν από μερικούς μήνες έχει ήδη γ ίνει meeting point διασημοτήτων και απλού κόσμου που αγαπούν το καλό φαγητό και τη χώρα μας. Η ευχή «yamas!», το δικό μας «γεια μας!», συνοδεία ενός κοκτέιλ ούζου, σημαίνει το καλωσόρισμα και η ελληνική φιλοξενία δείχνει καθημερινά το πιο δυναμικό της πρόσωπο σε μια πόλη που κατέχει τα πρωτεία της ευζωίας. Στο τιμόνι η Ουκρανή ιδιοκτήτρια Αννα Αντρες και ο Ελληνας σταρ σεφ Γιάννης Κιόρογλου.

«Ενα καλειδοσκόπιο πολύχρωμων εικόνων μάς έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε την Ελλάδα: ταξιδιωτικές αναμνήσεις, ο λαμπερός ήλιος, ο συναρπαστικός συνδυασμός από βαθύ μπλε και φωτεινό λευκό, ελιές από την περιοχή της Καλαμάτας, μυρωδιά φρεσκοψημένης πίτας καθώς βγαίνει από τον φούρνο. Το “Anna” είναι όλα αυτά και πολλά ακόμη σε ένα μέρος», αναφέρει η Αννα Αντρες, από το όνομα της οποίας ονομάστηκε το νέο στέκι υψηλής γαστρονομίας αλλά και αισθητικής στην Πόλη του Φωτός.
kioroglou-antres__1_

Ο Γιάννης Κιόρογλου, ο διεθνώς διάσημος σεφ που εμπνεύστηκε το μενού, συμπληρώνει: «Στο “Anna” οι ελληνικές κλασικές γαστρονομικές επιλογές αντιμετωπίζονται με μια εντελώς νέα ματιά, σε έναν χώρο που αντανακλά την ελληνική αισιοδοξία. Στο εστιατόριό μας ο κόσμος απολαμβάνει τη μεσογειακή κουζίνα ακούγοντας ποιοτική ελληνική μουσική, ενώ υπάρχει και η σκέψη για ζωντανή μουσική στο μέλλον από ελληνική μπάντα».

Η Ελλάδα είναι παντού

Με μότο «Greece is now in Paris», δηλαδή «η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στο Παρίσι», οι δυο τους διαδίδουν δυναμικά τις ελληνικές γεύσεις εκτός συνόρων εξασφαλίζοντας κορυφαίες πρώτες ύλες, πολλές από τις οποίες καταφτάνουν στο Παρίσι κατευθείαν από τη χώρα μας. Φρέσκα λαχανικά και όσπρια, θησαυροί της θάλασσας και μυρωδικά από τα πιο απρόσμενα μέρη της ελληνικής γης συνδυάζονται με αριστοτεχνική μαεστρία στην κουζίνα του Γιάννη Κιόρογλου, με τους σημαντικούς οδηγούς της πόλης να συγκαταλέγουν το «Anna» στα ρεστοράν που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί, ενώ το εξαιρετικά επιλεκτικό «Condé Nast Traveler» κάνει λόγο για τον «νέο ναό της γεύσης».
Κλείσιμο
kioroglou-antres__8_
Αφήνοντας πίσω της μια επιτυχημένη καριέρα μοντέλου η Αννα Αντρες δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της φιλοξενίας με το πολυτελές εστιατόριο «Anna», στο Παρίσι
kioroglou-antres__4_
Ο Γιάννης Κιόρογλου (δεξιά) έχει αποκλειστικά ελληνικό προσωπικό στις κουζίνες του σε διάφορα μέρη του κόσμου
kioroglou-antres__5_

«Η Ελλάδα τελευταία έχει θερμούς λάτρεις, ακόμη και στη γαστρονομία», σχολιάζει ο Γιάννης Κιόρογλου. «Με το που ανοίξαμε αρχίσαμε να έχουμε επαναλαμβανόμενους πελάτες, αλλά και λίστα αναμονής. Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται πλέον ψηλά στις προτιμήσεις και οι ξένοι την αναζητούν με το ίδιο πάθος που αναζητούσαν πριν από λίγα χρόνια την ινδική ή την ασιατική. Οι γνώστες της γαστρονομίας επιδιώκουν πλέον πιάτα που βασίζονται στη φρέσκια πρώτη ύλη, έχουν μαγειρευτεί ελαφρά, είναι υγιεινά και έχουν ωραία γεύση. Η ελληνική κουζίνα τα συνδυάζει όλα αυτά. Στο “Anna” τολμώ να πω ότι έχουμε εκσυγχρονίσει και εναρμονίσει την παραδοσιακή κουζίνα των μαμάδων μας με τη σημερινή απαιτητική εποχή», καταλήγει ο επιδέξιος σεφ.

Ο Γιάννης Κιόρογλου είναι άλλη μία επιβεβαίωση του γνωμικού που θέλει έναν Ελληνα να διαπρέπει σε κάθε χώρα του εξωτερικού. Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του ως σερβιτόρος σε ουζερί της γειτονιάς του στο Περιστέρι, για να εισβάλει στη συνέχεια με το ταλέντο και τη δημιουργικότητά του στις κουζίνες των πιο κοσμοπολίτικων εστιατορίων του κόσμου.
kioroglou-antres__7_
kioroglou-antres__6_

Eπικεφαλής του πανίσχυρου ομίλου DB Group με εστιατόρια σε πολλές χώρες, ο Γιάννης Κιόρογλου είναι ο head chef στο «La Guérite» στο Ιλ Σεντ Μαργκερίτ, στον Μαρμαρά και στο Σεν Μπαρθ, στα εμβληματικά «La Petite Maison» και «Cabaret Medusa» στις Κάννες, στο «Shellona» στο Σεν Τροπέ, καθώς και στο «Victoria» στο Παρίσι, όλα φημισμένα για το πολυτελές περιβάλλον και τα εξαιρετικά μενού του Ελληνα σεφ. Λέγεται μάλιστα ότι στο πρότυπο του «La Guérite» στο Ιλ Σεντ Μαργκερίτ δημιουργήθηκε και το «Nammos» της Μυκόνου. Αξίζει να σημειωθεί δε πως ο Γιάννης Κιόρογλου έχει στην μπριγάδα του σε διάφορα κράτη 240 sous chefs αποκλειστικά Ελληνες. «Πρόκειται για νέα παιδιά που αφήνουν την πατρίδα μας με το όνειρο μιας σημαντικής καριέρας στο εξωτερικό. Είναι σπουδαίο να έχεις εργαστεί στις μεγάλες κουζίνες του κόσμου. Αισθάνομαι ευτυχής που μέσω της δουλειάς μου έχω τη δυνατότητα να φέρνω κοντά μου όλο και περισσότερους ταλαντούχους Ελληνες».

Οσο για τη γυναίκα που θέλησε να συνεργαστεί με τον εμπνευσμένο Ελληνα σεφ, η Ουκρανή Αννα Αντρες είναι πρώην μοντέλο με σημαντική καριέρα αλλά και τον τίτλο «Μις Ουκρανία 2014». Με τη γαστρονομία αποφάσισε να αναμειχθεί όταν το 2020 παντρεύτηκε τον Γάλλο επιχειρηματία που προΐσταται του DB Group, Νταβίντ Μπαρόκας. «Ηταν πρόκληση για εμένα να περάσω και στην επιχειρηματική δράση», λέει η δραστήρια καλλονή, που δηλώνει λάτρης της χώρας και της κουζίνας μας εδώ και χρόνια. «Εχω επισκεφτεί την Ελλάδα πολλές φορές. Εχω πάει σε Αθήνα, Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο κ.ά. Συχνά απολαμβάνω τις θάλασσές σας και με σκάφος. Πριν από τρία χρόνια φιλοξενήθηκα στη θαλαμηγό “Christina” προκειμένου να παραστώ στον γάμο μιας Βραζιλιάνας φίλης μου από τον χώρο της μόδας.
kioroglou-antres__3_
kioroglou-antres__2_
Στο «Anna», που πήρε το όνομα της ιδιοκτήτριάς του, η παραδοσιακή κουζίνα μας αντιμετωπίζεται με μια νέα ματιά, σε έναν χώρο που αντανακλά την ελληνική αισιοδοξία

Καλοκαίρι χωρίς Ελλάδα δεν γίνεται», λέει ενθουσιασμένη, για να καταλήξει: «Χάρη στον Γιάννη μυήθηκα στην ελληνική κουζίνα και τη φιλοσοφία της. Κάπως έτσι σκέφτηκα να δημιουργήσουμε ένα ελληνικό εστιατόριο σε μια πόλη που θεωρείται υψηλών απαιτήσεων. Το Παρίσι είναι ελκυστικό για εκείνους που αναζητούν το ιδιαίτερο και διαθέτουν υψηλά στάνταρ. Που αγαπούν την καλή ζωή και την προσεγγίζουν μέσα από αυστηρά κριτήρια. Χαίρομαι που το “Anna” αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς εδώ. Επόμενο βήμα, το “αδελφάκι” του στις Κάννες τον Απρίλιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης