Κρυπτονομίσματα: Επενδυτές μηνύουν Μπρέιντι, Ζιζέλ και Στεφ Κάρι - Διαφήμιζαν την πλατφόρμα που κατέρρευσε

Κρυπτονομίσματα: Επενδυτές μηνύουν Μπρέιντι, Ζιζέλ και Στεφ Κάρι - Διαφήμιζαν την πλατφόρμα που κατέρρευσε

Αθλητές και διασημότητες προωθούσαν το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX

gisele_curry_brady_arthro
Στο στόχαστρο των δικηγόρων βρίσκονται Τομ Μπρέιντι,  Ζιζέλ και Στέφεν Κάρι και πλήθος άλλων αθλητών και διασημοτήτων, με αφορμή την κατάρρευση της εταιρείας FTX.

Πιο συγκεκριμένα, κατατέθηκε η πρώτη ομαδική αγωγή από επενδυτές, η οποία στρέφεται ενάντια στον ιδρυτή και μέχρι πρότινος CEO της εταιρείας, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, αλλά και ενάντια σε διάσημους, που προωθούσαν τη «μοιραία» πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων.

Η ομαδική αγωγή κατατέθηκε σε δικαστήριο της Φλόριντα με την κατηγορία της παραπλάνησης των πελατών του ανταλλακτηρίου, που στοίχισε δισεκατομμύρια στους επενδυτές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, έχασε ολόκληρη την περιουσία του πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, αφότου η εταιρεία του κατέθεσε αίτημα υπαγωγής στο Άρθρο 11 του πτωχευτικού δικαίου.

Παρόλα αυτά η δημοφιλής εταιρεία, δεν είναι η μόνη που έχασε πολλά, αντιθέτως πλήθος αθλητών και διασημοτήτων, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Μόλις λίγους μήνες αφότου κέρδισε το έβδομο Super Bowl του το 2021, ο Μπρέιντι και η τότε σύζυγός του Ζιζέλ Μπούντχεν, έλαβαν και οι δύο μετοχικό μερίδιο στην FTX. Ο Μπρέιντι μάλιστα υπήρξε και πρεσβευτής της εταιρείας, ενώ το διεθνούς φήμης μοντέλο, ανέλαβε χρέη συμβούλου περιβαλλοντικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών. Οι δυο τους πρωταγωνίστησαν επίσης σε αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις της FTX. 

«Είναι μια απίστευτη στιγμή στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Ο Σαμ και η επαναστατική του ομάδα στην FTX, εξακολουθούν να μου ανοίγουν τα μάτια για τις απεριόριστες δυνατότητες. Αυτή η ιδιαίτερη ευκαιρία μας έδειξε τη σημασία του να ενημερωθεί ο κόσμος για τη δύναμη των κρυπτονομισμάτων. Έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά ξεχωριστό εδώ και ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να κάνουμε μαζί» είχε δηλώσει ο Μπρέιντι το 2021.

Κλείσιμο
Δεν είναι σαφές το ποσό του μετοχικού κεφαλαίου που δόθηκε στο πρώην ζεύγος το 2021, αλλά η FTX άντλησε κεφάλαια με αποτίμηση 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.
FTX Crypto: Tom Brady is In. Are you?
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον αστέρα του NBA, Στέφεν Κάρι, ο οποίος έγινε παγκόσμιος πρεσβευτής της FTX, ενώ έλαβε μετοχικό μερίδιο στην εταιρεία το 2021.

Άλλοι επενδυτές ήταν μεταξύ άλλων ο ηθοποιός και κωμικός Λάρι Ντέιβιντ, ο Τρέβορ Λόρενς, ο παίκτης μπέιζμπολ Shohei Ohtani, o Σακίλ Ο’Νηλ, η τενίστρια Ναόμι Οσάκα και ο Καναδός επιχειρηματίας και τηλεοπτικός παραγωγός Κέβιν Ο Λίρυ. 
Don't Miss Out on Crypto: Larry David FTX Commercial
Σύμφωνα με την αγωγή, η κατάρρευση της FTX κόστισε στους καταναλωτές πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια και οι ενάγοντες προσπαθούν, να ανακτήσουν τις ζημίες τους. Ο Σαμ Μπάνκμαν Φριντ, δημιούργησε «ένα δόλιο σύστημα κρυπτονομισμάτων σχεδιασμένο για να εκμεταλλεύεται απλούς επενδυτές από όλη τη χώρα».

Οι δικηγόροι ισχυρίζονται ότι διευθύνων σύμβουλος, στρατολόγησε τους Μπρέιντι, Ζιζέλ, Κάρι και όλους τους άλλους διάσημους, για να τον βοηθήσουν να διευκολύνει το σχέδιό του.

Ειδήσεις σήμερα:

To παρασκήνιο του εκβιασμού με την επίσκεψη Δένδια στη Λιβύη - Τραβάει το σχοινί η Τρίπολη

«Η Χούντα δεν μπορεί να νικήσει μια Αμαζόνα» - Στο φως το ημερολόγιο της μητέρας της Δώρας Χρυσικού για τα βασανιστήρια που υπέστη το 1973

8 φορές ισόβια, 50 χρόνια κάθειρξη και 327.000 ευρώ χρηματική ποινή στον «ψευτογιατρό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης