Ο πρίγκιπας Χάρι δεν έκανε καμία αλλαγή στην αυτοβιογραφία του «Ρεζέρβα» μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Ο πρίγκιπας Χάρι δεν έκανε καμία αλλαγή στην αυτοβιογραφία του «Ρεζέρβα» μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Φίλος της Μέγκαν Μαρκλ επισημαίνει ότι μόνος του διάλεξε τον αμφιλεγόμενο τίτλο του βιβλίου του – Η επιλογή έγινε στην αρχή της διαδικασίας 

prince_harry
Προσωπική επιλογή του πρίγκιπα Χάρι ήταν ο τίτλος «Ρεζέρβα» στην αυτοβιογραφία του, όπως αποκαλύπτει ο Όμιντ Σκόμπι, φίλος της Μέγκαν Μαρκλ, σε στήλη του στο Yahoo. Μάλιστα, η επιλογή του τίτλου έγινε σχετικά νωρίς στη διαδικασία συγγραφής.

Ο πρίγκιπας Χάρι θέλησε ο ίδιος αυτόν τον αμφιλεγόμενο τίτλο για το βιβλίο του, ενώ αποφάσισε ότι δεν θα κάνει καμία αλλαγή στο χειρόγραφο μετά τον θάνατο της βασίλισσας.

Η «Ρεζέρβα» θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιανουαρίου, οπότε και θα έχουν περάσει πάνω από τέσσερις μήνες από τον θάνατο της Ελισάβετ. Ωστόσο, ο θάνατος της βασίλισσας δεν έφερε αλλαγές στο περιεχόμενο του βιβλίου, που είχε ολοκληρωθεί περίπου πέντε μήνες πριν τον θάνατό της. Αναφορά θα υπάρχει στην έναρξη του βιβλίου, στην εισαγωγή του Χάρι, με συγγραφέα φάντασμα τον μυθιστοριογράφο J. R. Moehringer.

Το βιβλίο είχε ολοκληρωθεί περίπου από τον Απρίλιο. Τον ίδιο μήνα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν επισκέφθηκαν τη βασίλισσα στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην πρώτη τους κοινή επίσκεψη από το Megxit. Τότε συναντήθηκαν και με τον Κάρολο, που τότε ήταν ακόμη διάδοχος και πρίγκιπας της Ουαλίας, ενώ φέρονται ότι είχαν συζητήσεις για να πέσουν οι τόνοι. Ένα μήνα νωρίτερα, η Μέγκαν δεν ταξίδεψε στη Βρετανία, καθώς δεν θα είχε το ίδιο καθεστώς προστασίας με τον Χάρι.

Δεύτερη φορά ταξίδεψαν στη Βρετανία για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας, τον Ιούνιο. Ωστόσο, έκαναν μόνο μία δημόσια εμφάνιση και δεν παρευρέθηκαν, όπως άλλα υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ. Σε αυτήν την επίσκεψη πιστεύεται ότι το ζευγάρι σύστησε την κόρη τους Λίλιμπετ στη βασίλισσα. Τον Σεπτέμβριο, οπότε και η βασίλισσα πέθανε, τυχαία βρίσκονταν στη Βρετανία για να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα.


Ένιωθε ότι τον είχαν ως «ρεζέρβα»

Ο Σκόμπι υποστηρίζει στη στήλη του ότι η επιλογή του τίτλου «Ρεζέρβα» αποτυπώνει πώς θεωρεί τελικά ότι κατέχει τον τίτλο, με τον οποίο τον αποκαλούσαν για μια ζωή. Μάλιστα υποστηρίζει ότι ο σκοπός του τίτλου «ρεζέρβα» ήταν γιατί τον θεωρούσαν τον μόνιμο αποδιοπομπαίο τράγο προκειμένου να προστατεύσουν το Στέμμα και υψηλότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Σύμφωνα με τον Σκόμπι, έχει ενδιαφέρον το πώς ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται σε τέτοιες στιγμές.

Κλείσιμο
Το βιβλίο, έγραψε, θα έχει την αυθάδεια του Χάρι. Ωστόσο, διαβεβαίωσε ο Σκόμπι, ο Χάρι δεν θα λερώσει την οικογένειά του, αλλά θα θελήσει να δώσει μία εικόνα στην πραγματικότητα που αντιμετωπίζει.

Ωστόσο, υποστηρίζει ο Σκόμπι, υπάρχει κίνδυνος αντίδρασης από τον θεσμό της μοναρχίας και της βασιλικης οικογένειας, ενώ σύμβουλοι του Παλατιού εκφράζουν ανησυχία ότι το βιβλίο θα προκαλέσει μη αναστρέψιμη ζημία στη φήμη και τις σχέσεις των δύο πλευρών.


Το βιβλίο περιλαμβάνει 416 σελίδες αφήγησης, ενώ πολλοί ήδη στοιχηματίζουν για τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει στις σχέσεις του Χάρι με την οικογένειά του, αλλά και στους κινδύνους για τους Σάσεξ.

Πάντως, υπάρχουν αναφορές ότι ο πρίγκιπας Χάρι χρειάστηκε να καταθέσει το βιβλίο του αρκετές φορές πριν γίνει δεκτό από τους εκδότες, γεγονός που εγείρει φόβους ότι για να εγκριθεί, συμπεριλαμβάνει αποκαλύψεις για τη βασιλική οικογένεια για τις οποίες και ο δούκας του Σάσεξ ενδέχεται να μην νιώθει άνετα.



Ειδήσεις σήμερα:

Η Παρασκευή της μεγάλης σφαγής στο Twitter – O Μασκ ξεκίνησε τις απολύσεις


«Eίναι τρελό που το Μουντιάλ ξεκινάει μια εβδομάδα μετά το τελευταίο παιχνίδι» δήλωσε ο Κλοπ


Προπονητής ποδοσφαίρου ο τρίτος συλληφθείς για τον βιασμό της 12χρονης - Το προφίλ του 55χρονου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης