Γιάννης Σμαραγδής για Ντάνο: «Προσπάθησαν να τον επιβάλουν για να παίξει τον Υψηλάντη»

Γιάννης Σμαραγδής για Ντάνο: «Προσπάθησαν να τον επιβάλουν για να παίξει τον Υψηλάντη»

«Τα παιχνίδια αυτά μακριά από τις ταινίες μου» τόνισε ο σκηνοθέτης - «Του είπα να διορθώσει τη φωνή του και να σπουδάσει υποκριτική» - Δείτε βίντεο

smaragdis-aggelopoulos
O Γιάννης Σμαραγδής παραχώρησε μία συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινό» και μίλησε μεταξύ άλλων για την απώλεια της γυναίκας του, την οποία δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει ακόμα. Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο σκηνοθέτης αναφέρθηκε στη νέα του ταινία για τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια και ξεκαθάρισε τα όσα ακούγονται για τον Γιώργο Αγγελόπουλο και τον ρόλο του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

«Πριν από 3 χρόνια, ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχε έρθει στο γραφείο μου με μια φίλη μου δημοσιογράφο για να τον συμβουλεύσω για την υποκριτική. Του είπα να πάει να διορθώσει τη φωνή του, γιατί είναι διαφορετική με το σώμα του και να πάει να σπουδάσει υποκριτική. Έκτοτε, αυτός έκανε διάφορες προσπάθειες να έρθει σε επαφή μαζί μου, τηλεφωνικές και κάποια μηνύματα στα οποία δεν ανταποκρίθηκα με κανένα τρόπο. Ο σκηνοθέτης δεν κάνει μαθήματα υποκριτικής στους ηθοποιούς» ανέφερε αρχικά ο σκηνοθέτης.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Σμαραγδής συμπλήρωσε για τα δημοσίευματα που κυκλοφόρησαν και αφορούσαν στη συμμετοχή του Ντάνου: «Όταν βγήκε αυτό το δημοσίευμα, πήρα τη δημοσιογράφο και της είπα "Τι είναι αυτές οι ασχήμιες; Πάρε τον τηλέφωνο και πες του να βγει να το διαψεύσει". Τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ακριβώς τι να γράψει. Δεν το έκανε».

«Μετά πήρα τηλέφωνο αυτό που λέει ότι είναι ο διανομέας και μετά αποσύρθηκε και του λέω "Εσύ το έχεις κάνει". Και μου είπε: "Το είπα σε μια δημοσιογράφο φίλη μου, αλλά δεν είπα εγώ να παίξει τον Υψηλάντη". Του είπα να βγει να τα πει αυτά. Όχι μόνο δεν βγήκε, αλλά μου είπε: "Εάν δεν παίξει ο Ντάνος στην ταινία, αποσύρομαι". Και του είπα μια κουβέντα που λέμε στην Κρήτη… Και μου έκλεισε το τηλέφωνο» ανέφερε.

Δείτε το βίντεο 
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-co1ppz2ttp95)

Κλείσιμο
Σε απάντηση όλων αυτών, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, μέσω της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1, απάντησε στον σκηνοθέτη και τόνισε: «Δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Άλλη είναι η πραγματικότητα. Λυπάμαι για την εξέλιξη των πραγμάτων».

Με τη σειρά του ο Γιάννης Σμαραγδής επεσήμανε: «Τα παιχνίδια αυτά μακριά από τις ταινίες τις δικές μου. Προσπάθησαν να επιβάλλουν τον κύριο Αγγελόπουλο και να παίξει τον Υψηλάντη. Ξέρετε ποιο πρόβλημα μου δημιούργησε εμένα όλη αυτή η ιστορία; Εγώ έχω επιλέξει τον ηθοποιό και με πήρε τηλέφωνο και μου είπε "Τι είναι αυτά τα πράγματα που κάνετε κύριε Σμαραγδή"; Το δεύτερο πιο σοβαρό είναι ότι ο Υψηλάντης έχει απογόνους. Ο ένας εξ’ αυτών είναι ο Άγγελος Υψηλάντης, φίλος μου... Δηλαδή, τι θα πει η οικογένεια για μια επιλογή σαν αυτή που εμφανίζομαι εγώ ότι έχω κάνει; Αυτά που σας είπα είναι 1.000.000% αλήθεια».

Η ανακοίνωση της εταιρείας: 
Η εταιρεία παραγωγής, πριν μερικές ημέρες, εξέδωσε μια ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει τις φήμες αυτές και τονίζει πως για τον ρόλο του Αλέξανδρου Υψηλάντη «έχει ήδη επιλεγεί από τον σκηνοθέτη Έλληνας ηθοποιός μεγάλης κλάσης».

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε:
«Με θλίψη αλλά και κατάπληξη διαβάσαμε δημοσίευμα σε διάφορα sites ότι για την ταινία “Καποδίστριας”, που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, με παραγωγό την «Αλέξανδρος Φιλμ», τον ρόλο του μεγάλου ήρωα της εθνικής μας παλιγγενεσίας, που θυσιάστηκε για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, του Αλέξανδρου Υψηλάντη, θα υποδυθεί ο πρώην παίκτης του “Survivor” Γιώργος Ντάνος Αγγελόπουλος.

Όπως ο καθένας μπορεί να φανταστεί, πρόκειται για fake news και στη χειρότερη περίπτωση μια απρεπή πράξη του εμπλεκομένου. Επί τη ευκαιρία, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για τον ρόλο του ήρωα Αλέξανδρου Υψηλάντη έχει ήδη επιλεγεί από τον σκηνοθέτη Έλληνας ηθοποιός μεγάλης κλάσης.

Ο πρωταγωνιστής και τα κεντρικά πρόσωπα θα είναι Άγγλοι ηθοποιοί και θα πλαισιωθούν από σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς. Η ταινία θα είναι στα αγγλικά και τα ελληνικά, δηλαδή θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της ταινίας μας “El Greco”, που έχει το αξεπέραστο ρεκόρ των 1.200.000 θεατών και πολλά διεθνή βραβεία». Για τον Ιωάννη Καποδίστρια έχει πει: Δεν είναι μόνο ο καλύτερος κυβερνήτης μετά τους αρχαίους Έλληνες, αλλά η πιο αγαθή, άδολη και ανιδιοτελής προσωπικότητα των νεότερων ελληνικών χρόνων.

Και, κυρίως, είναι -δεν λέω “ήταν”- ένας βαθύτατος φορέας του ελληνικού αισθήματος, που εμπεριέχει τους αρχαίους Έλληνες και τη στάση της ζωής τους, αλλά ήταν και είναι βαθύτατος πιστός της ελληνικής Ορθοδοξίας, που εμπεριέχει ελευθερία.

Θέλω να πιστεύω ότι η ταινία θα συμβάλει στο να επιταχυνθεί η αγιοποίηση αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου, γιατί είναι πρότυπο, που μόνο το καλό έπραξε και έδειξε πώς πρέπει να είμαστε εμείς, οι Έλληνες, αύριο, με πίστη και αγάπη για τους άλλους».

Φωτογραφίες: NDPPHOTO

Ειδήσεις σήμερα:

Παμφάγοι οι Ελληνες - Το 73% καταναλώνει μέχρι και 3,3 κιλά κρέας το μήνα

Η μητέρα περιέγραφε «με απόλυτη φυσικότητα τα εκτρώματα στο σπίτι» στα Πετράλωνα

Η Λένι Κλουμ απαντά στα αρνητικά σχόλια για την καμπάνια εσωρούχων με τη μητέρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης