Ο Άνταμ Σάντλερ… ευτυχώς έπαψε να είναι κωμικός

Ο Άνταμ Σάντλερ… ευτυχώς έπαψε να είναι κωμικός

Μετά το Uncut Gems  και το Hustle ο Άνταμ Σάντλερ θα συνεργαστεί πάλι με τους αδερφούς Σάφντι σε μια νέα δραματική ταινία, καθώς κοινό και κριτικοί συμφωνούν πως ήταν οι καλύτερες μέχρι τώρα δουλειές του

adam_sadler_xr
Ο Άνταμ Σάντλερ ανακοίνωσε πως θα έχει νέα συνεργασία με τους αδερφούς Σάφντι και αμέσως σχηματίστηκε ένα χαμόγελο σε όλους εκείνους που είδαν το Uncut Gems, αλλά και τη στροφή του Αμερικανού ηθοποιού-παραγωγού μακριά από την κωμωδία

Για τους λάτρεις του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, τα τέλη του 2019 -αρχές 2020- δεν ήταν και τόσο κακή περίοδος. Μπορεί στη ζωή μας να είχε μπει ο κορωνοϊός και οι καραντίνες, αλλά αυτό αυτομάτως σήμαινε περισσότερο χρόνο για binge watching σειρών αλλά και ταινιών.

Δείτε το βίντεο: Το τρέιλερ της ταινίας Uncut Gems
Uncut Gems | Official Trailer HD | A24

Κλείσιμο
Κάποιοι είχαν και ακόμη έναν λόγο χαράς κι αυτός δεν είναι άλλος από τη στροφή που φαίνεται να έχει πάρει οριστικά μακριά από την κωμωδία ο Άνταμ Σάντλερ. Στα 56 του, πλέον, χρόνια, ο Αμερικανός ηθοποιός ο οποίος ήταν γνωστός κυρίως για τους κωμικούς ή και... χαζούς ρόλους σε διάφορες ταινίες, πρωταγωνίστησε σε ένα από τα «διαμαντάκια» της περιόδου, το Uncut Gems των αδερφών Σάφντι, υποδυόμενος τον εθισμένο στον τζόγο κοσμηματοπώλη, Χάουαρντ Ράτνερ, σε ένα πολύ έντονο δραματικό φιλμ.

Άλλωστε αυτή είναι και η... σπεσιαλιτέ τον Τζόσουα και Μπέντζαμιν, οι οποίοι στην συγκεκριμένη παραγωγή, θα μπορούσε να πει κανείς, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους σε αυτά τα στοιχεία. Το αυτό έκανε και ο Σάντλερ, που είδε κοινό και κριτικούς να συμφωνούν πως αυτή ήταν η καλύτερη δουλειά της καριέρας του.

sandler_1

Κι αυτό γιατί έχοντας αλλάξει πολλά τα τελευταία χρόνια της ζωής του, αλλά και όντας απολύτως συμβιβασμένος με την ηλικία του, δείχνει ότι θέλει να «διασκεδάζει» τον κόσμο από μια άλλη πλευρά, πιέζοντας εαυτόν ξανά στο 100%.

«Μεγαλώνω αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι νιώθω μεγάλος. Το νιώθω όταν πάω στα γηπεδάκια για μπάσκετ και ένας 18χρονος μου λέει ότι νόμιζε πως είμαι μικρότερος από 56. Αλλά μου αρέσει η ηλικία μου. Στα μόνα που πρέπει να είμαι αληθινός είναι το πώς δείχνω και το τι κάνω στη ζωή μου.

Παλιά τρελαινόμουν, τώρα είμαι πιο ήρεμος. Πάω καμιά φορά και στον ψυχολόγο και μου δίνει ένα πλάνο. Αλλά ακόμα είμαι λίγο τρελαμένος. Ακόμα αγχώνομαι.

Θέλω ο κόσμος να συνεχίσει να απολαμβάνει αυτό που κάνω. Είτε του άρεσαν οι ταινίες μου είτε όχι, εγώ έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου», ανέφερε (αποσπασματικά) ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη.

zohan_sandler

Η συνέντευξή του αυτή δεν ήρθε πολύ καιρό μετά τη νέα «σοβαρή» ταινία, το Hustle, το οποίο βγήκε στο Netflix στις αρχές Ιουνίου και πραγματεύεται την ιστορία ενός πρώην μπασκετμπολίστα και νυν... αποτυχημένου σκάουτερ στους 76ers της Φιλαδέλφεια, τον Στάνλεϊ Σούγκερμαν, ο οποίος ψάχνει απεγνωσμένα ένα νέο όνομα που θα αποτελέσει το next big thing του ΝΒΑ.

Δείτε το βίντεο: Το τρέιλερ της ταινίας You Don't Mess With the Zohan
Watch the "You Don't Mess With the Zohan" Trailer

Ανάμεσα στην «παρέλαση» μεγάλων ονομάτων που αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν με μεγάλη επιτυχία στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, ο Σάντλερ ξεχωρίζει για ακόμη μία φορά χωρίς να αλλάζει τη φωνή του ή να λέει κάποιο αμήχανο αστείο. Μπορεί ο πρωταθλητής Ευρώπης, Χουάντσο Ερναγκόμεθ, να μην είναι το ίδιο καλός σε όλες τις σκηνές του, αλλά και με τη βοήθεια του πολύπειρου ηθοποιού, κατάφερε κι αυτός από τη μεριά του να αποδώσει αρκούντως ικανοποιητικά τον ρόλο του.

Δείτε το βίντεο: Το τρέιλερ της ταινίας Hustle
Hustle starring Adam Sandler | Official Trailer | Netflix

Όσον αφορά την κωμωδία, το Hustle έχει τις στιγμές του όπως το «mom joke» του Σούγκερμαν (Σάντλερ) στον Μπο Κρουθ (Ερναγκόμεθ) για να τον προετοιμάσει για το «thrash talk» των αντιπάλων του, που ήταν και το αδύναμό του σημείο αφού τον έβγαζε από τα ρούχα του.


«Η μάνα σου είναι πόρνη», λέει ο Σούγκερμαν και ο Κρουθ πάει να αρπαχτεί, πριν ο πρώτος συνεχίσει πως αστειεύεται γιατί «οι πόρνες πληρώνονται, η μάνα σου το κάνει τσάμπα», με αποτέλεσμα να αρχίσουν να κυνηγιούνται στο παρκέ σαν πατέρας με γιο, σε μια σκηνή που μετέφερε στην οθόνη ένα μέρος των όσων είπε για τη ζωή του στην προαναφερθείσα συνέντευξη ο 56χρονος, θυμίζοντας παράλληλα τον... παλιό Σάντλερ χωρίς να «διπλώνει». Άλλωστε, υπάρχει και το «Χάλογουιν του Χιούμπι» αν κάποιος θέλει να θυμηθεί τα παλιά, το οποίο παίζει από τις 7 Οκτωβρίου και πάλι στο Netflix, ως μέρος της συμφωνίας που έχει κάνει η πλατφόρμα με τον ηθοποιό για τέσσερις συνολικά ταινίες.

hGr0FrLI74vqpBWTBOPloDBwOAK

Πλέον, μετά και το μικρού μήκους Goldman v Silverman, όλοι περιμένουν τη νέα συνεργασία του Σάντλερ με τους Σάφντι, με τα γυρίσματα να είναι προγραμματισμένα για τις αρχές της νέας χρονιάς. «Θα κάνω μια νέα ταινία με τους αδερφούς Σάφντι και υποτίθεται θα ξεκινήσουμε στα τέλη του χειμώνα. Όταν θα ξεκινήσει αυτή η νέα ταινία, και αυτούς τους τύπους πρέπει να πω ότι τους αγαπώ, ξέρω ότι θα αφιερώσουμε όλο μας το είναι και θα λιώσουμε στη δουλειά για να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι τόσο καλή όσο μπορεί να είναι. Ξέρω ότι θα μας πάρει αρκετό καιρό», είπε και συνέχισε όσον αφορά την τρίτη τους συνολικά συνεργασία:

Δείτε το βίντεο: GOLDMAN v SILVERMAN
GOLDMAN v SILVERMAN Ultra HD Best Sence

«Είναι πολύ έντονη η δουλειά μαζί τους γιατί νοιάζονται πάρα πολύ για το αποτέλεσμα. Κι εγώ δεν θέλω με τίποτα να τους απογοητεύσω. Κάθε αστείο σημαίνει πολλά. Γι’ αυτούς κάθε λέξη σημαίνει επίσης πολλά, κάθε καρέ της ταινίας σημαίνει πολλά. Οπότε δεν θέλω να κάνω αρπαχτή. Με νοιάζει πάρα πολύ το πρότζεκτ γιατί σέβομαι απεριόριστα αυτά τα παιδιά».

Φαίνεται, λοιπόν, ότι σύντομα θα προστεθεί ακόμη ένας τίτλος δίπλα σε εκείνους των παλαιότερων Punch-Drunk Love, Reign Over Me, The Meyerowitz Stories, αλλά και πιο πρόσφατων Uncut Gems και Hustle, που αποτελούν τους κύριους λόγους για τους οποίους μεγάλη μερίδα κόσμου... πανηγυρίζει που ο Σάντλερ έπαψε (ή έστω παύει... σταδιακά) να είναι κωμικός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης