Τζέφρι Ντάμερ: Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις του άνδρα που βάφτισε τον «Κανίβαλο του Μιλγούοκι»

Τζέφρι Ντάμερ: Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις του άνδρα που βάφτισε τον «Κανίβαλο του Μιλγούοκι»

Ο Ρόι Ράτκλιφ ήταν ο μόνος που δέχτηκε να τον βαφτίσει και αργότερα έγιναν φίλοι - O Ντάμερ θεωρείται ένας από τους χειρότερους serial killer της Αμερικής

_Jeffrey_Dahmer-netflix-1
Η φρικιαστική ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ ήρθε ξανά στο προσκήνιο με αφορμή τη νέα μίνι σειρά του Netflix με τίτλο «Monster: The Jeffrey Dahmer Story» (Τέρας: Η ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ), που περιγράφει τη δράση και τα εγκλήματα του κατά συρροή δολοφόνου και κανίβαλου.

O Τζέφρι Ντάμερ θεωρείται ένας από τους χειρότερους serial killer της Αμερικής, ο οποίος έτρωγε τους νεκρούς εραστές του για να καταπολεμήσει όπως υποστήριξε, τη μοναξιά του. Ο αδίστακτος άνδρας καταδικάστηκε για 17 δολοφονίες νεαρών ανδρών, παιδική σεξουαλική κακοποίηση, κανιβαλισμό και πολλές ακόμα κατηγορίες, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν 83 φωτογραφίες πτωμάτων σε διάφορα στάδια αποσύνθεσης.
DAHMER423432
Ο άνδρας που βάφτισε τον Τζέφρι Ντάμερ μέσα στη φυλακή, μίλησε στη Sun και είπε πώς ο κανίβαλος κατά συρροή δολοφόνος, του αποκάλυψε φρικτές λεπτομέρειες για τα εγκλήματά του, αλλά παρόλα αυτά έγιναν φίλοι.

Ο αρχηγός της εκκλησίας, Ρόι Ράτκλιφ, αποκάλυψε μάλιστα ότι ένιωσε «ένα αίσθημα θλίψης» όταν ο Ντάμερ δολοφονήθηκε βάναυσα με μια σιδερένια ράβδο από τον συγκρατούμενο Κρίστοφερ Σκάρβερ. Ο άγριος θάνατός του ήρθε λίγες μέρες αφότου ο Ράτκλιφ, είχε λάβει από τον Ντάμερ μια κάρτα για την Ημέρα των Ευχαριστιών, στην οποία ο δολοφόνος μιλούσε για τη φιλία τους.

Ο κατά συρροή δολοφόνος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τις φρικιαστικές δολοφονίες 17 αγοριών και νεαρών ανδρών κι ενώ βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, ισχυρίστηκε ότι βρήκε τον Θεό.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη, ο Ρόι μίλησε στη Sun Online για τις συνομιλίες του με τον άντρα που αποκαλεί «Τζεφ» και μίλησε για τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που μοιράστηκε ο δολοφόνος μαζί του.

Roy_Ratcliff__1
Ο Ρόι Ράτκλιφ ήταν ο μοναδικός που δέχτηκε να βαφτίσει τον κατά συρροή δολοφόνο και στη συνέχεια έγινε φίλος του

Κλείσιμο
Ο 75χρονος Ρόι Ράτκλιφ εργαζόταν σε μια εκκλησία στο Ουισκόνσιν, όπου ο Ντάμερ διέπραξε τα εγκλήματά του και αργότερα φυλακίστηκε. Ήταν ο μόνος που δέχτηκε να βαφτίσει τον Τζέφρι Ντάμερ, καθώς όλοι απέφευγαν να βρεθούν σε ένα δωμάτιο με τον «κανίβαλο του Μιλγούοκι», όπως ήταν το παρατσούκλι του.

Ο Ράτκλιφ είπε στη συνέντευξή του πως εκείνη την εποχή είχε άγνοια για τις λεπτομέρειες των εγκλημάτων του Ντάμερ και μόνο όταν η σύζυγός του είπε «πρέπει να μάθεις περισσότερα για αυτόν», άρχισε να ασχολείται περισσότερο με την ιστορία.

«Όταν τον πρωτογνώρισα δεν ήξερα τις φρικτές λεπτομέρειες και νομίζω ότι ήταν καλύτερο να μην το μάθω, γιατί μου επέτρεψε να μην έχω προκατάληψη απέναντί ​​του».

Ο Ράτκλιφ έκανε την πρώτη του επίσκεψη στη φυλακή για να συναντήσει τον Ντάμερ τον Απρίλιο του 1994 και τον οδήγησαν σε ένα δωμάτιο με ένα απλό τραπέζι και καρέκλες για να περιμένει τον κατά συρροή δολοφόνο. Είχε προειδοποιηθεί να βγάλει τη γραβάτα του σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί ως όπλο και όπως λέει, άρχισε να ιδρώνει ενώ τον περίμενε.

«Στη συνέχεια, σε λίγα λεπτά ο Τζεφ μπαίνει στο δωμάτιο και κλείνει την πόρτα, μου σφίγγει το χέρι και μετά κάθεται απέναντί ​​μου. Μου έκανε εντύπωση πόσο ευγενικός ήταν και πόσο πρόθυμος ήταν να συνεργαστεί. Ήταν προσεκτικός, κάτι που μου προκάλεσε έκπληξη. Δεδομένου ότι είχε σκοτώσει ανθρώπους, νόμιζα ότι θα ήταν πιο σκληρός, αλλά μου φάνηκε ευγενικός. Για μια στιγμή σκέφτηκα ότι είμαι σε ένα δωμάτιο μόνος μου με έναν άνθρωπο που έχει δολοφονήσει τόσους πολλούς ανθρώπους και ήμουν λίγο φοβισμένος, αλλά μετά αρχίσαμε να μιλάμε για το πώς ήθελε να βαφτιστεί και μετά ξέχασα τον φόβο μου», αναφέρει ο Ράτκλιφ.
Jeffrey-Dahmer123
Στην πραγματικότητα, ο Ντάμερ είχε φοβηθεί να συναντήσει τον Ράτκλιφ και «άφησε έναν ασυνήθιστο αναστεναγμό» όταν συμφώνησε να τον βαφτίσει. Όταν τον ρώτησε γιατί έκανε αυτόν τον ήχο, ο Τζέφρι Ντάμερ του είπε: «Φοβόμουν να σε συναντήσω γιατί νόμιζα ότι θα έλεγες ότι δεν μπορώ να σε βαφτίσω επειδή ήσουν πολύ κακός», με τον Ράτκλιφ να εξηγεί στη συνέντευξή του στη Sun: «Αλλά αν κάποιος αναζητά μετάνοια για τις αμαρτίες του, τότε πρέπει να τον βοηθήσω. Αυτό ήταν το μόνο που σκεφτόμουν».

Καθώς άρχισαν να μιλάνε, ο Ντάμερ άρχισε να αποκαλύπτει τις σκοτεινές πτυχές των εγκλημάτων του και πιο συγκεκριμένα για τον κανιβαλισμό του.

«Μου ομολόγησε ότι έφαγε τον δικέφαλο ενός από τα θύματά του. Ήξερα ότι υπήρχε κανιβαλισμός στην ιστορία του. Δεν νομίζω ότι με κορόιδεψε και ήταν μια γνήσια ομολογία. Δεν υπήρχε αμφιβολία στο μυαλό μου, ότι δεν είχε κάνει αυτά τα πράγματα».

Ο Ρόι Ράτκλιφ ανέφερε επίσης ότι η «κανιβαλική περσόνα» ήταν μέρος της αυτοεικόνας του Ντάμερ και κάτι που χρησιμοποίησε με ανατριχιαστικό αποτέλεσμα στους γύρω του. Αποκάλυψε μάλιστα πως είχε επίσης αφίσα στο κελί του που έγραφε «Ανώνυμοι Κανίβαλοι Συνάντηση Εδώ Απόψε».

«Ήταν ένα μέσο για να τραβήξει την προσοχή στον εαυτό του, αλλά ταυτόχρονα να επικοινωνεί στους υπόλοιπους “μην πλησιάζεις πολύ κοντά μου, μπορεί να σε πληγώσω”», υποστηρίζει ο Ράτκλιφ.
dahmer-m1
Ο Ντάμερ βαφτίστηκε στις 10 Μαΐου του 1994. Ήταν η ημέρα που ένας άλλος κατά συρροή δολοφόνος, ο Τζον Γουέιν Γκέισι Τζούνιορ εκτελέστηκε στο Ιλινόις, για τη δολοφονία 33 νεαρών αγοριών και ανδρών.

Οι δύο άντρες μετά την βάπτιση, άρχισαν να συναντιούνται συχνά για να μελετήσουν τη Βίβλο και ανάμεσά τους δημιουργήθηκε μια φιλία που ο Ράτκλιφ πίστευε ότι θα κρατούσε μέχρι τα γεράματα.

«Μερικοί άνθρωποι εκπλήσσονται για αυτό, αλλά το κάναμε. Περίμενα να είμαστε φίλοι μέχρι τα γεράματα. Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε στην Ημέρα των Ευχαριστιών, μου έδωσε μια κάρτα στην οποία έλεγε “ευχαριστώ που είσαι φίλος μου”. Όταν έμαθα για τη δολοφονία του ένιωσα μια αίσθηση θλίψης, γιατί έχασα έναν φίλο», είπε στο τέλος της συνέντευξής του ο Ρόι Ράτκλιφ.
DAHMER - Monster: The Jeffrey Dahmer Story | Official Trailer (Trailer 1) | Netflix
«Monster: The Jeffrey Dahmer Story»
Πριν μερικές ημέρες, κυκλοφόρησε στο Netflix η νέα μίνι σειρά «Monster: The Jeffrey Dahmer Story» και σημειώνει τεράστια επιτυχία, με διθυραμβικά σχόλια για τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία του Πίτερ Έβανς στον ρόλο του κανίβαλου και κατά συρροή δολοφόνου.  

Η επίσημη σύνοψη αναφέρει: Μεταξύ του 1978 και του 1991, ο Τζέφρι Ντάμερ αφαίρεσε με φρικιαστικό τρόπο τις ζωές δεκαεπτά αθώων θυμάτων. Το "DAHMER - Τέρας: Η Ιστορία του Τζέφρι Ντάμερ" είναι μια σειρά που αποκαλύπτει αυτά τα αδίστακτα εγκλήματα, με επίκεντρο τα υποεξυπηρετούμενα θύματα και τις κοινότητές τους που επηρεάζονται από τον συστημικό ρατσισμό και τις θεσμικές αποτυχίες της αστυνομίας, οι οποίες επέτρεψαν σε έναν από τους πιο διαβόητους κατά συρροή δολοφόνους της Αμερικής να συνεχίσει τα στυγερά του εγκλήματα σε κοινή θέα για πάνω από μια δεκαετία.
netflix__1_1
Η ερμηνεία του Πίτερ Έβανς στον ρόλο του Τζέφρι Ντάμερ, συγκεντρώνει διθυραμβικές κριτικές

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις σε Κίεβο και άλλες 4 πόλεις - Άρχισαν τα αντίποινα Πούτιν

Αποκάλυψη-βόμβα από τον Ράμα: Κάναμε λαθρεμπόριο εμβολίων κορωνοϊού με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας

Μύκονος: Η μάχη Nammos με Principote για το Sea Satin και το Caprice 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης