Ζόι Κράβιτζ: Η «Catwoman» μίλησε για τον ρατσισμό που έχει δεχτεί στον χώρο της υποκριτικής - «Είναι πολύ σκληρό»

Ζόι Κράβιτζ: Η «Catwoman» μίλησε για τον ρατσισμό που έχει δεχτεί στον χώρο της υποκριτικής - «Είναι πολύ σκληρό»

Η ηθοποιός είχε δεχτεί απόρριψη στο παρελθόν για τον ρόλο της Catwoman λόγω του σκούρου δέρματός της - Τα περιστατικά ρατσισμού που έχει βιώσει στο Χόλιγουντ - Τι δήλωσε για τους διάσημους γονείς της

zoe
Αν και στην αρχή κανείς δεν πίστεψε ότι μπορεί να ενσαρκώσει έναν τέτοιο ρόλο, η Ζόι Κράβιτζ εντυπωσίασε τα πλήθη ως Catwoman στη νέα ταινία του Batman.

Όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της στον Guardian, η ίδια επιθυμούσε από πολύ νωρίτερα να δοκιμάσει τις ικανότητές της ως η «γυναίκα-γάτα», όμως δεν της το επέτρεψαν λόγω... του σκούρου δέρματος που έχει.


Κλείσιμο
«Δεν ξέρω αν αυτό το σχόλιο ήρθε κατευθείαν από τον Κρις Νόλαν, που ήταν ο σκηνοθέτης. Ίσως ήταν ο υπεύθυνος κάστιγνκ ή ο βοηθός. Αλλά είπαν ότι παραείμαι "urban" για να παίξω την Catwoman», είπε αρχικά η Ζόι Κράβιτζ, αναφορικά με την ταινία «Ο σκοτεινός ιππότης: Η επιστροφή» το 2012.

«Το να είσαι μια γυναίκα που δεν είναι λευκή και να μην μπορείς να κάνεις δοκιμαστικό για τον ρόλο εξαιτίας του δέρματός σου και να ακούς αυτή τη λέξη, είναι σκληρό πραγματικά», πρόσθεσε στη συνέχεια.


Ωστόσο, δεν ήταν μόνο εκείνη που έχει δεχτεί ρατσισμό στον χώρο του θεάματος λόγω του σκούρου χρώματός της. Όπως ανέφερε, στη συνέντευξή της και οι διάσημοι γονείς της, Λένι Κράβιτζ και Λίζα Μπονέ είχαν αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα.

1512995063-zoe-kravitz-lenny-kravitz-and-lisa-bonet

«Έσπασαν τα όρια, ο καθένας στον χώρο του με πολλούς τρόπους. Ήταν και οι δύο καλλιτέχνες, που δεν έμοιαζαν, ούτε φέρονταν με τον τρόπο που θα έπρεπε να είναι ένα μαύρο άτομο, όπως το φαντάζονται οι λευκοί», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Αποκάλυψε μάλιστα, ότι στη δημοφιλή σειρά του HBO, «Big Little Lies», στην οποία και πρωταγωνιστούσε, είχε έρθει αντιμέτωπη με περιστατικά ρατσισμού.

«Κάθε φορά που αναφέρονταν σε μία λευκή γυναίκα, την περιέγραφαν ως "όμορφη και εξωστρεφή". Όμως, κάθε φορά που μιλούσαν για κάποια Αφροαμερικανή, ο όρος που χρησιμοποιούσαν ήταν "funky". Ή ανέφεραν την εθνικότητα της μοναδικής μαύρης γυναίκας, ώστε να γνωρίζω ποιοι είναι οι λευκοί. Δηλαδή, όλοι οι υπόλοιποι», ανέφερε η Ζόι Κράβιτζ.


Πάντως, όπως όλα δείχνουν, η νεαρή ηθοποιός «πήρε το αίμα της πίσω», καθώς όλοι μιλούν για την εξαιρετική ερμηνεία της στον Batman.

Για πρώτη φορά, η Catwoman έχει τη δική της ιστορία, κάνει τις δικές της επιλογές για τη ζωή της και είναι... bisexual.



Ειδήσεις σήμερα:

Αναστάσιος Ράμμος: Νόμιζε ότι πρωθυπουργός είναι ακόμα ο Τσίπρας και ο Κανάκης τον τρολάρει

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό ασφυκτικό κλοιό η Οδησσός - Σημάδια ότι πλησιάζει η μεγάλη επίθεση στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία - Δημοσκόπηση: 51% υποστηρίζουν την Ουκρανία, 15% δίνουν δίκιο στη Ρωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης