Τομ Χάρντι, το «κακό» παιδί του Χόλιγουντ - Το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και η παρανομία

Τομ Χάρντι, το «κακό» παιδί του Χόλιγουντ - Το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και η παρανομία

Ο ταλαντούχος ηθοποιός δεν διστάζει να αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της ζωής του, ενώ έχει δηλώσει πως θα πουλούσε και τη... μητέρα του για ναρκωτικά

hardy-arthro
O Τομ Χάρντι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, τον έχει τοποθετήσει στην αφρόκρεμα των ηθοποιών του Χόλιγουντ. Legend, Venom, Inception, Mad Max, αλλά και το The Revenant που του πρόσφερε υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου, είναι μόνο μερικές από τις ταινίες, στις οποίες έδωσε τον καλύτερο του εαυτό.

Πίσω από τη λάμψη, τη δόξα και τον θαυμασμό του κοινού, η ζωή του σταρ δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές σε συνεντεύξεις του, πως από μικρός πήρε τον... κακό δρόμο και πολλές φορές ξεπέρασε τα όρια.

Ο Xάρντι ξεκίνησε στην υποκριτική το 2001, πρωταγωνιστώντας στο "Band of Brothers" και λαμβάνοντας έναν μικρό ρόλο στην ταινία "Black Hawk Down".
tomhardy1
O Τομ Χάρντι στη βραβευμένη μίνι σειρά Band of Brothers
Στην πραγματικότητα όμως, η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν σε ηλικία 20 ετών σε έναν διαγωνισμό μόντελινγκ στο "The Big Breakfast" του Channel 4. Ο όμορφος νεαρός κέρδισε τον διαγωνισμό που του εξασφάλισε συμβόλαιο με το Models One, αν και η υποκριτική και φυσικά τα πάρτι, ήταν τα μόνα που επιζητούσε εκείνη την εποχή, δηλώνοντας σε παλαιότερη συνέντευξή του: «Ήθελα ο μπαμπάς μου να είναι περήφανος για μένα και διάλεξα την υποκριτική γιατί δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο».

Tom Hardy Modelling (The Big Breakfast 1998)

Ο 44χρονος ηθοποιός και πλέον πατέρας τριών παιδιών, πήγε σε κλινική απεξάρτησης το 2003 και σε συνέντευξή του στην Daily Mirror, είχε δηλώσει σχετικά:

«Αν είχα τέσσερις μπύρες λάγκερ και μισό μπουκάλι βότκα, θα μπορούσα να μετατρέψω ένα δωμάτιο στον απόλυτο εφιάλτη, σε περίπου τρία λεπτά» και πρόσθεσε: «Θα μπορούσα να καταστρέψω τα πάντα στη ζωή μου, για τα οποία έχω δουλέψει τόσο σκληρά. Μπήκα σκεπτόμενος ότι θα το έκανα για λίγο μέχρι να βγω έξω και να πιω και ο κόσμος να με συγχωρήσει. Αλλά έκανα τις 28 μέρες μου και αφού άκουσα ανθρώπους που είχαν περάσει παρόμοιες συνθήκες, συνειδητοποίησα ότι είχα ένα πρόβλημα. Έκανα κάτι ιδιαίτερα αποτρόπαιο που μου επέτρεψε να ξυπνήσω. Έπρεπε να χάσω κάτι. Μερικές φορές πρέπει να χάσεις κάτι που αξίζει περισσότερο για σένα από το να πιεις».

Λίγο πριν μπει για αποτοξίνωση, ο 26χρονος τότε ηθοποιός είχε καταρρεύσει μέσα σε μια λίμνη αίματος και εμετού, μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων στο Old Compton Street του Λονδίνου.

Κλείσιμο
tomhardy2

Ο Χάρντι δεν μεγάλωσε δύσκολα. Όπως έχει αναφέρει, είχε μια «προνομιούχα και ειρηνική» παιδική ηλικία στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, αλλά παραδέχτηκε ότι ήθελε να τη «βάλει σε κίνδυνο», γιατί ήταν «ειρηνική και τόσο βαρετή».

Το αλκοόλ δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε, αφού αρκετές φορές έμπλεξε και με τον νόμο: «Με συνέλαβαν στα 15 μου επειδή οδήγησα σε μια κλεμμένη Mercedes. Και το χειρότερο ήταν ότι βρισκόταν ένα όπλο στο αυτοκίνητο», είχε αποκαλύψει ο ηθοποιός, συμπληρώνοντας πως: «Έπρεπε απλώς να θέσω σε κίνδυνο τον εαυτό μου, ήταν ένα είδος αυτοτραυματισμού».

Ο Χάρντι έχει επίσης παραδεχτεί στο παρελθόν ότι είχε αποβληθεί πολλές φορές από το σχολείο, ενώ είχε περάσει μικρά διαστήματα στη φυλακή, τόσο για κατοχή όπλων, όσο και για βίαιη συμπεριφορά.

Τα ναρκωτικά δεν άργησαν επίσης να... χτυπήσουν την πόρτα της οικογένειας Χάρντι. Ο ηθοποιός έχει αποκαλύψει πως: «Θα πουλούσα τη μητέρα μου για κρακ. Η αστυνομία θα ερχόταν, οι άνθρωποι θα με χτυπούσαν, αλλά ποτέ δεν με σκότωσε, οπότε είπα, "Εντάξει, τι άλλο έχεις;"», συμπληρώνοντας: «Δεν ήθελα να ξέρει κανείς ότι ήμουν εκτός ελέγχου, αλλά δεν μπορούσα να το κρύψω. Τελικά, το σώμα εγκαταλείπει. Ήμουν τυχερός που δεν έπαθα ηπατίτιδα ή AIDS».

tomhardy3

Ο ηθοποιός δεν επεκτάθηκε ποτέ στο τι πραγματικά έχασε εκείνη την εποχή, αλλά ο γάμος του με τη Σάρα Γουόρντ δεν κράτησε εξαιτίας του εθισμού του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Το 2014, δέκα χρόνια μετά το διαζύγιο, παντρεύτηκε τη Βρετανίδα ηθοποιό Σαρλότ Ράιλι για την οποία έχει αναφέρει πολλάκις, ότι είναι απίστευτα τυχερός που βρέθηκε στη ζωή του.

Από τη στιγμή που συναντήθηκαν, ο Τομ Χάρντι και η Σάρλοτ Ράιλι είχαν ως βασική τους προτεραιότητα την οικογένεια. Η Ράιλι αγκάλιασε γρήγορα τον Λούις, το πρώτο παιδί του συζύγου της από τον πρώτο του γάμο, αποκαλώντας τον «το πιο απίστευτο, έξυπνο, δημιουργικό ανθρωπάκι που έχω γνωρίσει ποτέ. Νιώθω μεγάλη τιμή που είμαι η θετή μαμά του».

tomhardy4

Παρά τους προσωπικούς του δαίμονες του, ο Χάρντι κατάφερε να ξεπεράσει κάθε εθισμό και πλέον απολαμβάνει μια επιτυχημένη καριέρα ηθοποιού, με πολλές ταινίες του Χόλιγουντ κάτω από τη ζώνη του. Φήμες στα πηγαδάκια της κινηματογραφικής βιομηχανίας λένε μάλιστα, ότι είναι στα πρώτα ονόματα για τον επόμενο James Bond. Ο Τομ Χάρντι, έχει εξάλλου πολλούς να τον στηρίζουν για τον συγκεκριμένο ρόλο, με πρώτο και καλύτερο τον σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν, που έχει πει δημόσια, πως δεν υπάρχει ιδανικότερο άτομο για να αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Κρεγκ στο franchise.


Ειδήσεις σήμερα:

Πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό;

Σε σοβαρή κατάσταση 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι στην Πάτρα

Προσωρινή κατάπαυση πυρός σε 4 πόλεις πριν τα ρωσικά χτυπήματα στην αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης