Η τηλεόραση στα χαρακώματα

Δύσκολες μέρες, δύσκολες ώρες, δύσκολη και η τηλεοπτική διαχείριση

moutsinas-matina-nikolaou3
Χρειάστηκε κάτι πολύ δυσάρεστο, όπως ο πόλεμος, για να φανεί η αξία της αληθινής, ουσιαστικής και αυθεντικής ενημέρωσης. Για να καταλάβουμε ή μάλλον να ξαναθυμηθούμε τι σημαίνει ενημέρωση και δημοσιογραφία, πώς γίνονται οι συνεντεύξεις και το ρεπορτάζ αλλά και να διαπιστώσουμε μία μεγάλη αδικία. Ότι τελικά ακόμη και οι απεσταλμένοι στα πολεμικά μέτωπα δεν απολαμβάνουν όσα απολαμβάνουν κάποιοι μαϊντανοί της ψυχαγωγίας.

Όχι ότι όταν όλο αυτό θα τελειώσει, μακάρι σύντομα, θα αλλάξει κάτι. Πάλι τα ίδια θα γίνουν και μετά από την πίεση και την αρνητική ψυχολογία των ημερών μάλλον και χειρότερα τολμώ να πω.

Η αμηχανία της ψυχαγωγίας αυτές τις ημέρες είναι ολοφάνερη. Οι σκαλέτες είναι θλιβερές, οι συντελεστές δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τα πιο ελαφρά θέματα, η χαρά «κλωτσάει» στο πλατό και ίσως το σοφότερο θα ήταν μία επαναπροσέγγιση του περιεχομένου ή απλή αποχή.

Υποδειγματική ήταν σήμερα η εμφάνιση του Νίκου Μουτσινά και της Ματίνας Νικολάου στην επιστροφή της εκπομπής «Καλό μεσημεράκι». Εγκράτεια, σοβαρότητα, όχι επιτηδευμένη θλίψη και άποψη για όσα συμβαίνουν.

Κλείσιμο
nikos_moutsinas


Φυσικά καθώς διανύουμε την τελευταία ημέρα του μήνα, μπορεί να γλυτώσαμε από την μάχη των πρωινάδικων για το ποιο προηγήθηκε κατά μισή μονάδα του ανταγωνισμού στο κοινό που ξέρει σκι και δεν τρώει όστρακα, ήρθε η ενημέρωση με δελτία Τύπου που διαφημίζουν πρωτιές. Ωστόσο στον συγκεκριμένο τομέα, εφόσον δεν έχει εμπορικό ενδιαφέρον, καλό θα ήταν να υπολογίζεται η αξιοπιστία, η εγκυρότητα, η ψυχραιμία, τα πλήρη ρεπορτάζ και ο σοβαρός δημοσιογραφικός λόγος. Για τα νούμερα, να είχαμε να λέγαμε…

Παρακολουθώντας το «Breakfast Star» θα τονίσω για μία ακόμη φορά το πόσο έχει εξελιχθεί τηλεοπτικά η Ελίνα Παπίλα. Με κάποιες διορθωτικές κινήσεις, γενικότερες, θα τα πήγαινε ακόμη καλύτερα.

papila


Κούρασαν πολύ ο κύριος Μαυρικίου και η σύντροφός του. Και δεν το λέω γι αστείο. Κάπου, αφού δε βάζει φρένο η τηλεόραση, ας βάλουν εκείνοι. Ειδικά τέτοιες ημέρες.

Στον ΑΝΤ1 το prime time συνεχίζει να έχει πρόβλημα και να μην μπορεί να ανακάμψει εύκολα. Οι προσπάθειες όμως συνεχίζονται και ήδη σήμερα έφτασε στην αλληλογραφία η επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη των γυρισμάτων της νέας σειράς του Μάρκου Σεφερλή, στη «mamacita» τη νέα κωμική σειρά του ΑΝΤ1, στην οποία ο ηθοποιός μεταμορφώνεται στη Χαρίκλεια και έρχεται για να μιλήσει την αξεπέραστη γλώσσα της κλασικής μάνας σε μια κλασική οικογένεια!

ΜΑΡΚΟΣ_ΣΕΦΕΡΛΗΣ


Ο Αλέξης Παππάς καλεσμένος στην «Super Κατερίνα» και ο Παναγιώτης Βασιλάκος κάνει δηλώσεις για το τηλεοπτικό του μέλλον εκφράζοντας παράπονα για την κριτική που δέχθηκε. Γίνεται του «Bachelor» στην τηλεόραση.

Νωρίτερα από ποτέ άρχισε η μεταγραφική περίοδος. Ηδη γίνονται οι πρώτες κρούσεις και τα πρώτα διερευνητικά τηλεφωνήματα. Και για τους πρώτους ρόλους αλλά και για τους δεύτερους. Λογικό.

Το κουίζ για σήμερα: Σε ποιον έταξαν εκπομπή για το β’ μισό της σεζόν και τελικά ούτε φωνή ούτε ακρόαση;


Ειδήσεις σήμερα

Καθαρές λύσεις και «αλλαγή παραδείγματος» από Μητσοτάκη στην πολιτική ασφάλειας

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Bianca» - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» σήμερα

Θα πατήσει ο Πούτιν το «κόκκινο κουμπί» για την ισχυρότερη πυρηνική βόμβα;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης