Netflix: Όταν ο συγκάτοικος γίνεται δολοφόνος - H ανατριχιαστική υπόθεση του Τζέιμισον Μπάχμαν

Netflix: Όταν ο συγκάτοικος γίνεται δολοφόνος - H ανατριχιαστική υπόθεση του Τζέιμισον Μπάχμαν

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, με τίτλο «Worst Roommate Ever», ρίχνει φως σε ιστορίες συγκατοίκησης, που μετατράπηκαν στον απόλυτο εφιάλτη

bachman-0
Οι ιστορίες με αληθινά εγκλήματα πάντα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου και το Netflix το γνωρίζει καλά. Έτσι, την 1η Μαρτίου το δίκτυο ετοιμάζεται να διαθέσει στους συνδρομητές τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο "Worst Roommate Ever" (Ο Χειρότερος Συγκάτοικος στην Ιστορία), που θα παρουσιάζει τέσσερις συγκλονιστικές ιστορίες φαινομενικά άκακων συγκατοίκων που αποδεικνύονται πραγματικοί εφιάλτες για τα ανυποψίαστα θύματά τους.

Το ντοκιμαντέρ θα ξεκινήσει με την ανατριχιαστική υπόθεση της Άλεξ Μίλερ, η οποία όταν συμφωνούσε να συγκατοικήσει με τον Τζεντ Κρικ, δεν είχε ιδέα για την κρυμμένη απειλή που παραμόνευε στην άλλη άκρη του διαδρόμου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 31χρονη καταχώρησε στο Craigslist μια αγγελία με ένα διαθέσιμο ελεύθερο δωμάτιο στο σπίτι της, στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια.

Δύο εβδομάδες μετά την καταχώριση του δωματίου, ένας άνδρας γύρω στα εξήντα που συστήθηκε ως Τζεντ Κρικ, ήρθε για να δει το σπίτι με τον σκύλο του και είπε στην Άλεξ ότι έπρεπε να βρει ένα δωμάτιο καθώς τα μέλη της οικογένειάς του, που ζούσαν κοντά, ήταν άρρωστα και έπρεπε να τους φροντίζει.

worst-roomate-netflix_2


Ο νέος συγκάτοικος της Άλεξ
Ο άγνωστος άνδρας ισχυρίστηκε ότι ήταν δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη και οι δυο τους συμφώνησαν να ζήσουν μαζί, μετακομίζοντας αμέσως και υπογράφοντας μια επιταγή 800 δολαρίων. Όταν τα χρήματα μπήκαν στον λογαριασμό της Άλεξ την επόμενη μέρα, η νεαρή γυναίκα σκέφτηκε πως αν μη τι άλλο, ο καινούριος της συγκάτοικος θα ήταν τυπικός στις οικονομικές του υποχρεώσεις, άρα έμενε να διαπιστώσει πώς θα ήταν και η καθημερινότητά της μαζί του.

Ο Τζεντ Κρικ έφερε τον σκύλο του και τη γάτα του στο σπίτι, αλλά αντί να βάλει ένα κρεβάτι στο άδειο δωμάτιο για να κοιμηθεί, πέταξε μερικές κουβέρτες στο πάτωμα και κοιμόταν εκεί. Κανένα «καμπανάκι» δεν χτύπησε πάλι, ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του συνήθειες, σκέφτηκε τότε η 31χρονη γυναίκα, όσο παράξενο κι αν της είχε φανεί.

Οι δυο τους μπήκαν σε μια ρουτίνα και έδειχναν να τα πάνε καλά, μέχρι που η Άλεξ ζήτησε από τον Κρικ να πληρώσει κάποιο λογαριασμό του σπιτιού που ανερχόταν σε 140 δολάρια, εκείνος όμως αρνήθηκε, ισχυριζόμενος ότι αφορούσε την περίοδο που δεν είχε μετακομίσει ακόμα μαζί της. Όταν η Άλεξ επέμεινε πως έκανε λάθος, ο Κρικ της έστειλε μήνυμα: «Μπορούμε να το χειριστούμε στο δικαστήριο αν προτιμάς».

alex


Τα πράγματα από εκείνη τη στιγμή και μετά, είχαν αρχίσει να γίνονται περίεργα. Ο Κρικ έβγαλε χωρίς λόγο όλες τις λάμπες από το κοινόχρηστο σαλόνι και πήρε τις έξι καρέκλες της τραπεζαρίας σε ένα αυτοσχέδιο γραφείο. Χρησιμοποίησε δικαιολογίες όπως ένα βρώμικο πιάτο ή ένα αποτσίγαρο στην τουαλέτα για να αρνηθεί να πληρώσει το ενοίκιο του και υποστήριζε ότι η Άλεξ παραβίαζε τους όρους του συμφωνητικού.

Καθώς τα πράγματα άρχισαν να γίνονται όλο και χειρότερα, η μητέρα της Άλεξ ανησύχησε και ζήτησε τον αριθμό τηλεφώνου του, για να κάνει κάποια έρευνα. Όταν το έψαξε στο Google, ανακάλυψε πως ο συγκάτοικος της κόρης της δεν ονομαζόταν Τζεντ Κρικ, αλλά Τζέιμισον Μπάχμαν.

Ο Μπάχμαν είχε σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν, όπου οι δάσκαλοί του είπαν ότι είχε «αξιοσημείωτα χαρίσματα» αλλά απέτυχε στις εξετάσεις για τη νομική, πράγμα που σημαίνει ότι τα νομικά ταλέντα του δεν ήταν χρήσιμα σε κανέναν, πέρα από τον εαυτό του.

roomate1


Ο ρόλος της μητέρας
Η μητέρα της Άλεξ βρήκε επίσης δύο άρθρα που περιέγραφαν το πώς προσπάθησε να διώξει μια γυναίκα με το όνομα Μελίσα Φροστ από το σπίτι της στη Νέα Υόρκη, μετά τον τυφώνα Σάντι, αλλά κι αρκετά παρόμοια περιστατικά.

Η ζωή στο σπίτι της κόρης της, είχε ήδη μετατραπεί σε εφιάλτη. Ο συγκάτοικός της κλωτσούσε τις πόρτες, της χαλούσε τα πατώματα και έφραζε επανειλημμένα την τουαλέτα με περιττώματα γάτας.

Όταν ο συγγραφέας του περιοδικού της Νέας Υόρκης Γουίλιαμ Μπρέναν άκουσε για τον Μπάχμαν, βρήκε πάνω από δώδεκα άτομα με τα οποία είχε μετακομίσει και στη συνέχεια, επιχειρούσε να τους απομακρύνει από τα σπίτια τους.

Λίγες μέρες αφότου η μητέρα της Άλεξ ανακάλυψε την πραγματική ταυτότητα του Μπάχμαν, επισκέφτηκε το διαμέρισμα της κόρης της και εκείνος της επιτέθηκε. Όταν όμως του είπε «Αυτό είναι το σπίτι της κόρης μου, Τζέιμισον», το πρόσωπό του χλώμιασε, αφού κατάλαβε ότι πλέον γνώριζαν ποιος είναι.

Η Άλεξ αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και τον ενημέρωσε ότι είχε μιλήσει στην αστυνομία και πως ετοίμαζε ένα πάρτι με τους φίλους της. Όλο το βράδυ έπαιζαν ραπ μουσική, την οποία ο Μπάχμαν μισούσε και κόλλησαν στους τοίχους του σπιτιού φωτογραφίες από τους προηγούμενους συγκάτοικους του άνδρα που είχε ενοχλήσει στο παρελθόν. Λίγη ώρα αργότερα ο Μπάχμαν πήρε το σακίδιο του εκνευρισμένος και έφυγε από το διαμέρισμα.


Αγνοώντας τις συμβουλές των ανήσυχων φίλων της, η Άλεξ πίστευε ότι τελικά ήταν πανεύκολο να απαλλαγεί από τον ενοχλητικό της συγκάτοικο κι έμεινε στο διαμέρισμα εκείνη τη νύχτα.

Πριν ξημερώσει το επόμενο πρωί, η Μίλερ άκουσε τον Μπάχμαν μέσα στο σπίτι και εκείνη διέσχισε το χολ για να βουρτσίσει τα δόντια της στο μπάνιο. Ο Μπάχμαν με μια γροθιά, άνοιξε την πόρτα του μπάνιου, έσπρωξε την κοπέλα στον τοίχο, με το χέρι του στο λαιμό της κι όταν εκείνη ούρλιαξε, υποχώρησε. Ο βίαιος άντρας την ακολούθησε στην κρεβατοκάμαρά της και λέγοντάς της πως έκανε σοβαρό λάθος, της έκοψε τον μηρό με ένα μαχαίρι και με το αίμα της πασάλειψε την πόρτα του υπνοδωματίου.

Η Άλεξ πρόλαβε και κάλεσε την αστυνομία και ο Μπάχμαν συνελήφθη, κατηγορούμενος για βαριά σωματική βλάβη, ενώ η αναφορά των αστυνομικών γράφει ότι ήταν απόλυτα συνεργάσιμος και ευγενικός.

Όταν η γυναίκα άρχισε να συγκεντρώνει τα πράγματα του Μπάχμαν, βρήκε ένα κουτί με σφαίρες και ένα κιτ καθαρισμού για ένα πιστόλι διαμετρήματος 0,380. Μάνα και κόρη έψαξαν στη συνέχεια όλο το σπίτι για να βρουν και το όπλο, όμως δεν υπήρχε πουθενά. Την ίδια ώρα, παρά τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ο Μπάχμαν απελευθερώθηκε από τον αδερφό του, Χάρι, που πλήρωσε την εγγύηση.


Ο αδερφός του Τζέιμισον, Χάρι
Ο Χάρι ήταν ένας επιτυχημένος αρχιτέκτονας που ζούσε σε μια προαστιακή πόλη με τη σύζυγό του, Καρολάιν και τα παιδιά τους. Οι γονείς τους ήταν απογοητευμένοι που ο Μπάχμαν, ο οποίος ήταν τέσσερα χρόνια νεότερος από τον Χάρι, δεν είχε προοδεύσει όπως ο αδερφός του και ο Μπάχμαν ήταν δυσαρεστημένος με αυτό.

Παρά τις πιέσεις του για να μείνει μαζί με την οικογένεια του αδερφού του, η σύζυγός του Καρολάιν, αρνήθηκε. Ο Χάρι συνέχισε να προσπαθεί να προστατέψει τον αδερφό του με όποιον τρόπο μπορούσε, όμως ο Τζέιμισον δεν δεχόταν το όχι.

Worst_Roommate_Ever


Η φρικτή δολοφονία του Χάρι
Ένα βράδυ, ο Χάρι υποτίθεται ότι θα συναντούσε τη σύζυγό του στα βόρεια της Νέας Υόρκης, αλλά αντ' αυτού δολοφονήθηκε βάναυσα από τον αδελφό που είχε σώσει από τη φυλακή.

Μια αναφορά της αστυνομίας για τη δολοφονία αναφέρει ότι ο Μπάχμαν περίμενε στο σπίτι του Χάρι και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. Όταν η Καρολάιν κάλεσε την αστυνομία επειδή ο άντρας της δεν πήγε στο ραντεβού τους. ένας αστυνομικός πήγε να ψάξει το σπίτι και, στην αρχή, βλέποντας ότι το κόκκινο Ford δεν βρισκόταν στο πάρκινγκ, υπέθεσε ότι είχε φύγει. Όταν όμως η αστυνομία επέστρεψε αργότερα εκείνη την ημέρα, παρατήρησε ένα ίχνος αίματος που οδηγούσε από το πεζοδρόμιο στην εξώπορτα. Όταν μπήκαν στο σπίτι, συνειδητοποίησαν πως κάτι φρικτό είχε συμβεί: Η τραπεζαρία ήταν γεμάτη αίματα, μια «φρέσκια» τρύπα είχε ανοίξει στον τοίχο και στο πάτωμα υπήρχαν σπασμένα πιάτα. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν «αιματοβαμμένα σημάδια» μέχρι την πόρτα του υπογείου, η οποία είχε φράξει από ένα κουτί. Άνοιξαν την πόρτα και εκεί, στη σκάλα, κείτονταν το νεκρό σώμα του Χάρι Μπάχμαν.

Σύντομα, οι αρχές ανακάλυψαν ένα κόκκινο Ford Escape στο πάρκινγκ ενός ξενοδοχείου στον δρόμο, με ματωμένες πετσέτες μέσα. Ο Τζέιμισον είχε κάνει check in στο δωμάτιο 102 το προηγούμενο βράδυ, με το όνομα Χάρι Γ. Μπάχμαν. Γύρω στις 10:30 μ.μ., η επίλεκτη ομάδα κρούσης SWAT, συνέλαβε τον Τζέιμισον Μπάχμαν και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ο επίλογος της συγκλονιστικής αυτής ιστορίας γράφτηκε όταν Μπάχμαν κρεμάστηκε στο κελί του, στη φυλακή της κομητείας Μοντγκόμερι.

Η πρώτη σεζόν του "Worst Roommate Ever" κάνει πρεμιέρα την 1η Μαρτίου 2022 στο Netflix.

Ειδήσεις σήμερα:

Οινούσσες: «Είσαι σε ελληνικά χωρικά ύδατα, φύγε» - Πώς έγινε το επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό

Κρίση στην Ουκρανία: Η χώρα θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 μέρες

Αττική Οδός: 2 εκατ. ευρώ πρόστιμο για το φιάσκο με τα χιόνια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης