Κιτ Χάρινγκτον: «Ο ρόλος του Ερρίκου μου θύμισε τoν εθισμό μου στο αλκοόλ»

Κιτ Χάρινγκτον: «Ο ρόλος του Ερρίκου μου θύμισε τoν εθισμό μου στο αλκοόλ»

Ο ηθοποιός που γνώρισε τεράστια επιτυχία από τον ρόλο του Τζον Σνόου στο GOT μίλησε για το νέο του εγχείρημα και εξήγησε πως του θύμισε τις πιο σκοτεινές περιόδους της ζωής του - «Ακόμα κι ένας εθισμένος που δεν έχει πάρει κάτι, ίσως γίνει εγωιστής, ο εθισμός είναι μία εγωκεντρική ασθένεια», είπε

kit-main
Μετά το Game Of Thrones, ο Κιτ Χάρινγκτον μεταμορφώθηκε στον Ερρίκο τον Ε' του Σαίξπηρ. Ο ρόλος αυτός όμως, φαίνεται πως δεν άρεσε ιδιαίτερα στον ηθοποιό, καθώς του φέρνει στο μυαλό τη μάχη του με τους εθισμούς και το ζήτημα της τοξικής αρρενωπότητας που παρατηρείται ακόμα και στη σύγχρονη κοινωνία.

Ο «Τζον Σνόου», όπως τον αγάπησε το κοινό, μίλησε στη Guardian και δήλωσε πως αλλιώς φανταζόταν αρχικά τον ρόλο του Ερρίκου, όμως αποδείχθηκε πολύ διαφορετικός.


«Νόμιζα ότι ήταν κουλ, δυνατός και χαρισματικός. Όμως, διαβάζοντάς τον, κατάλαβα πως είναι ένας πολύ αμφισβητήσιμος ηγέτης. Έχει ένα εγωιστικό κίνητρο να κρύβεται πίσω από κάθετί που κάνει», δήλωσε αρχικά ο ηθοποιός.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε για τον ήρωα που υποδύεται: «Δεν είμαι σίγουρος, αν ό,τι κάνει, το κάνει για το καλό της χώρας. Νομίζω το κάνει για τον εαυτό του και νομίζω πως αυτό ισχύει και για κάποιους από τους τωρινούς μας ηγέτες. Υπηρετούν όντως τη χώρα ή απλώς είναι φιλόδοξοι;».


Μάλιστα, ανέφερε πως ο χαρακτήρας του συμβολίζει όλη αυτή την τοξική αρρενωπότητα που υπάρχει ακόμα και στη σημερινή κοινωνία. «Το βλέπω παντού. Βλέπω μπερδεμένους άντρες, κακά πρότυπα και πολλή οργή. Νομίζω πως πρέπει να ξεκινήσουμε να το αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα. Και εμείς σαν άντρες, αλλά και σαν κοινωνία γενικότερα», τόνισε ο ηθοποιός.

Κλείσιμο
Στο παρελθόν, λίγο πριν κάνει οικογένεια, ο Κιτ Χάρινγκτον αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό πρόβλημα με τον εθισμό του στο αλκοόλ. Μετά από μεγάλη προσπάθεια, κατάφερε να το ξεπεράσει, όμως ο ρόλος του Ερρίκου του θύμισε ξανά το πρόβλημά του.


«Με τον Ερρίκο εξόρκισα τους δαίμονές μου, αλλά η υποκριτική το κάνει αυτό γενικά. Ο Ερρίκος γενικά, είναι εθισμένος στην ανάρρωση, όπως λέει κι ο Σαίξπηρ. Τι συμβαίνει σε έναν άνθρωπο, όταν αφήνει έναν τρόπο ζωής και συναντάει την εξουσία; Γιατί ο εθισμός είναι ένα πολύ εγωιστικό χαρακτηριστικό. Ακόμα κι ένας εθισμένος που δεν έχει πάρει κάτι, ίσως γίνει εγωιστής. Είναι μία εγωκεντρική ασθένεια», είπε κλείνοντας.


Ωστόσο, τόνισε πως νιώθει πολύ ευτυχισμένος που έχει καταφέρει πλέον, να αποτοξινωθεί και να γυρίσει σελίδα στη ζωή του, ενώ εξηγεί πως αυτό που τον βοήθησε περισσότερο ήταν το γεγονός ότι δημιούργησε οικογένεια.


Ειδήσεις σήμερα:

Ποινική δίωξη στον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου για βιασμό κατ' εξακολούθηση - Τον καταγγέλλουν 4 γυναίκες

«Κλαίει, δεν μιλάει, τρέμει μην το μάθουν τα παιδιά της» η ηλικιωμένη που συνελήφθη για κλοπή €40 από σούπερ μάρκετ

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως συνεχίζει την απόσυρση στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης