Όσκαρ 2022: Δύο ζευγάρια ηθοποιών διεκδικούν βραβεία

Όσκαρ 2022: Δύο ζευγάρια ηθοποιών διεκδικούν βραβεία

Και οι 4 ήταν υπέροχοι - Θα φέρουν όμως... σπίτι το πολυπόθητο αγαλαματίδιο;

power-of_the_dog
Δύο ζευγάρια ηθοποιών είναι φέτος υποψήφια για Όσκαρ και διεκδικούν τρόπαια στην τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, στις 27 Μαρτίου.

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η Πενέλοπε Κρουζ, που είναι παντρεμένοι από το 2010, είναι υποψήφιοι αντίστοιχα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και Α' Γυναικείου Ρόλου.

Ο Μπαρδέμ κέρδισε την υποψηφιότητα για την ερμηνεία του στην ταινία «Being the Ricardos» και η Κρουζ για τον ρόλο της στην ταινία «Parallel Mothers» του Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Στο «Being the Ricardos», κατά τη διάρκεια μια εβδομάδας στην παραγωγή του «I Love Lucy» - από την ανάγνωση της Δευτέρας ως το γύρισμα με το κοινό την Παρασκευή - η Λουσίλ Μπολ (Νικόλ Κίντμαν) και ο Ντέζι Αρνάζ (Χαβιέρ Μπαρδέμ) έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά προσωπικών και επαγγελματικών δυσκολιών που απειλούν τη σειρά τους, τις καριέρες τους και τον γάμο τους, στο παρασκηνιακό δράμα του Άαρον Σόρκιν.




Η ταινία «Parallel Mothers» επικεντρώνεται σε δύο ετοιμόγεννες γυναίκες που συμπίπτουν στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Δεν είχαν προγραμματίσει τις εγκυμοσύνες τους και βρίσκονται εκεί χωρίς τους πατεράδες των μωρών τους. Η μεγαλύτερη από τις δύο (Πενέλοπε Κρουζ), Τζάνις, δε μετανιώνει για την επιλογή της να γίνει μητέρα, αντίθετα είναι πανευτυχής. Η Άνα, από την άλλη, είναι έφηβη - και έντρομη και μετανιωμένη για αυτό που συμβαίνει Η Τζάνις προσπαθεί να την ενθαρρύνει, όσο και οι δυο τους διασχίζουν σαν υπνωτισμένες τους διαδρόμους του νοσοκομείου. Τα λίγα λόγια που θα ανταλλάξουν στις ώρες αυτές θα δημιουργήσουν έναν πολύ στενό δεσμό ανάμεσα στις δυο τους, δεσμός ο οποίος αναπτύσσεται και περιπλέκεται, αλλάζοντας τις ζωές τους για πάντα.





Η Κίρστεν Ντανστ και ο Τζέσι Πλέμονς, που αρραβωνιάστηκαν το 2017, είναι υποψήφιοι στις κατηγορίες Β' Γυναικείου Ρόλου και Β' Ανδρικού Ρόλου αντίστοιχα, για την ταινία «The Power of the Dog» της Τζέιν Κάμπιον.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τόμας Σάβατζ, που κυκλοφόρησε το 1967. Αν και οι πωλήσεις του βιβλίου ήταν μέτριες, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και θεωρείται το καλύτερο μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα.

Στην υπόθεση, ο χαρισματικός κτηνοτρόφος Φιλ Μπέρμπανκ προκαλεί φόβο και θαυμασμό στους γύρω του. Όταν ο αδελφός του φέρνει στο σπίτι τη νέα του γυναίκα και τον γιο της, ο Φιλ τούς βασανίζει μέχρι που έρχεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να ερωτευτεί.




Being the Ricardos



Parallel Mothers



The Power of the Dog



Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Άλκη: Τι λένε οι χούλιγκαν για τον εγκέφαλο της καταδρομικής επίθεσης - Απολογούνται σήμερα

Επιδοτήσεις στο ρεύμα: 39 ευρώ για νοικοκυριά - 65 ευρώ για επιχειρήσεις το Φεβρουάριο

Εξοικονομώ: Παράταση αιτήσεων έως τις 15 Μαρτίου, τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης