The Power of the Dog: Η ταινία του Netflix που συγκεντρώνει τις περισσότερες υποψηφιότητες στα φετινά Όσκαρ

The Power of the Dog: Η ταινία του Netflix που συγκεντρώνει τις περισσότερες υποψηφιότητες στα φετινά Όσκαρ

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τόμας Σάβατζ και συγκέντρωσε από νωρίς θετικές κριτικές

9RXSE3xNHMcNtpOvThKYY6gpem6
Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ 2022 επιτέλους ανακοινώθηκαν και η ταινία του Netflix με τίτλο "The Power of the Dog" (Η Εξουσία του Σκύλου) έχει γερό προβάδισμα, αφού διεκδικεί 12 βραβεία.

Το φιλμ έκανε πρεμιέρα σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες στις 18 Νοεμβρίου, με τους κριτικούς να επισημαίνουν από νωρίς, πως η υποψηφιότητα για Όσκαρ είναι εξασφαλισμένη, ενώ κυκλοφόρησε στη streaming υπηρεσία την 1η Δεκεμβρίου.

Τελικά το "
Power of the Dogείναι υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, α' ανδρικού ρόλου για τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, β΄ γυναικείου ρόλου για την Κρίστεν Ντανστ, β' ανδρικού ρόλου για τον Τζέσε Πλέμονς, διασκευασμένου σεναρίου, μουσικής, φωτογραφίας, μοντάζ, σκηνικών, σκηνογραφίας και ήχου.



Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τόμας Σάβατζ, που κυκλοφόρησε το 1967. Αν και οι πωλήσεις του βιβλίου ήταν μέτριες, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και θεωρείται το καλύτερο μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα.

Στην υπόθεση, ο χαρισματικός κτηνοτρόφος Φιλ Μπέρμπανκ προκαλεί φόβο και θαυμασμό στους γύρω του. Όταν ο αδελφός του φέρνει στο σπίτι τη νέα του γυναίκα και τον γιο της, ο Φιλ τούς βασανίζει μέχρι που έρχεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να ερωτευτεί.

Ο εξαιρετικός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς
 τον οποίο όλοι γνωρίσαμε στη σειρά Sherlock, υποδύεται έναν γκέι χαρακτήρα, επτά χρόνια μετά την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ στην ταινία ”The Imitation Game”, στην οποία υποδύθηκε τον ομοφυλόφιλο μαθηματικό, Alan Turing.



Τζέιν Κάμπιον επιστρέφει στο σκηνοθετικό τιμόνι μετά από 12 χρόνιας απουσίας, χωρίς να χρειάζεται συστάσεις, αφού το 1994 κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για τα "Μαθήματα Πιάνου".

Η ερμηνεία του Κάμπερμπατς εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή, αλλά ούτε οι υπόλοιποι ηθοποιοί περνάνε απαρητήρητοι. Κρίστεν Ντανστ, Τζέσε Πλέμονς και Κόντι Σμιτ-Μακφί υποδύονται στον καλύτερο βαθμό, τους ρόλους που τους έχουν ανατεθεί.

Με 12 υποψηφιότητες, το "The Power of the Dog" (Η Εξουσία του Σκύλου) δύσκολα θα φύγει με άδεια χέρια από την τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου στο Λος 'Αντζελες, μένει να δούμε όμως τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η βραδιά.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Γεωργία Μπίκα γράφει στο Instagram: «Ο δεύτερος βιασμός, εκείνος της αμφισβήτησης, είναι εξίσου οδυνηρός»

Η επίθεση των 11 στον Άλκη και τη παρέα του ήταν τέλεια προσχεδιασμένη - Ενδεχόμενο εγκληματικής οργάνωσης, λέει ο Κούγιας

Βολές και fake news Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης