Στην Νέα Υόρκη η εμβληματική έκθεση Christian Dior- Designer of the dreams”

Στην Νέα Υόρκη η εμβληματική έκθεση Christian Dior- Designer of the dreams”

Αμερικανοί σταρ έδωσαν το παρών στο Grand Opening στο μουσείο του Μπρούκλιν - Φινέτσα και υψηλή ραπτική που καταγράφουν την ιστορία του γαλλικού οίκου

DIOR_S
Η θρυλική έκθεση του Dior “Christian Dior- Designer of the dreams” τώρα παρουσιάζεται και στην Νέα Υόρκη. Μετά την επιτυχία σε Παρίσι και Λονδίνο, μοναδικά κομμάτια Γαλλικής φινέτσας και haute couture κουλτούρας είναι έτοιμα να κερδίσουν και την Αμερικάνικη Ηπειρο.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο επιβλητικό μουσείο του Μπρούκλιν και περιλαμβάνει φορέματα υψηλής ραπτικής καθώς και φωτογραφίες αλλά και video. H έκθεση ξετυλίγει με αριστοτεχνικό τρόπο την ιστορία του Γάλλου μόδιστρου που ξεκινώντας την πορεία του από το Παρίσι, το 1947, κατάφερε να δημιουργήσει έναν από τους πλέον επιβλητικούς οίκους μόδας του κόσμου. Στα εγκαίνια όπως ήταν λογικό παραβρέθησαν σταρ και άνθρωποι της μόδας των HΠΑ

Ο Κριστιάν Ντιόρ γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1905 στο Γκραβίγ της Νορμανδίας και ήταν ο μικρότερος γιος ενός βιομήχανου λιπασμάτων. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες για να γίνει διπλωμάτης, αλλά ο ίδιος ήταν παθιασμένος με την τέχνη. Με λεφτά του πατέρα του άνοιξε μια μικρή γκαλερί στο Παρίσι και πουλούσε έργα καλλιτεχνών όπως ο Πάμπλο Πικάσο και ο Μαξ Ζακόμπ. Στις αρχές της δεκαετίας του '30 ο πατέρας του χρεοκόπησε και ο Κριστιάν αναγκάστηκε να κλείσει την γκαλερί.

Δείτε το βίντεο - μίνι περιήγηση στην έκθεση στο Μπρούκλιν


Στη συνέχεια έπιασε δουλειά ως σχεδιαστής στους οίκους υψηλής ραπτικής του Ρομπέρ Πιγκέ και του Λισιέν Λελόνγκ. Μετά τον πόλεμο άνοιξε τα δικά του φτερά, με τη βοήθεια του βιομήχανου υφασμάτων Μαρσέλ Μπουσάκ. Τον Δεκέμβριο του 1946 έγιναν με λαμπρότητα τα εγκαίνια του οίκου του στο Παρίσι και στις 12 Φεβρουάριου του 1947 πραγματοποίησε την πρώτη του επίδειξη.

Σύμφωνα με τις φήμες ο Christian Dior ποτέ,δεν πήρε καμία απόφαση χωρίς να συμβουλευτεί τα ταρό και μία συγκεκριμένη γυναίκα την Madame Delahaye, ακόμα και πριν από μεγάλα ντεφιλέ.

Γνώρισε αμέσως μεγάλη επιτυχία με τη δημιουργία ενός καινούργιου στυλ, που ονομάστηκε «New Look» ( στρογγυλοί ώμοι, στενή μέση, φαρδιές μακριές φούστες και γόβες με ψηλά μυτερά τακούνια). Η πρότασή του έφερε επανάσταση στο ντύσιμο των γυναικών και βοήθησε να ξαναγίνει το Παρίσι η πρωτεύουσα της μόδας. Το 1947 λάνσαρε στην αγορά το πρώτο του άρωμα με το όνομα Miss Dior.

Δείτε το σόου Dior Cruise 2022 στο Παναθηναϊκό στάδιο της Αθήνα
Κλείσιμο


Ο Κριστιάν Ντιόρ έφυγε ανεπάντεχα από τη ζωή στις 24 Οκτωβρίου 1957, σε ηλικία 52 ετών. Λένε ότι επέλεξε να μην ακούσει τη συμβουλή της Madame Delahaye, και σε ένα ταξίδι σε spa στο Montecatini της Ιταλίας πέθανε από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 52 ετών.

Έπαθε καρδιακή προσβολή την ώρα που χαλάρωνε σε σπα στο Μοντεκατίνι της Ιταλίας. Το μοιραίο προήλθε από ένα ψαροκόκκαλο που του έφραξε τον λαιμό, όπως είναι η επίσημη εκδοχή, ή από στρες μετά από έντονη χαρτοπαιξία. Το κοσμικό Παρίσι βούηξε, ότι ο θάνατος τον βρήκε κατά τη διάρκεια μιας έντονης ερωτικής συνεύρεσης με δύο νεαρούς. Εκείνη την εποχή ο Κριστιάν Ντιόρ είχε επίσημη σχέση με τον εικοσιεπτάχρονο γαλλοαργερινό τραγουδιστή Ζακ Μπενιτά.

Η ανάπτυξη του οίκου Ντιόρ συνεχίστηκε και μετά το θάνατο του δημιουργού του, με επικεφαλής σχεδιαστές, τους Υβ Σεν Λοράν, Μαρκ Μποάν Τζιανφράνκο Φερέ και Τζον Γκαλιάνο.


Στιγμιότυπα από την έκθεση στη Νέα Υόρκη

DIOR_THE_VENUE
DIOR_THE_VENUE2
DIOR_THE_VENUE3
DIOR_THE_VENUE4
DIOR_THE_VENUE5
DIOR_THE_VENUE6
DIOR_THE_VENUE7
DIOR_THE_VENUE8
DIOR_THE_VENUE9
DIOR_THE_VENUE10
DIOR_THE_VENUE11
DIOR_THE_VENUE12
DIOR_THE_VENUE13
DIOR_THE_VENUE14
DIOR_THE_VENUE15



Σταρ που έδωσαν το παρών στην πρεμιέρα της έκθεσης του Dior στη Νέα Υόρκη
DIOR_1_AnnaSophia_Robb
AnnaSophia Robb
DIOR_2_Ariana_DeBose
Ariana_DeBose
DIOR_3__ASAP_Ferg
ASAP Ferg
DIOR_4_Brittany_OGrady
Brittany OGrady
DIOR_5_Bruna_Tenorio
Bruna Τenorio
DIOR_6_Camila_Coelho
Camila Coelho
DIOR_7_Detox
Detox
DIOR_8_DJ_Kittens
DJ Kittens
DIOR_9_Eli_Brown
Eli Brown
DIOR_10_Enzo_Celulari
Enzo Celulari
DIOR_11_Jaden_Michael
Jaden Michael
DIOR_12_James_Turlington
James Turlington
DIOR_13_Jayme_Lawson
Jayme Lawson
DIOR_14_Jeanna_De_Waal
Jeanna De Waal
DIOR_15_Jo_Ellen_Pellman
Jo Ellen Pellman

Ειδήσεις σήμερα

Ελεγκτικό Συνέδριο: Σήμερα κρίνονται νέα αναδρομικά για 300.000 συνταξιούχους του δημοσίου

Ποιοι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου - Το σχέδιο της επιτροπής

iPhone 13: Ελκυστικό ναι, επαναστατικό όχι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης