Cacao Rocks: Street art από την Ελλάδα στο Μονακό

Cacao Rocks: Street art από την Ελλάδα στο Μονακό

O urban artist Cacao Rocks εκπροσωπεί την Ελλάδα στην έκθεση UPAW (urban painting around the world) στο πριγκιπάτο του Μονακό

IMG_3027
Στο πριγκιπάτο του Μονακό ταξίδεψε ο street artist Cacao Rocks, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην έκθεση UPAW (urban painting around the world). Ο γνωστός urban artist που αποτυπώνει σε τοιχους και καμβάδες γεωμετρικα σχέδια, εμπνευσμένα απο το απέραντο γαλάζιο, τον ήλιο και το ατέλειωτο ελληνικο καλοκαίρι με τα έργα του να έχουν φιλοξενηθει απο το Μουσείο Μπενάκη και το Ίδρυμα Ωνάση, μέχρι τη Salomon Arts Gallery της Νέας Υόρκης και την AG18 της Βιέννης, έβαλε τη δική ελληνική σφραγιδα στο Esplanade des Pêcheurs και με συνέπεια, υπηρέτησε για μια ακομα φορα το έργο του, επιβεβαιώνοντας οτι η νέα καλλιτεχνική σκηνή της χωρας μας, αναγνωρίζεται διεθνώς.

Η εκθεση, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Πριγκιπάτο με σκοπό την ανάδειξη της street art και των καλλιτεχνών που εκπροσωπούν αυτό το κίνημα και την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτη τη χρονιά, η UPAW, έχει σκοπό τη συγκεντρωση χρημάτων για την διάσωση της φώκιας Μονάχους Μονάχους της Μεσογείου.

IMG_3023
IMG_3022


Κλείσιμο
Το ίδρυμα ''Fondation Prince Albert 2 de Monaco'' του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό δημιούργησε και τον οργανισμό ''Monk Sea Alliance'' (MSA) το 2019 το οποίο εξειδικεύεται στην διασωση της φώκιας Μονάχους Μονάχους. Ο πληθυσμός αυτού του είδους τα προηγούμενα χρόνια είχε μειωθεί δραματικά και έφτασε τα 400 με 500 μέλη.

Οι καλλιτέχνες δημιούργησαν τα έργα επί τόπου, χρησιμοποιώντας τις τεχνοτροπίες της street art. Την έκθεση όπως κάθε χρόνο επισκέφθηκε ο Πρίγκιπας Αλβέρτος ενώ την Ελληνική Κοινότητα του Μονακό εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Δημήτρης Αναστασάκος.

IMG_3020_2
IMG_3021_2
IMG_3024_2
IMG_3025_2
IMG_3026_2


Εκτός απο τον Cacao Rocks, οι καλλιτέχνες που πήραν μέρος ήταν ο Nadib Bandi (Γαλλία), Chicadania (Κολομβία), Manomatic (Ισπανία), Misterpiro (Ισπάνία), Andrea bravo Mattoni (Ιταλία), Pez (Ισπανία), Jacques Schneider (Λουξεμβούργο), Mr Oneteas (Μονακό), Tones (Ελβετία), Michael Beerens (Γαλλία). Την Ελλάδα είχε επίσης εκπροσωπήσει στην ίδια διοργάνωση η Κερκυραία street artist ''Simoni Fontana'' το 2019.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης