Hambas: Το νέο του έργο στον Άγιο Παντελεήμονα

Hambas: Το νέο του έργο στον Άγιο Παντελεήμονα

Το νέο του έργο αποτελεί συμβολισμό για όλα εκείνα, που μάς φυλακίζουν στην καθημερινή μας ζωή

canvas__1_
O street art καλλιτέχνης Hambas ξαναχτυπά με ένα νέο graffiti, αυτή τη φορά στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Το νέο του έργο απεικονίζει ένα φυλακισμένο άντρα πίσω από τα κάγκελα. Αποτελεί συμβολισμό για όλα αυτά, που μάς φυλακίζουν. Μάλιστα, ο καλλιτέχνης δίνει το ελεύθερο στον κόσμο να παρέμβει στο έργο του, γράφοντας πάνω στα κάγκελα, όσα νιώθουν οι ίδιοι ότι τούς φυλακίζουν. Μερικές από τις λέξεις, που έχουν ήδη γραφτεί, είναι κορωνοϊός, καραντίνα, κοινωνία, ομοφοβία κ.α.

canvas__3_


Όπως αναφέρει ο ίδιος στο post του στο Instagram
"Τι μας φυλακίζει; Στον Άγιο Παντελεήμονα είδα: Ζωή, ειλικρίνεια, πείσμα, κουράγιο, ελευθερία, αγάπη, ζεστασιά. αλλά είδα και φτώχεια, είδα ανάγκη, άκουσα για μαχαιρώματα, πυροβολισμούς και πώληση ναρκωτικών στην ίδια γειτονιά ..είδα κοριτσάκι 12 ετών να την χτυπάει ρεύμα από στύλο της ΔΕΗ και να πηγαίνει στο νοσοκομείο ...ακόμα το κοριτσάκι δεν είναι καλά ...είδα και γνώρισα τρομερούς ανθρώπους παρατημένους από το κράτος".



Κλείσιμο
Ο Αντώνης Χαμπάς ή αλλιώς Hambas, όπως τον ξέρει το κοινό του, είναι visual artist και tattoo artist στο Inkaholic Tattoo. Ασχολείται από μικρός με τη street art. Την πρώτη του τοιχογραφία, την έκανε σε ηλικία δεκατριών ετών και απεικόνιζε μία φανταστική συμμορία τριών φίλων, ενώ εξέθεσε το πρώτο του έργο σε ένα σχολείο του Πειραιά το 2015, ενώ ήταν ακόμα δεκαέξι ετών. Τα έργα του πραγματεύονται κυρίως κοινωνικά θέματα. Αυτό διαπιστώνουμε, άλλωστε, και από τα τελευταίες του τοιχογραφίες. Μερικά παραδείγματα αποτελούν το graffiti, που αφορά τους νεκρούς στο Μάτι, εκείνο για τη δολοφονία του George Floyd και ακόμα η τοιχογραφία που αναφέρεται στην οικονομική κρίση εν καιρώ πανδημίας. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης