Ο Ίγκι Ποπ θα δανείσει τη φωνή του σε ντοκιμαντέρ που επικεντρώνεται στην ανακάλυψη του τάφου Αιγύπτιου Φαραώ Τουταγχαμών και την έκθεση που μετέφερε τους επισκέπτες της στην Αρχαία Αίγυπτο.
Το ντοκιμαντέρ «Tutankhamun: The Last Exhibition» είναι παραγωγής της Nexo Digital και της ιταλικής πολιτιστικής εταιρείας Laboratoriorosso. Η ταινία καταγράφει την ανακάλυψη του τάφου το 1922 και την περιοδεύουσα έκθεση «King Tut: Treasures of the Golden Pharaoh», η οποία ξεκίνησε από το Λος Άντζελες το 2019.
Η ταινία αναμενόταν να κυκλοφορήσει πέρυσι, αλλά η πανδημία καθυστέρησε την κυκλοφορία της έως το 2022. Την έκθεση συνθέτουν περισσότερα από 150 αντικείμενα από τον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών και αναμενόταν να διαρκέσει μέχρι το 2023, αλλά τα σχέδια αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έκτοτε δήλωσε ότι τα αντικείμενα δεν θα παρουσιαστούν ξανά στο εξωτερικό.
Σε δηλώσεις της στο Variety, η Ροζέλα Τζοφρέ της Nexus Digital είπε ότι αναζητούσαν «κάποιον που θα μπορούσε να δώσει διαφορετική γοητεία στην αφήγηση της ταινίας». «Και σκεφτήκαμε τον Ποπ και δέχτηκε» συμπλήρωσε.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Laboratoriorosso και παραγωγός ντοκιμαντέρ, Σάντρο Βανίνι πρόσθεσε: «Όταν ακούσαμε τη φωνή του πρώτη φορά, είπαμε ότι αυτή είναι η φωνή». «Αυτό χρειαζόμαστε για αυτήν την ταινία. Η φωνή τουΊγκι Ποπ είναι απλώς απίστευτη» είπε. «Όταν διάβασε την ιστορία και το τι θα αφηγηθεί, θέλησε αμέσως να συνεργαστεί μαζί μας» τόνισε.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.