Βρετανία: «Πνίγηκε» στη βροχή το Λονδίνο - Σε ποτάμια μετατράπηκαν το Portobello Road και άλλοι κεντρικοί δρόμοι

Βρετανία: «Πνίγηκε» στη βροχή το Λονδίνο - Σε ποτάμια μετατράπηκαν το Portobello Road και άλλοι κεντρικοί δρόμοι

Έκλεισαν σταθμοί του Μετρό, ενώ οδηγοί εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους

london_rain
Ακόμα και οι συνηθισμένοι στις έντονες βροχοπτώσεις Άγγλοι έμειναν άφωνοι με τη σφοδρότητα των τοπικών καταιγίδων που εκδηλώθηκαν εχθές το απόγευμα στο Λονδίνο, αφήνοντας πίσω τους ένα «μονοπάτι καταστροφής» στην πρωτεύουσα της Βρετανίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, αρκετοί κεντρικοί δρόμοι του Λονδίνου πλημμύρισαν εχτές, και σωστικά συνεργεία συμμετείχαν σε επιχειρήσεις εκκένωσης κτιρίων, ενώ εξαιτίας της ξαφνικής κακοκαιρίας έκλεισαν και κάποιοι σταθμοί του Μετρό. Ο διάσημος δρόμος Portobello Road μετατράπηκε σε ποτάμι μετά από την σφοδρή καταιγίδα που διήρκεσε περίπου 90 λεπτά. Στο Raynes Park του Νότιου Λονδίνου, αυτοκίνητα εγκαταλείφθηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους όπου το νερό έφτανε σε ύψος τα 60 εκατοστά.


Εκτός από το χάος που προκλήθηκε στις συγκοινωνίες, αρκετά σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα. Κάποιες άλλες περιοχές που επλήγησαν σοβαρά ήταν το Turnpike Lane στα βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας, αλλά και το Τσέλσι, όπου οι Αρχές υποχρεώθηκαν να κλείσουν τον σταθμό του μετρό, αφού τα σκαλιά του μετατράπηκαν σε «χείμαρρο».

Το Λονδίνο πλημμύρισε!
Κλείσιμο


Η Πυροσβεστική του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι έλαβε περισσότερες από 1.000 κλήσεις σε σχέση με την κακοκαιρία και ενθάρρυνε τον κόσμο να επικοινωνεί «μόνο αν πρόκειται για επείγουσα ανάγκη». «Ζητάμε από τον κόσμο να μην επιχειρήσει να οδηγήσει ή να διασχίσει πλημμυρισμένους δρόμους. Το νερό μπορεί να είναι μολυσμένο και τα αυτοκίνητα μπορεί να παρασυρθούν. Επίσης ζητάμε να έχετε το νου σας για ειδοποιήσεις σχετικά με την περιοχή σας και να ελέγξετε αν κάποιος γείτονάς σας χρειάζεται βοήθεια», ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.







Ειδήσεις σήμερα

Σοβαρό τροχαίο με τραυματίες στην παραλιακή

Απτόητοι οι ravers συνεχίζουν τα πάρτι - Νέο μεγάλο event το προσεχές Σάββατο με 20 ευρώ είσοδο και 2.000 κόσμο

Θήβα: Πάνω από 180 σεισμοί σε δύο μέρες – «Υπομονή» συνιστούν οι σεισμολόγοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης